LG OLED55B1 (2021)

Televize, Smart, OLED obrazovka, Úhlopříčka: 139 cm, 4K Ultra HD, 3840x2160, OS TV: WebOS, 100 Hz, DVB-S2, DVB-C, DVB-T2/H.265, Kompatibilní s Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Home Kit, 4 × HDMI port, HDMI 2.0, 3 × USB 2.0, 0 × USB 3.0, Bluetooth, Wi-Fi, Miracast, PVR, Ethernet/LAN připojení, HbbTV. Více info

Top příslušenství

Bežná cena
Zdarma
Věrnostní cena Zdarma

Zobrazit všechno příslušenství

4,7 / 5

22×

94.4% Kvalita
Výborná

93.3% Hodnota za peníze
Výborná

22 nákup

Zobrazit 22 recenzí

Popis produktu

Elegantní Smart TV LG OLED55B1 s úhlopříčkou 55" (139 cm), 4K Ultra HD rozlišením (3840 × 2160) přinese do vaší domácnosti autentické a syté barvy s dokonalou černou a skvělým kontrastem, zaobalené do tenkého těla. Specifikem je procesor α7 čtvrté generace, více než 100 milionů samosvíticích pixelů, či rozšířené možnosti umělé inteligence AI ThinQ s přehledným domovským zobrazením, které vám usnadní váš život v smart domácnosti. Skutečný zážitek jako v kině s profesionálně podaným obrazem zajistí technologie Dolby Vision IQ, režim Filmmaker Mode, prostorový zvuk či vlastní technologie dynamického rozsahu HDR10 Pro. Herní obzory rozšíříte prostřednictvím technologií NVIDIA G-SYNC a AMD FreeSync, optimalizace her, automatického upravování obrazu a podpory standardů VRR, ALLM a eARC nebo mimořádně krátkého času odezvy. O plnohodnotné zážitky ze zápasů se postarají sportovní upozornění.

Rozjasněte svět pomocí samosvíticích pixelů

Televizor LG OLED TV přináší skvělý vizuální zážitek. Samosvíticí pixely se postarají o skutečně výjimečnou kvalitu obrazu a rozmanité možnosti designu, zatímco nejmodernější technologie vás naprosto ohromí. Vše, co jste si na televizoru oblíbili, se posunulo na vyšší úroveň.

Co odlišuje modely OLED od všech ostatních modelů?

Jsou to samosvíticí pixely. Technologie zobrazení se samostatným osvětlením přináší zcela nový zážitek ze sledování. Na rozdíl od televizorů LED TV, které omezuje technologie podsvícení, přinášejí modely LG OLED TV mimořádnou věrnost a jedinečné designové možnosti.

Samosvíticí pixely - 100 milionů důvodů, proč si zvolit OLED

Co se týče kvality obrazu, technologie OLED má ve srovnání s technologií LED jasně navrch. Technologie OLED totiž nabízí miliony samosvíticích pixelů, které dokáží zobrazit dokonalou černou a přesně vyjádřit barvy. Výsledkem je zážitek ze sledování, kterému se nic nevyrovná.

Nekonečný kontrast

Jednoduše řečeno, technologie OLED nabízí miliony samosvíticích pixelů, které se dokáží zapnout a vypnout, a dosáhnout tak dokonalou černou a nekonečný kontrast. Tato černá je lepší než u Mini LED i LED televizorech. Je tedy úplně jedno, kolik tisíců bodů podsvícení televizory mají. Televizory LED TV budou vždy ve stínu modelů OLED.

100% věrnost barev

Globální testovací společnost Intertek potvrdila, že obrazovky LG OLED nabízejí 100% věrnost barev. Znamená to, že barvy které vidíte na obrazovce, jsou nejvěrnější možnou reprodukcí barev původního obrazu. Ať už tedy sledujete jakýkoliv obsah, zobrazení odpovídá záměru jeho autora.

Nenapodobitelné zobrazení

Televizor LG OLED TV je uměleckým dílem, velkolepým kinem, bránou do světa her i vstupenkou do první řady, když přijde významná sportovní událost. Tento televizor splní vše, co od něj očekáváte.

Inovace neuvěřitelných rozměrů

Televizory LG OLED nově vymezují, jak by měly televizory vypadat. Jejich neuvěřitelně tenký design vám vyráží dech - nejenže doplní váš interiér, ale také ho vylepší.

Stojan Gallery

Výjimečná umělecká díla už nepatří jen na stěnu. Stojan Gallery vám dává volnost. Umístěte televizor do otevřeného prostoru a proměňte svou domácnost na galerii. (Stojan Gallery se prodává samostatně.)

Kino v režii OLED

Díky mimořádně ostrému obrazu si televizor LG OLED TV zaslouží ocenění za každý program, který sledujete. Dokonalá černá a 100% věrnost barev znamenají, že filmy budete sledovat přesně tak, jak byly vytvořeny.

  • Zábava - získejte aplikaci Apple TV nebo Netflix. Vyberte si z nejnovějších filmů, televizních pořadů, dokumentů a sportovních zápasů živě, a to vše na jednom místě. (Podporované služby se mohou v jednotlivých zemích lišit.)

  • Dolby Vision IQ a Dolby Atmos - technologie Dolby Vision IQ inteligentně upravuje nastavení obrazu na základě žánru obsahu a okolního prostředí, zatímco technologie Dolby Atmos přináší vícerozměrný prostorový zvuk. Jde o výjimečnou kombinaci, která se postará o jedinečný zážitek připomínající sledování v kině.

  • Režim Filmmaker Mode - režim Filmmaker Mode deaktivuje vyhlazování pohybu, přičemž zachovává původní poměr stran, barvy a frekvenci snímků. Díky tomu se přesně zachovává původní vize režiséra a vy si můžete film vychutnat tak, jak byl vytvořen.

  • HDR10 Pro - společnost LG vyvinula vlastní technologii dynamického rozsahu, HDR10 Pro, která upravuje jas a zdokonaluje barvy. Odhaluje i ty nejmenší detaily každém snímku a  podává realistickou čistotu. Zároveň dodává intenzitu běžnému obsahu HDR. Všechny vaše oblíbené filmy a pořady budou nyní živější a jasnější od začátku až do konce.

Hry ve formátu OLED

Televizor LG OLED TV vám dá náskok před protihráči. Nabízí okamžitou odezvu, nejnovější herní funkce a frekvenci zobrazení 120 Hz pro plynulejší hraní. Jste-li náruživým hráčem, tomuto televizoru se nic nevyrovná.

  • Partnerství s lídry v oblasti her - společnost LG vám ve spolupráci s předními společnostmi v odvětví přináší ten nejlepší zážitek z her. Díky partnerství se společnostmi NVIDIA a AMD jsou modely LG OLED TV jedinými televizory s certifikací G-SYNC a AMD FreeSync Premium. Kromě toho LG spolupracuje s týmem AMD FreeSync a také s týmem Xbox. LG televizory se staly oficiálním partnerem konzoly Xbox Series X, abyste si mohli naplno vychutnat hraní her příští generace. Pokud to vše spojíte s úžasnou kvalitou obrazu a mimořádně krátkým časem odezvy technologie OLED, můžete si být jisti, že hraní každé hry si užijete na maximum.

  • Inovativní herní parametry - televizory LG OLED TV dokáží dosáhnout čas odezvy 1 ms, zatímco podpora standardů VRR, ALLM a eARC splňuje nejnovější specifikace rozhraní HDMI 2.1. Tyto funkce umožňují zobrazování rychlých pohybů ve vyšším rozlišení a přinášejí plynulou synchronizovanou grafiku. Výsledkem je realističtější zobrazení, které vám dává možnost zvítězit.

  • Optimalizace her - optimalizace her sdružuje všechna vaše herní nastavení na jednom místě. Prostřednictvím automatické úpravy obrazu optimalizuje grafiku bez ohledu na to, jaký typ hry hrajete. K dispozici je také možnost přepínat technologie NVIDIA G-SYNC a AMD FreeSync, se kterými budou všechny vaše hry čistší a plynulejší bez zpoždění, sekání a trhání.

Televizor, který hraje vlastní ligu

Na televizoru LG OLED TV uvidíte každou akci stejně jako ve skutečnosti. Rychlé sportovní souboje s plynulým pohybem znamenají, že diváci si mohou vychutnat nevídaný zážitek. Posaďte se do první řady na všech významných sportovních akcích.

  • OLED Motion Pro - pokročilá technologie zpracování pohybu eliminuje rozmazání při pohybu a přináší plynulejší akci, což znamená dokonalejší zážitek ze sledování. Zažijte rychlost a objevte i ty nejmenší detaily každé akce během sportovních zápasů ve strhujícím tempu.

  • Sportovní upozornění - sportovní upozornění vás budou informovat o zajímavých okamžicích před zápasem, během něj i po něm. Už se nemusíte bát, že vám utečou důležité zápasy oblíbených družstev, když sledujete jiný obsah. (Použití se může v jednotlivých zemích lišit.)

  • Podpora prostorového zvuku přes Bluetooth - stačí bezdrátově připojit reproduktory a můžete si vychutnat skutečný zážitek z prostorového zvuku. Každá akce bude znít věrněji a působivěji, a tak se atmosféra rozhodujícího zápasu přenese i do vašeho obývacího pokoje. (Reproduktory se prodávají samostatně.)

Procesor α7 čtvrté generace s podporou AI a 4K

Srdcem modelu LG OLED TV B1 je procesor α7 čtvrté generace s podporou AI a 4K. Jde o přelomový čip, který analyzuje a optimalizuje obsah pomocí algoritmů hlubokého učení. Každá úprava obrazu a zvuku je automatická, takže každé sledování je výjimečné.

  • AI Picture Pro - algoritmus hlubokého učení, který využívá obrovskou databázi s více než milionem obrazových datových bodů, rozpoznává obsah, odstraňuje vizuální nedostatky a optimalizuje kvalitu obrazu. 

  • AI Sound Pro - na základě více než 17 milionů zvukových datových bodů dokáže procesor identifikovat hlasy, efekty a frekvence a díky tomu zvuk optimalizovat podle žánru, aby byl ještě podmanivější. 

Televizor LG OLED

Televizory LG OLED TV jsou bezpečnější pro vás i životní prostředí než televizory LED TV. Jelikož tyto televizory využívají samosvíticí pixely, při delším sledování si více odpočinou vaše oči. Kromě toho se potvrdilo, že OLED panely LG jsou ekologické a snižují riziko nebezpečných emisí.

Certifikace Eye Comfort pro displeje

Modely LG OLED TV jsou certifikovány jako televizory s obrazovkou bez blikání a s nízkým vyzařováním modrého světla, které nepředstavují žádné fotobiologické riziko pro vaše oči. Televizory LED TV naproti tomu blikají a vyzařují velké množství modrého světla. Pohodlně se usaďte, relaxujte a užijte si ten pohled.

Ekologická technologie OLED

Televizory LG OLED TV jsou oficiálně ekologické. V porovnání s televizory LED TV jsou bezpečnější, protože nepoužívají podsvícení, na jejich výrobu se používá méně plastu, využívají méně nebezpečných materiálů a snižují riziko znečištění vzduchu v interiéru.

ThinQ AI

Aplikace LG ThinQ zdokonalí váš zážitek ze sledování televize. Vyberte si svého oblíbeného hlasového asistenta a ovládejte televizor hlasem na zcela nové domovské obrazovce, která přináší větší pohodlí a kontrolu. (Podporované nabídky a aplikace se mohou lišit v závislosti na zemi.)

  • Domovské zobrazení - na nově navržené domovské obrazovce se zobrazují přizpůsobené návrhy obsahu. Poskytuje snadnější přístup k oblíbeným a umožňuje ovládat všechna připojená zařízení na jednom místě.

  • Ovladač Magic Remote - propracovaný ovladač Magic Remote nabízí ergonomický design s jednoduchým uchopením, přičemž jeho systém ukazování a posouvání umožňuje rychlejší vyhledávání. Vestavěná technologie umělé inteligence poskytuje snadný přístup ke službám, zatímco zkratky hlavních poskytovatelů obsahu usnadňují přístup ke všem oblíbeným. Kromě všech těchto vymožeností je k dispozici funkce Magic Tap, která šikovně spojuje telefon s televizorem.

  • Ovládání hlasem - technologie LG ThinQ umožňuje snadné ovládání zařízení připojených do domácího internetu prostřednictvím příkazů pomocí přirozeného rozpoznávání hlasu. (Dostupnost hlasového ovládání se může lišit v závislosti na produktu a zemi.)

Parametry produktu

Klíčové parametry produktu

Úhlopříčka 55 "
Typ obrazovky OLED
Typ rozlišení 4K Ultra HD
OS TV WebOS

Návody a manuály

Hodnocení

4,7 / 5

22 recenzí LG OLED55B1 (2021)

94.4% Kvalita
Výborná

93.3% Hodnota za peníze
Výborná

Jak pracujeme s recenzemi

Jaroslav

8. 8. 2022

Celkové hodnocení

Kvalita Vynikajicí

Hodnota za peníze Vynikajicí



Jan

5. 8. 2022

Celkové hodnocení

Kvalita Vynikajicí

Hodnota za peníze Vynikajicí


  • Obnovovací frekvence 100Hz
  • Kvalita obrazu OLED displeje
  • Návykové dálkové ovládání

OLED displej od LG vypadá úchvatně, podání barev je skvělé a černá je opravdu černá. Podpora DolbyVision a DolbyAtmos posune zážitek na další úrověň. Výborná TV v kombinaci s Playstation.


Rostislav

24. 7. 2022

Celkové hodnocení

Kvalita Výborná

Hodnota za peníze Výborná



PETER

9. 5. 2022

Celkové hodnocení

Kvalita Vynikajicí

Hodnota za peníze Vynikajicí


  • Krásné barvy .
  • zatím nic

Televizi porovnávám ze svou o 7 let starou Smart televizí .Líbí se menu , a chytrý ovladač.