CZKEUR
ÚvodDoplňky a příslušenstvíNabíječky baterií a startovací zdrojeNabíječka OPTIMATE 6 (12V/5A, 24V/2,5A) TM194 pro olověné AGM/GEL akumulátory (3 - 240Ah)

Nabíječka OPTIMATE 6 (12V/5A, 24V/2,5A) TM194 pro olověné AGM/GEL akumulátory (3 - 240Ah)

Do 2 dnů
kód produktu: TM194
3 299 Kč s DPH2 727 Kč bez DPH
Koupit

Popis

Nabíječka OPTIMATE 6 (12V/5A, 24V/2,5A) TM194 pro olověné AGM/GEL akumulátory (3 - 240Ah)

Mikroprocesorem řízená osmistupňová nabíječka 12V / 5A pro olověných bezúdržbových, gelových, Super MF, VRLA i záložních akumulátorů o kapacitě 15 - 250 Ah.

Parametry:
Výstupní napětí: 12V, 24V
Nabíjecíí proud: max. 12V (5A), 24V (2,5A) 
Doporučená kapacita akumulátoru: 3 - 240 Ah
Průběh nabíjení je indikován pomocí LED.
Nabíječka má ochranu proti přepólování, proti zkratu, přepěťovou a nadproudovou ochranu.
Chlazení zabudovaným ventilátorem.
Výrobce TECMATE. 
Mikroprocesorem řízená osmistupňová nabíječka slouží pro nabíjení olověných bezúdržbových, gelových, Super MF, VRLA i záložních akumulátorů o kapacitě 12V (3 - 240Ah), 24V (1 - 100Ah). 
Tato profesionální nabíječka není určena jen pro servisy, ale i pro běžného uživatele, který si potrpí na prvotřídní kvalitu a pohodlí. 
Optimate 6 dokáže nejen baterii nabít, ale i oživit hluboko vybité akumulátory, otestovat stav baterie a udržovat ji trvale v nabitém stavu. Optimate 6 může být trvale připojen k akumulátoru.
Pravidelným nabíjením minimalizujete poškození Vašeho akumulátoru sulfatací, hlavně v zimním období, kdy není baterie v provozu.


1) Inicializace - nabíječka zjistí, zda je připojena na autobaterii.
2) Kontrola autobaterie - počítač vyhodnotí, zda je autobaterie v pořádku nebo zda je třeba ji oživit/desulfovat a dle toho zvolí vhodný vstupní program.
3) Oživení autobaterie - režim vysokonapěťového oživování/desulfatace stabilizuje vybitou baterii (pokud je baterie v pořádku, tento krok je přeskočen).
4) Hlavní nabíjení - autobaterie je nabíjena až do plného nabití. Procesor během procesu koriguje napětí.
5) Kontrola zkratových článků - procesor zkontroluje elektrické parametry a eventuelně nahlásí ztrátu výkonu způsobenou zkratovaným článkem.
6) Vyrovnání článků - nabíjení probíhá řízenými impulzy 13,7V až 14,3V, které vyrovnávají napětí jednotlivých článků v akumulátoru. Dojde tak k jeho maximálnímu nabití.
7) Test udržení napětí - po 30 minut probíhá monitorování napětí, poté dojde k vyhodnocení, zda je baterie schopna napětí udržet.
8) Údržovací nabíjení - zde dochází ke střídání dvou 30 minutových period. Periody klidu, kdy nedochází k nabíjení akumulátoru a periody udržování, kdy je do akumulátoru pouštěn proud 13,6V, čímž dochází ke kompenzaci malé elektrické zátěže způsobené elektrickým příslušenstvím vozidla, palubním počítačem nebo přirozeným samovybíjením autobaterie. 


Při každém připojení OPTIMATE 6 k akumulátoru mikroprocesor automaticky provede diagnózu stavu a automaticky vybere nejlepší nabíjecí proud a program. OPTIMATE 6 má vícestavový program desulfatace, díky kterému je schopen automaticky zachránit mnoho "mrtvých" akumulátorů. Ekologicky šetrný program zajišťuje nízkou spotřebu energie a zároveň udržuje akumulátory plně nabité, což umožňuje prodloužit jejich životnost až o 400%. Důležitým atributem OPTIMATE 6 je, stejně jako u všech typů OptiMate, bezpečná, optimální údržba akumulátorů při dlouhodobém skladování, které je dosaženo šetrným udržovacím cyklem, při kterém je akumulátor dobíjen pouze po dobu 30 minut během každé hodiny udržovacího cyklu.


- ochrana proti zkratu a přepólování 
- LED signalizace 
- profesionální provedení 
- udržovací režim 
- velký výběr příslušenství