0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

MikroTik RBwAP2nD AP bílý

MikroTik RBwAP2nD AP bílý / 2.4Ghz / 802.11bgn
Kód: 91407244
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
2.4Ghz / 802.11bgn

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Mikrotik P/N: RBwAP2nD

O produktu

Popis

MikroTik RBwAP2nD AP bílý 


RBwAP2nD-BE je velice diskrétní venkovní bezdrátové zařízení pro připojení mobilních telefonů a počítačů. Ideální pro pokrytí části domu, zahrady nebo terasy - barva bílá.

wAP disponuje jedním 10/100Mbps Ethernetovým portem a umožňuje montáž na zeď. Vypadá velmi decentně a elegantně. K dispozici je ve dvou barvách - černá (RBwAP2nD-BE) a bílá (RBwAP2nD).
Uvnitř zařízení se nachází CPU QCA9531-AL3 s taktem 650MHz, 64MB pamětí a dvěmi vestavěnými, všesměrovými 2dBi anténami. Bezdrátová část pracuje s normami 802.11b/g/n s modulační rychlostí 300Mbps.

Specifikace
:
CPU: 650 MHz (QCA9531)
Frekvence [GHz]: 2.4
Hloubka [mm]: 28
LAN: (1) 10/100Mbps
Max. spotřeba energie [W]: 4
Napájení: 12 .. 57V DC
Napájení přes PoE: 802.3af
Napájení přes PoE: 802.3at
Napájení přes PoE: 11 .. 57V DC
Operační systém: RouterOS - L4
Počet LAN portů: 1
PoE: Vstupní
Provedení: Venkovní
Přenosová rychlost WiFi - 2.4GHz [Mb/s]: 300
RAM [MB]: 64
Šířka [mm]: 89
Typ napájení: DC konektor (jack)
Typ napájení: PoE
Výchozí IP adresa: 192.168.88.1
Výchozí jméno a heslo: admin / -
Výstupní výkon [dBm]: 22
Výška [mm]: 113
WiFi standardy: 802.11n
WiFi standardy: 802.11b
WiFi standardy: 802.11g
Zisk antény [dBi]: 2





O společnosti MikroTik


Společnost MikroTik byla založena v roce 1996 a jedním z předních uznávaných dodavatelů síťových zařízení. Jde o lotyšského výrobce síťových zařízení, který vyvíjí programovatelné routery a bezdrátové ISP systémy. Od roku 1997 jsou všechny produkty postavené na RouterOS. Jde o bezpečný, stabilní, rychlý a snadno ovladatelný systém vyvíjený společností MikroTik. Mezi produkty tak můžeme najít řiditelné switche, bezdrátová Wi-Fi zařízení, PoE příslušenství a RouterBoardy, pokročilé rozšiřitelné desky z kterých lze výše zmíněná zařízení.



Výrobce
MikroTik







Pro práci i zábavu venku


MikroTik RBwAP2nD AP je spolehlivé zařízení určené pro venkovní použití, proto nepřekvapí voděodolné provedení. Nevadí mu tedy vlhkost nebo déšť. Upozornění - voděodolné neznamená vodotěsné! Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. MikroTik RBwAP2nD AP tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Venkovní Veřejné prostory





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Bridge – režim bridge se používá pro „pevné“ propojení dvou sítí, které na obou stranách mohou mít více než jedno síťové zařízení, a mohou tak vytvářet další síťovou strukturu. Ačkoliv jde o bezdrátové spojení, na venek se toto síťové spojení tváří, jako kdyby to byl UTP kabel. Bezdrátová zařízení jsou spárována pomocí jedinečných MAC adres, a tak je jakýkoliv neautorizovaný průnik vyloučen.





Client – mód client je jednoduchý mód, který slouží pro připojení jakéhokoliv ethernetového zařízení do sítě Wi-Fi, kde se nacházejí přístupové body (AP). Tímto způsobem tak lze připojit více zařízení do sítě, bez nutnosti propojení ethernetovým kabelem. Často se tak používá v místech, kde kabelové spojení není možné.





WDS – režim WDS (bezdrátový distribuční systém) slouží pro propojení několika bezdrátových Wi-Fi zařízení. Nejčastěji půjde o čistě přístupové body. Není ale výjimkou, že tuto funkci umí i lepší Wi-Fi routery. Obrovskou výhodou tohoto systému je, že není nutné zařízení připojovat do sítě pomocí ethernetového kabelu, ale postačí bezdrátová síť Wi-Fi.







Rychlá Wi-Fi se standardem "n"


MikroTik RBwAP2nD AP disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11b/g/n, což umožňuje spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 2.4 GHz. Jde tedy o tzv. Single-Band provoz, kdy zařízení pracuje pouze v jednom frekvenčním pásmu. Pásmo 2.4 GHz je obecně hojně používané nejrůznějšími zařízeními a je také nejvíce zarušeno. Může tak být nezbytné vyhledat volný kanál pro zajištění stabilního, nerušeného Wi-Fi signálu. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11b/g/n 2.4 GHz Single-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11b/g/n a frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení MikroTik RBwAP2nD AP je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 150 Mbps. Tato rychlost přenosu Wi-Fi spolehlivě zvládne běžnou práci - prohlížení internetu, stahování souborů, odesílání emailů, poslech hudby atd.


Maximální rychlost Wi-Fi
150 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením MikroTik RBwAP2nD AP můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i 802.1x zabezpečení, což ocení hlavně podnikatelé a firemní sektor. Nezapomnělo se však ani na starší WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK / 802.1x Ne






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením MikroTik RBwAP2nD AP se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 1x interní anténou se ziskem 1x 2 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Interní 1 1x 2 dBi






Rychlý přenos po kabelu


MikroTik RBwAP2nD AP má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní MikroTik RBwAP2nD AP perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100 Mbps 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě MikroTik RBwAP2nD AP najdete:


Podpora IPv6 – jde o označení nastupujícího protokolu pro komunikaci v současném internetu. IPv6 nahrazuje dosluhující protokol IPv4. Přináší zejména masivní rozšíření adresního prostoru (možnost přidělit všem zařízením jejich IPv6 adresu) a dokonalejší schopnost přenášet vysokorychlostně data.




PoE – zařízení s podporou PoE (Power over Ethernet) znamená možnost napájet dané zařízení po datovém síťovém kabelu bez nutnosti přivést standardní napájecí napětí dalším samostatným vodičem. Ušetříte tak při natahování kabeláže nejen kabel, ale i napájecí zásuvku. Připojení daného zařízení je tak mnohem jednodušší. Nevýhodou je pouze nízké proudové zatížení, avšak pro napájení webových IP kamer, bezdrátových přístupových bodů nebo IP telefonů je naprosto dostatečné.






Parametry
Značka
Značka Mikrotik
Určení a typ
Použití   Venkovní
Doporučeno pro   Veřejné prostory
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Bridge , Klient , WDS
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11b/g/n
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Single-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 150
Rychlost celkem [Mbps]   150
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   802.1x , WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ne
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   1
Zisk (výkon) (dBi)   1x 2 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora IPv6 , PoE
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt MikroTik RBwAP2nD AP bílý:

Technické specifikace pro produkt MikroTik RBwAP2nD AP bílý se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt MikroTik RBwAP2nD AP bílý mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o MikroTik RBwAP2nD AP bílý ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam