Objektiv Nikon 14-30 mm f/4 S NIKKOR Z Objektiv Nikon 14-30 mm f/4 S NIKKOR Z

Objektiv Nikon 14-30 mm f/4 S NIKKOR Z

Typ bajonetu: Nikon Z Typ objektivu: zoom Rozdělení dle ohniska: širokoúhlý Min. ohnisková vzdálenost (mm): 14 Max. ohnisková vzdálenost (mm): 30 Světelnost objektivu (f/): 4.0 Optická stabilizace obrazu: NE Konstrukce objektivu: 14 čoček / 12…
Zobrazit celý popis

Dostupnost: Skladem
38 229 Kč
Včetně DPH a PHE 4.0656
ks

Popis produktu

Typ bajonetu: Nikon Z
Typ objektivu: zoom
Rozdělení dle ohniska: širokoúhlý
Min. ohnisková vzdálenost (mm): 14
Max. ohnisková vzdálenost (mm): 30
Světelnost objektivu (f/): 4.0
Optická stabilizace obrazu: NE
Konstrukce objektivu: 14 čoček / 12 členů
Min. clonové číslo (f/): 4
Max. clonové číslo (f/): 22
Počet lamel clony: 7
Min. zorný úhel záběru (°): 114
Max. zorný úhel záběru (°): 72
Autofokus: ANO
Nejmenší vzdálenost ostření (cm): 28
Průměr závitu filtru (mm): 82
Odolný vůči vodě: ANO
Makro objektiv: NE
Ultrasonické ostření: ANO

Provedení výrobku: černá barva

Extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem NIKKOR Z.
Ponořte se do scény s extrémně širokoúhlým objektivem s obrazovým polem ve formátu kinofilmu a zoomem, který vám dodá tvůrčí výhodu. Objektiv NIKKOR Z 14–30 mm f/4 řady S má kompaktní provedení a plochý přední optický člen. Můžete na něm používat 82 mm filtry a snadno ho uložit do malé brašny. Kdekoli můžete pořizovat působivé snímky i filmy.

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI:
» Extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem 14–30 mm
» Pevná světelnost f/4
» Kvalita řady S
» Antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat
» Umožňuje montáž filtru
» Ocenění TIPA WORLD AWARDS 2019

Působivé snímky i filmy
Zdůrazněné perspektivy. Intimní portréty zahrnující okolí. Díky bajonetu Nikon Z s velkým průměrem dokáže tento objektiv zachytit více světla v celém obrazovém poli. Širokoúhlý zoom a kompaktní provedení vám uvolní ruce při cestování do dálek – i do šířky. Můžete snímat různorodé scény od vyhlídek až po ulice. A všechny budou brilantní.

Umožňuje montáž filtru
První extrémně širokoúhlý objektiv s obrazovým polem ve formátu kinofilmu umožňuje používat 82 mm filtry bez rozměrných držáků. Skvělé fotografie. Ještě lepší video.

Vždy ostrý obraz
Pokročilá optická konstrukce. Rychlejší komunikace mezi objektivem a fotoaparátem Výjimečná ostrost a minimální zkreslené po celém rozsahu zoomu.

Krajiny. Města.
Ukažte více. Od dramatických městských scén po scény s panoramatickou oblohou vždy uvidíte skvěle ostré a do detailu vykreslené objekty. Hvězdy i pouliční lampy jsou reprodukovány jako rovnoměrné kruhové plošky.

Architektura. Interiéry
Vodící linie. Odvážné úhly. Bezproblémové fotografování objektů v těsných prostorách i úzkých uličkách. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost je v celém rozsahu zoomu pouze 0,28 m. Díky tomu bude scéna celá vaše – od blízkých objektů až po nekonečno.

Stvořený k filmování
Pohodlné přechody z jasných exteriérů do potemnělých interiérů. Systém kombinovaného zaostřování objektivu a konstantní světelnost f/4 zaručují výjimečný výkon za nízké hladiny osvětlení a poskytují konzistentní expozice v celém rozsahu ohniskových vzdáleností.

Brilantní snímky. V celém obrazovém poli.
Výjimečná rozlišovací schopnost tohoto objektivu se zoomem umožňuje věrně reprodukovat každý prvek zachycené scény. Pro zajištění rovnoměrného jasu v celém obrazovém poli je minimalizována vinětace. Výsledkem je ostrý obraz s živými barvami a vysokým kontrastem až do krajů obrazového pole.

Brilantní obraz
Antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat potlačují výskyt reflexů a závoje, což zvyšuje brilanci snímku i při fotografování v protisvětle.

Realistický
Díky minimalizaci sagitální komy je možné dosáhnout prvotřídní reprodukce bodových zdrojů světla (například pouliční osvětlení v noci). Bodové zdroje světla se tak i na okrajích obrazového pole zobrazují jako rovnoměrné kruhové plošky.

Výjimečné barvy
Živé barvy a vysoký kontrast jsou samozřejmostí díky asférickým optickým členům a optickým členům ze skla ED.

Ostrost. Bezhlučnost. Přesnost.
Systém kombinovaného zaostřování objektivů NIKKOR Z a použití více zaostřovacích motorů zaručují perfektní a stabilní zaostření objektů. Objektiv zaostřuje plynule a bezhlučně, takže se ideálně hodí pro statické snímky i videosekvence.

Redukce vibrací
Objektiv využívá redukci vibrací zabudovanou ve fotoaparátu a vy tak můžete fotografovat s časy závěrky až o 5 EV delšími, než by bylo jinak možné. Zachyťte brilantněji snímky při ubývajícím denním světle i filmové scény – bez nežádoucích efektů chvění fotoaparátu.

Nádherná přesnost
Plovoucí optické členy zajišťují přesné zaostření na krátké vzdálenosti. Elektromagnetická clona zaručuje přesné expozice při rychlém sériovém snímání.

Dynamické perspektivy. Dokonalé videosekvence.
Optická konstrukce objektivu umožňuje maximálně využít širokého dynamického rozsahu fotoaparátů Nikon Z a pořídit výjimečnou stopáž videosekvencí s obrazovým polem ve formátu kinofilmu. Přibližte si okamžiky, které tvoří příběh.

Nádherná plynulost
Systém kombinovaného zaostřování objektivu umožňuje neuvěřitelně plynulé a přesné přeostřování. Minimalizovány jsou změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování a změny zaostření při zoomování.

Jen ve vašich rukou
Vroubkovaný příkazový kroužek umožňuje přesné a intuitivní ovládání. Při fotografování v režimu AF můžete příkazovému kroužku přiřadit ovládání korekce expozice. Při fotografování v režimu manuálního zaostřování můžete příkazový kroužek používat jako kroužek zaostřovací. Rychlost přeostřování je úměrná rychlosti otáčení kroužku, což umožňuje optimální kontrolu nad přesným zaostřením.

Malý, odolný a lehký
Díky mechanismu teleskopického tubusu zabírá tento extrémně širokoúhlý objektiv s obrazovým polem ve formátu kinofilmu se zoomem při transportu minimum místa. Všechny pohyblivé součásti tubusu objektivu jsou utěsněny proti prachu a vodním kapkám. Fluorová vrstva aktivně odpuzuje vodu, prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.