0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

TP-LINK TL-MR3020

TP-LINK TL-MR3020 / Přenosný 3G a LTE Router N150 / 2.4GHz - 150Mbps / WAN / USB 2.0
Kód: 91402199
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Přenosný 3G a LTE Router N150 / 2.4GHz - 150Mbps / WAN / USB 2.0

672 Kč
556 Kč bez DPH


Výrobce: TP-LINK Záruka: 36 měsíců P/N: TL-MR3020

O produktu

Popis

K čemu slouží tento produkt

Sdílejte možnosti sítě 3G/4G*! Díky napájení notebookem či adaptérem umožňuje model TL-MR3020 snadné sdílení mobilního připojení v síti 3G/4G s rodinou a přáteli ve vlaku, při kempování, v hotelu a téměř kdekoliv, kde je 3G/4G pokrytí. Připojením 3G/4G USB modemu k routeru získáte okamžitě 3G/4G Wi-Fi hotspot.

*Pokud vaše stávající zařízení nepodporuje sdílení ve 4G, proveďte prosím aktualizaci na nejnovější firmware.

Malý cestovní design a mini USB port

Tento router je výjimečný díky svému malému cestovnímu designu a mini USB portu, díky kterému lze připojit notebook či napájecí adaptér a použít je tak jako zdroj napájení. Pokud máte svůj notebook, můžete model TL-MR3020 snadno napájet a vytvořit cloudovou síť, kterou lze sdílet se zařízeními iPad™, iTouch™, Kindle™, telefony Android™ a velkou většinou dalších přenosných zařízení vybavených Wi-Fi.

Vysoká kompatibilita vyzkoušená v praxi

Kompatibilita je nejdůležitějším aspektem, který je třeba zvážit při výběru 3G/4G routeru. Abychom zajistili kompatibilitu mezi našimi routery a modemem, který použijete s routerem, ujistili jsme se, že jsou naše routery 3G kompatibilní s poskytovateli služeb internetu v regionech, kde se prodávají. Po celém světě máme týmy, které nepřetržitě testují naše routery s nově uváděnými modemy, aby se naši koncoví uživatelé mohli spolehnout, že naše routery budou bezproblémově fungovat i v místě jejich bydliště a práce.

Nastavení zabezpečení jedním tlačítkem

Díky nastavení zabezpečení jedním tlačítkem umožňuje model TL-MR3020 uživatelům okamžitě nastavit zabezpečení jednoduše stisknutím tlačítka WPS na routeru a automaticky tak vytvořit zabezpečené připojení WPA2, které je bezpečnější než šifrování WEP. Tento způsob je nejen rychlejší a bezpečnější než obvyklá nastavení zabezpečení, ale i pohodlnější, protože si nemusíte pamatovat žádné heslo!

IP QoS – Řízení šířky pásma

Šířka pásma širokopásmových mobilních sítí je omezena. Díky funkci IP QoS umožňuje router TL-MR3020 optimálně využívat šířku pásma a nabízí rozdělení šířky pásma tak, aby se zamezilo neprůchodnosti sítě a nedocházelo ke zneužívání šířky pásma. Při sdílení šířky pásma mobilní sítě s ostatními se můžete podle svých požadavků rozhodnout, jakým způsobem sdílení provedete.

Snadná obsluha

Model TL-MR3020 lze snadno a rychle instalovat téměř kdekoliv. Stačí do routeru vložit USB modem, vyhledat v počítači bezdrátový SSID a připojit se k němu. Připojit se a procházet internet můžete téměř okamžitě a díky průvodci na přiloženém CD mohou i nezkušení uživatelé snadno nastavit připojení k bezdrátové síti.

Funkce

  • Sdílení mobilního připojení v síti 3G/4G*, kompatibilní s více než 120 3G/4G USB modemy LTE/HSPA+/UMTS/EVDO
  • Přenosný design, dostatečně lehký a malý, aby se dal vzít kamkoliv
  • Bezdrátové připojení Wireless N s rychlostí až 150 Mbit/s
  • Rychlé nastavení zabezpečení, rychlejší a bezpečnější
  • Funkce řízení šířky pásma na základě IP adresy umožňuje správcům přidělit určitou šířku pásma každému připojenému zařízení
  • Pomoci mini USB portu lze připojit notebook či napájecí adaptér jako zdroj energie
  • Metoda failover při selhání 3G/WAN zajišťuje trvalé připojení k internetu.
  • Tři provozní režimy: 3G/4G router, cestovní router (AP), klientský WISP router
  • *Pokud vaše stávající zařízení nepodporuje sdílení ve 4G, proveďte prosím aktualizaci na nejnovější firmware.






O společnosti TP-Link


Společnost TP-Link byla založena v roce 1996 a patří mezi přední dodavatele síťových zařízení pro firmy, podnikatele a spotřebitele. Je také často označována jako číslo 1 mezi síťovými zařízeními. Společnost TP-Link nabízí spolehlivá zařízení - mezi produkty můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, modemy, DSL modemy, extendery, zásuvkové powerline adaptéry, access pointy, switche, širokopásmové 3G / 4G LTE modemy, adaptéry, VPN routery, cloudová zařízení, zabezpečovací systémy, mobilní širokopásmové připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
TP-Link







Volný jako pták - ideál na cesty


TP-LINK TL-MR3020 je mobilní, přenosné a spolehlivé zařízení se zabudovanou baterií určené na cesty. Zabudovaná baterie zvládne udržet zařízení v provozu několik hodin, podle druhu zatížení. Při použití venku buďte opatrní a chraňte zařízení před deštěm a zvýšenou vlhkostí, které by mohly způsobit jeho poškození. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. TP-LINK TL-MR3020 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Vhodný
Přenosné (mobilní) Na cesty





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Client – mód client je jednoduchý mód, který slouží pro připojení jakéhokoliv ethernetového zařízení do sítě Wi-Fi, kde se nacházejí přístupové body (AP). Tímto způsobem tak lze připojit více zařízení do sítě, bez nutnosti propojení ethernetovým kabelem. Často se tak používá v místech, kde kabelové spojení není možné.





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







Rychlá Wi-Fi se standardem "n"


TP-LINK TL-MR3020 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11b/g/n, což umožňuje spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 2.4 GHz. Jde tedy o tzv. Single-Band provoz, kdy zařízení pracuje pouze v jednom frekvenčním pásmu. Pásmo 2.4 GHz je obecně hojně používané nejrůznějšími zařízeními a je také nejvíce zarušeno. Může tak být nezbytné vyhledat volný kanál pro zajištění stabilního, nerušeného Wi-Fi signálu. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11b/g/n 2.4 GHz Single-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11b/g/n a frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení TP-LINK TL-MR3020 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 150 Mbps. Tato rychlost přenosu Wi-Fi spolehlivě zvládne běžnou práci - prohlížení internetu, stahování souborů, odesílání emailů, poslech hudby atd.


Maximální rychlost Wi-Fi
150 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením TP-LINK TL-MR3020 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ne






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením TP-LINK TL-MR3020 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 1x interní anténou se ziskem 1x 3 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Interní 1 1x 3 dBi






Rychlý přenos po kabelu


TP-LINK TL-MR3020 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní TP-LINK TL-MR3020 perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN Počet WAN
10/100 Mbps 1 1






Rozšiřte síť pomocí USB zařízení


Potřebujete svou síť rozšířit o sdílenou tiskárnu, externí disk či flash disk? Nic z toho nebude problém díky zabudovanému USB portu. TP-LINK TL-MR3020 vám nabídne 1x USB 2.0 port. Připojená zařízení budou po zahájení sdílení dostupná v celé domácí síti. V případě připojení USB úložiště je rychlost přenosu závislá na typu USB. S novým USB 3.0 bude rychlost mnohonásobně vyšší, než při použití staršího USB 2.0.


Počet USB Typ USB
1 USB 2.0






Nejrychlejší mobilní síť 4G LTE


Pokud chcete své zařízení TP-LINK TL-MR3020 připojit k internetu pomocí mobilní širokopásmové sítě s 4G LTE technologií, můžete tak udělat pomocí externího 4G LTE USB modemu (s vloženou datovou SIM kartou), který naleznete v seznamu podporovaných modemů pro dané zařízení. LTE modem je zpětně kompatibilní i s 3G sítí, můžete se tak spolehnout na příjem signálu téměř kdekoliv. Toto řešení se hodí jako záložní při výpadku hlavní přípojky internetu nebo pro rozložení zátěže datového provozu. Jde také o ideální řešení na cesty či na chatu pro občasný přístup k internetu.


Podpora mobilního pásma Způsob připojení
3G + 4G LTE Přes USB modem




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě TP-LINK TL-MR3020 najdete:


QoS – funkce, která umožňuje uživateli přesně rozdělit datové toky pro jednotlivá zařízení v síti, ale i pro jednotlivé služby. Používá se tedy pro dělení dostupné přenosové kapacity, aby nedocházelo k zahlcení sítě.






Parametry
Značka
Značka TP-LINK
Určení a typ
Použití   Přenosné (mobilní)
Doporučeno pro   Na cesty
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Klient , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11b/g/n
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Single-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 150
Rychlost celkem [Mbps]   150
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ne
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   1
Zisk (výkon) (dBi)   1x 3 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   1
Počet WAN   1
Rozhraní USB
Typ USB rozhraní USB 2.0
Počet USB 2.0   1
Mobilní síť
Přes USB modem   3G + 4G LTE
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   QoS
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové , Top produkt



Diskuse
LTE
Jena 27.10.2014, 10:13

Dobrý den, chci se zeptat jestli tento router podporuje LTE (USB dongle ze SIM s podporou LTE). Děkuji.

RE: LTE
Mironet - Kužel 27.10.2014, 13:39

Dobrý den, bohužel LTE tento modem nepodporuje. Poběží vám na tom vždy pouze 3G.

RE: LTE
Mironet - Kužel 27.10.2014, 13:41

Tak oprava... LTE to podporuje dle nového firmwaru. :)

možnosti wifi šíření
Pavel 03.11.2014, 12:55

Dobrý den,nejsem v tomto oboru zdatný , proto se zeptám, pokud možno zjednodušeně... 1.doma mám kompaktibilní 3g modem, pokud ho zapojím do tohoto zažízení, tak budu bez čehokoliv dalšího moci generovat wifi signál? 2. v práci mám stolní počítač do kterého je zaveden kabelem internet, pokud z bedny odpojím a zastrčím do tohoto zařízení, tak opět mohu bez dalšího zařízení šířit wifi síť? díky Pavel

RE: možnosti wifi šíření
Mironet - Otruba 03.11.2014, 15:58

Dobrý den, je to tak jak říkáte. Stačí k zařízení připojit 3G modem nebo ethernetový kabel, vybrat správný mód a zařízení bude vysílat požadovaný WiFi signál. (všechny funkce jsou názorně ukázány v tomto klipu: http://www.youtube.com/watch?v=-xR7vg7Q0Q8)

LTE připojení
Jirka 12.02.2015, 21:17

Dobrý den, chápu to dobře, že do zařízení zapojím svůj LTE USB modem se sim kartou, a router sám spustí internet a wifi? V současnosti, když zapojím USB modem do počitače, musím mít v počítači nainstalován program, přes který internet spouštím. Toto odpadne a notebook jen připojím k wifi síti? Děkuji

RE: LTE připojení
Mironet - Ye 13.02.2015, 09:34

Dobrý den, ano stačí zapojit Váš USB modem do routeru. První spuštění musíte nastavit v routeru.

Je v ceně tohoto routeru i O2 internet na tři měsíce, jako je tomu u czc.cz ?
Filip 11.10.2015, 16:02

Dobrý den, je v ceně tohoto routeru i O2 internet na tři měsíce, jako je tomu u czc.cz ? Předem děkuji za odpověď :-)

RE: Je v ceně tohoto routeru i O2 internet na tři měsíce, jako je tomu u czc.cz ?
Mironet - Hubená 12.10.2015, 11:24

Dobrý den, bohužel nikoliv, jedná se pouze o router.

podpora Huawei E3531
Vladimír 28.08.2016, 17:44

Dobrý den, TP-LINK TL-MR3020 podporuje modem Huawei E3531 od O2? Děkuji za odpověď

RE: podpora Huawei E3531
Mironet - Hoang 29.08.2016, 09:52

Dobrý den, jak máte na mysli zapojení? Pokud chcete zapojit kabel z modemu do WAN a poté vysílat do prostoru Wi-Fi, tak by problém být neměl.

K3520 Vodafone
Raduz Herda 29.01.2017, 23:12

Dobry den. Mam k dispozici 3G modem K3520 od Vodafonu. Bude tento typ spravne spolupracovat s timto routerem? Kdyz bych modem vymenil za bezny typ 4G od Huawei (tez od Vodafone) bude tez bez problemu fungovat? Dekuji. HR

RE: K3520 Vodafone
Mironet 30.01.2017, 11:57

Dobrý den, ano výrobce uvádí Sdílení mobilního připojení v síti 3G/4G. přeji krásný den.

RE: RE: K3520 Vodafone
Herda 31.01.2017, 20:20

Jeste prosim o ujisteni, ze konkretni typ modemu K3520 po zasunuti do USB portu a nasledne zapnuti Routeru pomoci privedeneho napeti nastartuje router a iniciuje modem K3520 ? Je tomu tak? Je tento modem routerem bez problemu akceptovany (kompatibiln)i s nim. Uvadi se, ze router spolupracuje s 120 typy modemu. Ale nikde jsem nenasel seznam, ktere to jsou. Dekuji predem za odpoved. HR

RE: RE: RE: K3520 Vodafone
Mironet - Uher 31.01.2017, 20:50

Dobrý den, ano tento modem by neměl být problém používání přesně jak popisujete. Tkz. budete ho používat jako HOT spot pomocí 3G/LTE internetu.

MR3020
Radoslav 05.09.2017, 11:15

Dobrý den, prodáváte k tomuto routeru i nějaký USB modem, který by byl kompatibilní ? Mám SIM od T-Mobile. Děkuji.

RE: MR3020
Mironet 05.09.2017, 11:57

Dobrý den, můžeme vám doporučit produkt *Huawei*E3372h za cenu 1299,- Kč s DPH.

dotaz na zboží
Denisa 30.01.2018, 10:42

Dobrý den, chci se zeptat, nemám modem ani anténní přijímač, přípojím se z přesto na mobil pomocí routeru například na cestách či na chatě? Děkuji Kubová

RE: dotaz na zboží
Mironet 30.01.2018, 10:49

Dobrý den, ano jedná se o přenosné zařízení na cesty ke,kterému potřebujete usb modem. Připojíte se bez problému, kde je signál. Děkuji

RE: RE: dotaz na zboží
Denisa 30.01.2018, 11:12

a nemusím mít teda WAN/LAN kabel k tomu? Stačí zapojit do zásuvky a půjde internet?

RE: RE: RE: dotaz na zboží
Mironet 30.01.2018, 11:20

Dobrý den, pokud nemáte usb modem se simakrtou. Doporučuji vám zařízení https://www.mironet.cz/tplink-m7350-mobilni-lte-router-micro-usb-micro-sd-sim-2550-mah+dp242777/ kde má i v sobě akumulátor. Děkuji

usb kabel k napájení
zdeněk 31.07.2018, 21:26

Je prosím součástí routeru napájecí kabel routeru, kterým budu router napájet z USB např. notebooku nebo rozbočovače USB?

RE: usb kabel k napájení
Mironet 01.08.2018, 09:25

Dobrý den, ano součástí je TL-MR3020 router Průvodce rychlou instalací Napájecí adaptér USB kabel CD Kabel Ethernet

sim karta
Romana 19.10.2018, 10:19

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli toto zařízení je na datovou sim kartu a tím vytvořím mobil hotspot?Děkuji

RE: sim karta
Mironet 19.10.2018, 10:23

Dobrý den,

bohužel ne je potřeba zvolit produkt https://www.mironet.cz/tplink-m7310-3g-a-lte-router-24ghz-5ghz-300mbps-microsd+dp315679/




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt TP-LINK TL-MR3020:
Odkazy

Technické specifikace pro produkt TP-LINK TL-MR3020 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt TP-LINK TL-MR3020 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o TP-LINK TL-MR3020 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam