Red Dead Redemption 2 - PS4 hra

5,0 / 5

0% Kvalita
Nehodnocené

0% Hodnota za peníze
Nehodnoceno

1 jeden nákup

Zobrazit jednu recenzi

Popis produktu

Red Dead Redemption 2 si vysloužila přes 175 ocenění a hned na začátku vás uchvátí neuvěřitelnou grafikou. Popadněte svůj PlayStation 4, naskočte na koně a sledujte osud hlavního hrdiny, uprchlíka Arthura Morgana. Vykrádejte banky, přepadejte dostavníky a vlaky a užijte si všechno, co vám Divoký západ nabízí. A že toho není málo.

Red Dead Redemption 2 vám ukáže, jak je Západ opravdu divoký

Chcete si vyzkoušet život vyvrhela z Divokého západu, který si nebere servítky a bez mrknutí oka oloupí poctivého hokynáře (když má zrovna dobrou náladu)? Pak jste na správné adrese. Red Dead Redemption 2 není hrou roku 2018 jen tak. Očekávané pokračování původní akční westernovky usiluje o to, aby hra byla co nejreálnější a tvůrci, kteří mají na svědomí například neméně populární Grand Theft Auto V, ji vypiplali opravdu do posledního detailu. Red Dead Redemption vás vtáhne do neskutečně realistického světa divokého západu, ve kterém pokaždé objevíte něco nového – ať chcete nebo ne.

Silný příběh a nabité pušky

Že Divoký západ není žádná procházka růžovým sadem poznáte hned na začátku. Poté, co nastartujete svůj PlayStation, ve hře začínáte ne zrovna šťastně. Red Dead Redemption 2 vás přenese do Ameriky v roce 1899, kdy se období Divokého západu pomalu chýlí ke konci. Po neúspěšné loupeži musí Arthur Morgan a gang Van der Linde uprchnout, a to s federálními agenty a lovci odměn v patách. Chcete přežít? Pak musíte přijmout roli vyvrhele se vším, co se k tomu pojí: budete loupit, krást a probojovávat se nebezpečným americkým vnitrozemím.

Jako správný gangster se ani ve hře nemusíte ničím omezovat. Kromě hlavní linky nabitého příběhu a plnění misí, které se k němu váží, se můžete pustit do spousty vedlejších questů, přijímat různé výzvy, připlést se k náhodným událostem a v neposlední řadě se třeba vydat na lov. Nezapomeňte ale na to, že ve hře (stejně jako v původním Red Dead Redemption) funguje systém karmy, založený na vaší „počestnosti“. Právě vaše čest má vliv na to, jak si stojíte na sociálním žebříčku a jak vás budou ostatní lidé (charaktery ve hře) vnímat. Pokud například uchráníte nevinné lidi před násilím, máte plus. Pokud ale okradete mrtvolu nebo někoho napadnete, body ztrácíte.

Gang Van der Linde

Gang pod vedením charismatického a idealistického Holanďana Van der Linde tvoří zločinci a odpadlíci, kteří se rozhodli, že budou žít mimo zákon. S členy gangu můžete komunikovat a pomáhat jim s úkoly, které jsou dosti rozmanité. Právě s nimi budete vykrádat banky, přepadat dostavníky a vlaky nebo pomáhat při lovu. Vaše rozhodnutí a činy nebudou ovlivňovat pouze vztahy v gangu, ale i v celém světě.

Red Dead vás okouzlí rozmanitým světem a spoustou zvířat

Jistě, ve hře vám pravděpodobně nejvíc vhod přijdou koně, především pro svou roli vhodného dopravního prostředku. V Red Dead Redemption 2 najdete 19 plemen koní a každé z nich má odlišné vlastnosti i míru ovladatelnosti. Koně můžete chytat ve volné přírodě nebo zakoupit ve stájích. Volte dobře, vybíráte si stálého společníka. Tím, že ho ošetřujete a zabezpečíte mu dobré krmivo, zlepšíte jeho vytrvalost, výkonnost i ovladatelnost. V sedle můžete skladovat zbraně, oblečení, masky i klobouky. Ke koni také připevníte drobnou kořist. Větší ulovenou zvěř přehodíte přes hřbet koně.

V divoké americké přírodě toho ale najdete mnohem víc. Rozmanité biotopy s měnícím se podnebím obývá přibližně 200 druhů zvířat, ptáků a ryb. Ve hře potkáte jeleny, bizony putující ve velkých stádech, zvířata živící se mršinami a s dobře vyvinutým čichem, lososy skákající proti proudu, útočící smečku vlků, husy i dravé ptáky. Všichni jsou součástí komplexního ekosystému, ve kterém musí neustále bojovat o přežití.

Kromě ostatních zvířat jsou hrozbou samozřejmě i lidé jako vy. Lov a rybolov jsou základem přežití v divočině. Díky nim si zajistíte potravu, materiály a zdroj příjmu. U rybolovu je třeba použít vhodnou návnadu, lov pak otestuje vaši trpělivost. K sledovanému zvířeti se musíte přiblížit proti větru, výběr zbraně a umístění zranění pak ovlivňuje kvalitu a cenu masa i kožešin. Troufáte si?

Kromě PlayStation 4 si můžete vychutnat Red Dead Redemption 2 na Xboxu.

Parametry produktu

Klíčové parametry produktu

Médium BLU-RAY
Platforma PS4
Typ hry RPG
Lokalizace anglická

Hodnocení

5,0 / 5

1 recenze Red Dead Redemption 2 - PS4 hra

0% Kvalita
Nehodnocené

0% Hodnota za peníze
Nehodnoceno

Jak pracujeme s recenzemi

Adam

9. 11. 2018

Celkové hodnocení

Kvalita Nehodnocené

Hodnota za peníze Nehodnoceno