Objektiv Nikon 24-200 mm f/4-6.3 VR NIKKOR Z Objektiv Nikon 24-200 mm f/4-6.3 VR NIKKOR Z

Objektiv Nikon 24-200 mm f/4-6.3 VR NIKKOR Z

Typ bajonetu: Nikon Z Typ objektivu: zoom Rozdělení dle ohniska: univerzální Min. ohnisková vzdálenost (mm): 24 Max. ohnisková vzdálenost (mm): 200 Světelnost objektivu (f/): 4.0 – 6.3 Optická stabilizace obrazu: ANO Konstrukce objektivu: 19/15 …
Zobrazit celý popis

Dostupnost: Skladem
25 678 Kč
Včetně DPH a PHE 4.0656
ks

Popis produktu

Typ bajonetu: Nikon Z
Typ objektivu: zoom
Rozdělení dle ohniska: univerzální
Min. ohnisková vzdálenost (mm): 24
Max. ohnisková vzdálenost (mm): 200
Světelnost objektivu (f/): 4.0 – 6.3
Optická stabilizace obrazu: ANO
Konstrukce objektivu: 19/15
Min. clonové číslo (f/): 4
Max. clonové číslo (f/): 36
Počet lamel clony: 7
Min. zorný úhel záběru (°): 12
Max. zorný úhel záběru (°): 84
Autofokus: ANO
Nejmenší vzdálenost ostření (cm): 50
Průměr závitu filtru (mm): 67
Odolný vůči vodě: ANO
Makro objektiv: NE
Ultrasonické ostření: ANO

Provedení výrobku: černá barva

Extrémně kompaktní teleobjektiv se zoomem
Vyrážíte na cesty? Díky širokému rozsahu ohniskových vzdáleností 24–200 mm a přirozené reprodukci neostrých míst obrazu (bokeh) vám může stačit tento rychle zaostřující teleobjektiv se zoomem pro fotoaparáty mirrorless. Je lehký, lze ho snadno uložit i do menších brašen, umožňuje pořizovat snímky i videa s bohatými detaily a je utěsněn proti prachu a vlhkosti.

- Teleobjektiv 24–200 mm
- Světelnost f/4-6.3
- Antireflexní vrstvy ARNEO
- Fluorové vrstvy
- Skvělá videa

Širokoúhlé i detailní záběry
Tento objektiv se zoomem od širokoúhlého objektivu po teleobjektiv pro fotoaparáty s obrazovým polem ve formátu kinofilmu pořizuje snímky i videa s nádhernými detaily, živými barvami a jemně reprodukovanými neostrými místy. Zaostřování je rychlé a bezhlučné a funkce redukce vibrací v objektivu pomáhá udržet všechny snímky stabilní. Objektiv je ideální pro fotografování přeplněné medíny za soumraku i pro filmování východu slunce nad širokými pláněmi.

Vysoký kontrast
Díky asférickým optickým členům a asférickým optickým členům ze skla ED je zkreslení v celém rozsahu zoomu minimální. Při fotografování širokoúhlým objektivem i teleobjektivem získáte ostré snímky s živými barvami a vysokým kontrastem.

Brilantní a jasný obraz
Antireflexní vrstvy Nikon ARNEO si dokážou poradit se závojem a reflexy. Zhotovené snímky budou mít vyšší brilanci i při fotografování přímo do zdrojů světla širokoúhlými ohniskovými vzdálenostmi. Věrné reprodukce dosáhnete i u bodových zdrojů světla, jako jsou pouliční lampy v noci.

Stabilita za nízké hladiny osvětlení
Redukce vibrací v objektivu umožňuje fotografovat s časy závěrky až o 4,5 EV delšími, než by bylo jinak možné.1 Snímky teleobjektivem při ubývajícím denním světle budou brilantnější a širokoúhlé filmové scény budou prosté nežádoucích účinků chvění fotoaparátu.*
*Chcete-li zajistit maximální výkon redukce vibrací, zkontrolujte, zda máte ve fotoaparátu Nikon nainstalován nejnovější firmware.

Ostré snímky zblízka
Květina prorůstající betonem. Vzory v krajině i portréty. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost pouhých 0,5 m (při ohnisku 24 mm) znamená, že máte plnou kontrolu nad celým obrazovým polem i při fotografování na velmi krátkou vzdálenost.

Videa z cest lepší než kdy dříve
Díky vyspělé optice NIKKOR, která vám pomůže naplno využít vynikající kvalitu obrazu fotoaparátů Nikon Z, můžete pořizovat nádherná videa s obrazovým polem ve formátu kinofilmu. Automatické zaostřování je bezhlučné. Plynulá a stabilní regulace clony je zárukou přirozených změn expozice. Jsou minimalizovány změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování a změny zaostření při zoomování.

Kompaktní, vyvážené, odolné provedení
Tento objektiv pro fotoaparáty mirrorless s obrazovým polem ve formátu kinofilmu velmi usnadňuje cestování s teleobjektivem se zoomem. Velký bajonet Nikon Z umožňuje využít jedinečnou konstrukci s umístěním větších optických členů v zadní části, díky níž je objektiv dokonale vyvážený a manipulace s ním velmi snadná.

Nasazení v libovolném prostředí
Objektiv je utěsněn proti prachu a vlhkosti. Fluorová vrstva účinně odpuzuje prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.

Všestranné využití
Tento objektiv má pouhých 570 g a můžete na něm používat 67mm filtry. Aretace nastavení zoomu zachovává plné zasunutí objektivu při uložení do brašny.

TECHNICKÁ SPECIFIKACE:
Typ
Bajonet Nikon Z
Formát
FX/kinofilm
Ohnisková vzdálenost
24–200 mm
Světelnost
f/4 až 6.3
Nejvyšší clonové číslo
f/22 až 36
Konstrukce objektivu
19 čoček / 15 členů (včetně 2 optických členů ze skla ED, 1 asférického optického členu ze skla ED, 2 asférických optických členů, optických členů s antireflexními vrstvami ARNEO a předního optického členu s fluorovou vrstvou)
Obrazový úhel
Formát FX: 84° až 12°20´, formát DX: 61° až 8°
Stupnice ohniskových vzdáleností
V milimetrech (24, 35, 50, 70, 105, 135, 200)
Zaostřovací systém
Vnitřní zaostřování
Nejkratší zaostřitelná vzdálenost
Pozice zoomu 24 mm: 0,5 m, pozice zoomu 35 mm: 0,54 m, pozice zoomu 50 mm: 0,55 m, pozice zoomu 70 mm: 0,58 m, pozice zoomu 105 mm: 0,65 m, pozice zoomu 135 mm: 0,68 m, pozice zoomu 200 mm: 0,7 m (měřeno od obrazové roviny)
Největší měřítko zobrazení
0,28×
Redukce vibrací
Ano. Optická redukce vibrací využívající motory s kmitací cívkou (VCM)
Počet lamel clony
7 (kruhový otvor clony)
Průměr filtrového závitu
67 mm (P = 0,75 mm)
Průměr × délka (od dosedací plochy upevňovacího bajonetu)
Maximální průměr cca 76,5 mm × 114 mm (vzdálenost od dosedací plochy bajonetu)
Hmotnost
Cca 570 g
Automatické zaostřování
Ano
Vnitřní zaostřování
Ano
Zaostřování
Automatické, manuální

OBSAH BALENÍ:
Krytka objektivu LC-67B (přední)
Krytka objektivu LF-N1 (zadní)
Sluneční clona HB-93
Pouzdro na objektiv CL-C1

Rozměry výrobku: