Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

TP-LINK CPE220

TP-LINK CPE220 / Outdoor 2.4GHz / 300Mbps / 2xLAN / PoE
Kód: 91406926
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Outdoor 2.4GHz / 300Mbps / 2xLAN / PoE

1 159 Kč
958 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 109 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: TP-LINK Záruka: 36 měsíců P/N: CPE220

O produktu

Popis

TP-LINK CPE220

  • Vestavěná 12dBi 2x2 směrová MIMO anténa s dvojitou polarizací
  • Nastavitelný výkon vysílání od 0 do 30dBm/1000mWOptimalizace na úrovni systému pro více než 13km dosah bezdrátového přenosu
  • Technologie TP-LINK Pharos MAXtream TDMA (Time-Division-Multiple-Access) zlepšuje výkon zařízení co se týče propustnosti, kapacity a latence, ideální pro aplikace PTMP
  • Centralizovaný sytém ovládání - řízení Pharos
  • Provozní režimy AP / Client / Bridge / Repeater / AP Router / AP Client Router (WISP)
  • Pasivní PoE adaptér podporuje napájení přes Ethernet až na 60 metrů a umožňuje vzdálené resetování zařízení
TP-LINK 2.4GHz 300Mbit/s 12dBi venkovní CPE zařízení CPE220 je určeno pro finančně nenáročné řešení venkovních bezdrátových síťových aplikací. Díky centralizovanému systému správy je ideální pro point-to-point, point-to-multipoint a venkovní pokrytí bezdrátové sítě. Profesionální výkon spolu s uživatelsky přívětivým designem dělá ze zařízení CPE220 ideální volbu pro práci i pro domácí použití.

Hardware pro podniková řešení

Díky chipsetům podnikové úrovně Qualcomm Atheros, anténám s vysokým ziskem a vysoce kvalitnímu použitému materiálu, speciálně navrženému krytu a PoE napájení, je zařízení CPE220 určeno především pro venkovní použití a může bezchybně fungovat v téměř každém klimatu, s provozní teplotou v rozmezí od -30 ? do +70 ?.

Pokročilý systém antén

Vestavěná anténa s duální polarizací, vysokým ziskem. Speciální kový odraz zajišťuje všší zisk a nižší ršení

Bezdrátový přenos dat až na vzdálenost 13 km+
Speciálně navržené pro venkovní použití, ideální pro bezdrátový přenos dat na dlouhé vzdálenosti až 13 km+, prověřeno zkušenostmi.

Technologie TP-LINK MAXtream TDMA
Díky neustále rostoucímu rozsahu sítě budou vzájemná rušení a kolize bezdrátových sítí mezi zařízeními CPE a základnovými stanicemi natolik velká, že skutečná propustnost sítě klesne, což velmi negativně pocítí koncový uživatelé. Ke zmírnění těchto negativních vlivů používá CPE220 technologii MAXtream TDMA.

Řízení Pharos – Centralizovaný systém správy
Zařízení CPE220 je také vybaveno softwarem centralizovaného ovládání, který pomáhá uživatelům jednoduše spravovat všechna zařízení ve své síti z jednoho počítače - řízení Pharos. Funkce, jako jsou zjišťování zařízení, monitorování stavu, aktualizace firmwaru a údržba sítě, mohou být spravovány pomocí řízení Pharos.  






O společnosti TP-Link


Společnost TP-Link byla založena v roce 1996 a patří mezi přední dodavatele síťových zařízení pro firmy, podnikatele a spotřebitele. Je také často označována jako číslo 1 mezi síťovými zařízeními. Společnost TP-Link nabízí spolehlivá zařízení - mezi produkty můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, modemy, DSL modemy, extendery, zásuvkové powerline adaptéry, access pointy, switche, širokopásmové 3G / 4G LTE modemy, adaptéry, VPN routery, cloudová zařízení, zabezpečovací systémy, mobilní širokopásmové připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
TP-Link







Pro práci i zábavu venku


TP-LINK CPE220 je spolehlivé zařízení určené pro venkovní použití, proto nepřekvapí voděodolné provedení. Nevadí mu tedy vlhkost nebo déšť. Upozornění - voděodolné neznamená vodotěsné! Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. TP-LINK CPE220 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Venkovní Veřejné prostory





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Bridge – režim bridge se používá pro „pevné“ propojení dvou sítí, které na obou stranách mohou mít více než jedno síťové zařízení, a mohou tak vytvářet další síťovou strukturu. Ačkoliv jde o bezdrátové spojení, na venek se toto síťové spojení tváří, jako kdyby to byl UTP kabel. Bezdrátová zařízení jsou spárována pomocí jedinečných MAC adres, a tak je jakýkoliv neautorizovaný průnik vyloučen.





Client – mód client je jednoduchý mód, který slouží pro připojení jakéhokoliv ethernetového zařízení do sítě Wi-Fi, kde se nacházejí přístupové body (AP). Tímto způsobem tak lze připojit více zařízení do sítě, bez nutnosti propojení ethernetovým kabelem. Často se tak používá v místech, kde kabelové spojení není možné.





Repeater – mód repeateru funguje tak, že zařízení pracující v tomto módu přijme od vzdáleného přístupového bodu nebo Wi-Fi routeru slabý, zkreslený nebo zašuměný signál a opravený, zesílený ho vysílá dále za hranici bezdrátového pokrytí prvním zařízením. Tímto způsobem je tak možné pohodlně rozšířit pokrytí stávající Wi-Fi sítě.







Rychlá Wi-Fi se standardem "n"


TP-LINK CPE220 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11b/g/n, což umožňuje spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 2.4 GHz. Jde tedy o tzv. Single-Band provoz, kdy zařízení pracuje pouze v jednom frekvenčním pásmu. Pásmo 2.4 GHz je obecně hojně používané nejrůznějšími zařízeními a je také nejvíce zarušeno. Může tak být nezbytné vyhledat volný kanál pro zajištění stabilního, nerušeného Wi-Fi signálu. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11b/g/n 2.4 GHz Single-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11b/g/n a frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení TP-LINK CPE220 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps. Tato rychlost přenosu Wi-Fi spolehlivě zvládne běžnou práci - prohlížení internetu, stahování souborů, odesílání emailů, poslech hudby atd.


Maximální rychlost Wi-Fi
300 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením TP-LINK CPE220 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ne






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením TP-LINK CPE220 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 1x interní anténou se ziskem 1x 12 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Interní 1 1x 12 dBi






Rychlý přenos po kabelu


TP-LINK CPE220 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní TP-LINK CPE220 perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100 Mbps 2




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě TP-LINK CPE220 najdete:


PoE – zařízení s podporou PoE (Power over Ethernet) znamená možnost napájet dané zařízení po datovém síťovém kabelu bez nutnosti přivést standardní napájecí napětí dalším samostatným vodičem. Ušetříte tak při natahování kabeláže nejen kabel, ale i napájecí zásuvku. Připojení daného zařízení je tak mnohem jednodušší. Nevýhodou je pouze nízké proudové zatížení, avšak pro napájení webových IP kamer, bezdrátových přístupových bodů nebo IP telefonů je naprosto dostatečné.






Parametry
Značka
Značka TP-LINK
Určení a typ
Použití   Venkovní
Doporučeno pro   Veřejné prostory
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Bridge , Klient , Repeater
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11b/g/n
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Single-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300
Rychlost celkem [Mbps]   300
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ne
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   1
Zisk (výkon) (dBi)   1x 12 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   2
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   PoE
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt TP-LINK CPE220:

Technické specifikace pro produkt TP-LINK CPE220 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt TP-LINK CPE220 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o TP-LINK CPE220 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam