Nokia 6310 černý klasický mobil

Telefon, 2,8" displej, Rozlišení: 320x240", Interní úložiště: 16 MB, Slot pro paměťovou kartu, 8 MB RAM, Bluetooth, Dual SIM:, 0,3 Mpx hlavní fotoaparát, 1150 mAh baterie, mini sim. Více info

Top příslušenství

Bežná cena
Zdarma
Věrnostní cena Zdarma

Zobrazit všechno příslušenství

2,0 / 5

40% Kvalita
Průměrná

40% Hodnota za peníze
Průměrná

1 jeden nákup

Zobrazit jednu recenzi

Popis produktu

Klasický mobilní telefon Nokia 6310 v černé barvě má 2,8" barevný displej, rozlišení 320 × 240 px, interní úložiště 16 MB, podporu microSD (až do 32 GB), RAM 8 MB, Bluetooth, dual SIM (mini SIM, nano SIM), zadní 0,3Mpx fotoaparát, 1 150mAh Li-Ion baterie, konektor micro USB a 3,5mm jack.

Ikonický vzhled s 2,8" displejem

Mobilní telefon Nokia 6310 přichází se známým ikonickým vzhledem v moderním zpracování a s množstvím praktických funkcí. Jednoduché ovládání zajišťují větší tlačítka. Displej s úhlopříčkou 2,8" je přehledný a dobře čitelný. Velikost písma lze nastavit podle vlastních potřeb.

Odolná polykarbonátová konstrukce

Plášť telefonu je vyroben z kvalitního odolného materiálu - polykarbonátu. Díky tomu dokáže odolat případnému poškození při každodenním používání. Telefon je vybaven Li-Ion baterií s kapacitou 1 150 mAh.

Kvalitní funkční výbava

V rámci funkcí nechybí zadní fotoaparát, který má rozlišení 0,3 Mpx. Pobavit se můžete i při legendární hře Had. Telefon podporuje rozhraní Bluetooth a funkci dual SIM (mini SIM, nano SIM). Interní paměť telefonu je 16 MB. Tu je možné ještě rozšířit paměťovou microSD kartou o velikost maximálně 32 GB.

Parametry produktu

Klíčové parametry produktu

Úhlopříčka 2.8 "
Rozlišení displeje (px) 320x240
Kapacita 16 MB
Typ telefonu Klasický
Operační paměť RAM 8 MB
Podpora sítě 2G

Návody a manuály

Hodnocení

2,0 / 5

1 recenze Nokia 6310 černý klasický mobil

40% Kvalita
Průměrná

40% Hodnota za peníze
Průměrná

Jak pracujeme s recenzemi

Martina

28. 3. 2023

Celkové hodnocení

Kvalita Průměrná

Hodnota za peníze Průměrná


  • elegantní tvar
  • písmo na dipleji dobře čitelné
  • vzájemně oddělená tlačítka
  • vyhovující hlasitost
  • nízká hmotnost
  • málo výrazný popis kláves
  • tlačítka pro přijetí a ukončení hovoru mohla být barevně odlišená
  • oproti původnímu modelu 6310i složitější, méně intuitivní ovládání
  • výdrž baterie je o něco kratší, než udává výrobce
  • ovládání navigačního tlačítka může být pro starší uživatele složité
  • příliš stručný návod k použití, vytištěný velmi drobným písmem na složeném listu papíru
  • provedení budí dojem laciných materiálů

Telefon je nabízen jako seniorský a pro seniora zakoupený, částečně i pod dojmem velmi ergonomického zpracování někdejšího slavného modelu Nokia 6310i. Bohužel zejména kvůli nepříliš šikovnému navigačnímu tlačítku jsme nakonec museli koupit jiný model. Stisk příslušným směrem často končil zcela jinou akcí, než bylo zamýšleno. Aby telefon mohl být označen jako seniorský, nestačí jen to, že je tlačítkový. Výrobce by se měl podstatně více zabývat ergonomií, mj. i s ohledem na to, že starší uživatelé mohou mít problém s hybností v prstech.<br /> <br /> Ad uživatelská příručka: vytisknout ji na (následně poskládaném) listu papíru velmi drobným písmem bez jakéhokoliv oddělení jednotlivých kapitol je exemplární ukázka nepochopení základních potřeb cílové skupiny zákazníků. Dá se sice stáhnout z internetu a v podstatně přívětivější grafické podobě vytisknout ve formátu A4, ale co má dělat uživatel, který internet, počítač a tiskárnu nemá? Návod je hodně stručný, řadu celkem důležitých kroků vůbec nepopisuje. Výrobce by si měl uvědomit, že dnešní senioři nedospívali s mobilem v ruce jako mladší generace, a obsahu uživatelské příručky věnovat více pozornosti.<br /> <br /> Nokii 6310 jako seniorský telefon bohužel doporučit úplně nemohu. Možná by potěšil příznivce legendárního "pádla" z přelomu tisíciletí, i když remake tak kultovního modelu by si co do zpracování zasloužil mnohem více. Dvě hvězičky za to, že se z něho nakonec nějak zatelefonovat dá.