Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

ASUS DSL-AC68U

ASUS DSL-AC68U / VDSL2 + ADSL Modem Router AC1900 / 2.4GHz a 5GHz / Annex A+B / DSL + 4x LAN / 1x USB 3.0
Kód: 91407632
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
VDSL2 + ADSL Modem Router AC1900 / 2.4GHz a 5GHz / Annex A+B / DSL + 4x LAN / 1x USB 3.0

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Asus P/N: DSL-AC68U

O produktu

Popis

ASUS DSL-AC68U


Dvoupásmový modemový router Wireless-AC1900 Gigabit ADSL/VDSL

  • Univerzální bezdrátový router a DSL modem s portem DSL WAN a přepínatelnými porty Ethernet WAN/LAN v jediném kompaktním zařízení
  • Kompatibilní s ADSL2/2+, ADSL, VDSL2 a službami využívajícími vlákno a kabel, takže zákazníci nebudou muset v blízké době znovu investovat do nových vylepšení
  • Kombinovaná maximální rychlost přenosu dat 1 900 Mb/s umožňuje plynulé přehrávání videa v rozlišení 4K/UHD, online hraní nebo jiné úkoly náročné na šířku pásma
  • Dva samostatné procesory – pro kabelové a bezdrátové připojení – zaručují maximální dosah a stabilitu signálu
  • Funkce AiRadar s univerzálním přizpůsobením vyzařovacího diagramu optimalizuje sílu signálu ve všech směrech, dosahuje až 150%* pokrytí a je zpětně kompatibilní s klienty standardu 802.11a/b/g/n
  • Víceúčelový port USB 3.0 podporuje sdílení souborů, tiskáren, donglu 3G/4G a přehrávání médií – při až 10krát rychlejším přenosu dat než u rozhraní USB 2.0
  • S aplikací ASUS AiCloud budete moci synchronizovat, sdílet, přehrávat a přistupovat k datům v domácí síti prostřednictvím jakéhokoli PC nebo zařízení se systémem Android či iOS s přístupem k internetu

Nejvyšší rychlost bezdrátového přenosu dat na světě a maximální všestrannost využívající nejnovější dostupné technologie

ASUS DSL-AC68U je nejrychlejší ADSL/VDSL modemový Wi-Fi router na světě, jehož kombinovaná rychlost přenosu dat v obou pásmech činí až 1 900 Mb/s. V 5GHz pásmu dosahuje rychlost přenosu dat u standardu 802.11ac hodnoty 1 300 Mb/s, zatímco technologie Broadcom® TurboQAM™ zvyšuje rychlost přenosu dat mezi kompatibilními zařízeními v 2,4GHz 802.11n pásmu z 450 Mb/s na 600 Mb/s. Zařízení je kompatibilní s ADSL2/2+, ADSL, VDSL2 a službami využívajícími vlákno a kabel, takže zákazníci nebudou muset v blízké době znovu investovat do nových vylepšení.

Tři externí antény výrazně zvyšují pokrytí – budete si moci užívat hraní bez jakéhokoli zpoždění a přehrávat multimédia prakticky kdekoli v domě. Funkce ASUS AiRadar s technologií pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu přináší vyšší stabilitu bezdrátového připojení a zlepšuje pokrytí až na 150 %*. Nejdůležitější je, že technologie pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu nefunguje pouze u klientů standardu 802.11ac, ale také u klientů standardu 802.11a/b/g/n.

V routeru DSL-AC68U se ukrývají dva samostatné procesory pro kabelové a bezdrátové připojení, takže nehrozí poklesy rychlosti, které v zaneprázdněných sítích postihují ostatní routery, a můžete si užívat maximální stability a dosahu signálu. Dokonce i v nejrušnějších domácích sítích bude přehrávání HD videa vždy naprosto plynulé, latence u online hraní a volání VoIP nízká a stahování souborů ničím nepřerušované.

Díky snadno použitelnému grafickému uživatelskému rozhraní routeru DSL-AC68U s názvem ASUSWRT budete mít téměř neomezenou kontrolu nad optimalizací sítě. Nastavení během 30 sekund a snadná správa provozu zaručují, že i naprostí síťoví nováčci budou moci naplno využívat komplexních funkcí. Zkušení uživatelé si naproti tomu zamilují podporu technologie IPv6, několik bezdrátových SSID a zabezpečený přístup k VPN.

Jedno zařízení, dvě funkce

U zařízení DSL-AC68U si uživatelé mohou vybrat mezi připojeními DSL nebo Ethernet WAN, proto jej lze používat jako DSL modem a bezdrátový router nebo jako samostatný bezdrátový router. Režim použití můžete zvolit tak, aby vyhovoval vašim potřebám – jediným zařízením tak nahradíte dvě jiná, která by spotřebovávala mnohem více energie a zabírala o dost více místa na pracovním stole. DSL-AC68U si bez problémů poradí se základním prostředím domácí sítě i pokročilejšími bezdrátovými sítěmi.


Pokročilé zabezpečení díky technologii AiProtection

Technologie AiProtection využívající špičkový třístupňový systém zabezpečení Trend Micro™ dělá z modelu DSL-AC68U jeden z nejbezpečnějších domácích routerů na trhu. Dokáže odhalit potenciálně škodlivé adresy a jiná ohrožení dříve, než mohou proniknout do počítače, a varuje vás, pokud je připojeno nakažené zařízení. Navíc nabízí nejpokročilejší funkce rodičovské kontroly, které jsou u routeru určeného pro běžné uživatele dostupné. Zároveň jsou neustále monitorována veškerá potenciální rizika, jako je síla hesla či zranitelnost operačního systému. Technologie AiProtection dokonce chrání i Wi-Fi zařízení, pro která nejsou k dispozici časté bezpečnostní aktualizace, jako jsou chytré TV, herní konzole, IP kamery a chytrá domácí zařízení. Všechna vaše zařízení tak budou v naprostém bezpečí.


Funguje s jakýmkoli druhem připojení k internetu

Router DSL-AC68U funguje ve spojení s jakýmkoli druhem internetového připojení – podporuje všechny běžné typy DSL připojení, včetně ADSL2, ADSL2+, VDSL a VDSL2. Díky možnosti použití technologie Ethernet WAN jej lze bez potíží použít rovněž společně s vláknovým či kabelovým modemem s ethernetovým připojením. Stává se tak ideální volbou pro každého, kdo má v plánu v budoucnu přejít k modernějšímu poskytovateli internetových služeb.

Dva procesory jsou zárukou rychlého a stabilního připojení

DSL-AC68U využívá dva procesory, a poskytuje proto nejen vysoký výkon, ale také vynikající flexibilitu. Každý z dvojice procesorů optimalizuje jeden typ připojení – kabelové a bezdrátové. Díky oddělení kabelového VDSL/ADSL a bezdrátového připojení k síti do dvou výpočetních modulů s vlastním specializovaným procesorem dosahuje router DSL-AC68U pro oba typy připojení maximálního výkonu bez kompromisů.

Nejrychlejší Wi-Fi AC na světě s Wi-Fi akcelerací TurboQAM™

Router DSL-AC68U je vybaven novou čipovou sadou 802.11ac Broadcom s technologií Wi-Fi 5. generace (5G Wi-Fi), takže vám dokáže nabídnout vysokorychlostní gigabitové bezdrátové připojení. Ve srovnání se stávajícím standardem 802.11n nabízí DSL-AC68U v pásmu 5 GHz rychlost až 1,3 Gb/s, což je 3× více než u 802.11n! Širší přenosové pásmo znamená více prostoru pro vaši domácí multimediální zábavu. Prakticky všechny notebooky, stolní počítače, tablety a smartphony využívají Wi-Fi připojení. Nyní je načase přejít na novou generaci, která vám pomůže rozšířit pokrytí nejen dnes, ale také v budoucnu.







unkce AiRadar poskytuje 150% pokrytí Wi-Fi

Funkce ASUS AiRadar inteligentně zvyšuje intenzitu bezdrátového signálu pomocí přesného směrového zesilovače signálu, což zaručuje širší pokrytí, lepší propustnost dat, vyšší rychlost a kvalitnější stabilitu. Jelikož se síla signálu liší v závislosti na vašem prostředí, využívá router DSL-AC68U tři externí antény s vysokým ziskem a technologii pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu k detekci polohy bezdrátových zařízení a tvarování přenosů, aby byly optimalizovány pro nejrychlejší a nejstabilnější připojení. Nejdůležitější je, že technologie pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu nefunguje pouze u klientů standardu 802.11ac, ale také u klientů standardu 802.11a/b/g/n.

Nejvyšší rychlosti rozhraní USB

Bezdrátový modemový router ASUS DSL-AC68U je vybaven portem USB 3.0. USB 3.0 nabízí až desetkrát rychlejší přenos dat než rozhraní USB 2.0. Snadný a rychlý provoz serverových funkcí FTP, HTTP a UPnP, společně se sdílením připojení 3G/4G a vzdáleným přístupem k souborům či přehrávání obsahu z celé řady kompatibilních zařízení pomocí funkce ASUS AiDisk. A nejlepší je, že lze stahovat data a sdílet tiskárny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu – dokonce i v době, kdy je počítač vypnutý.

Gigabitový internet s hardwarovým NAT

Ve výbavě nechybí ani výkonná hardwarová akcelerace NAT a vestavěný Gigabit Ethernet. Bezdrátový modemový router DSL-AC68U nabízí maximální gigabitový výkon ze sítě WAN do sítě LAN o rychlosti více než 900 Mb/s, což je 4,5krát více než u tradičních softwarových gigabitových NAT routerů. Riziko zpomalení vysokorychlostního připojení k internetu je tak prakticky nulové.

Synchronizace. Sdílení. Přehrávání. Váš svět na dosah ruky

Díky službě ASUS AiCloud budete mít svá data vždy po ruce – stačí jen přístup k internetovému připojení. Propojuje vaši domácí síť s on-line úložištěm WebStorage*, k němuž získáte přístup přes mobilní aplikaci AiCloud ve smartphonu s operačním systémem iOS nebo Android nebo prostřednictvím vaší vlastní přizpůsobené adresy URL ve webovém prohlížeči. A aby toho nebylo málo, nová funkce Router-to-Router Sync vám umožňuje synchronizovat obsah s úložnými zařízeními připojenými k jiným kompatibilním routerům ASUS – je to stejně snadné, jako když vybíráte složku synchronizace. Sdílení s přáteli a rodinou nikdy nebylo jednodušší!

Podpora serveru VPN a klienta VPN pro dokonalé zabezpečení a soukromí

Router DSL-AC68U nabízí jednoduché nastavení serveru VPN a klienta VPN pro zabezpečený a soukromý přístup k domácí síti nebo k internetu. S routerem DSL-AC68U můžete snadno nastavit server VPN s podporou protokolů PPTP a OpenVPN, aniž by bylo potřeba používat placené služby VPN nebo samostatný server VPN. DSL-AC68U rovněž dokáže proměnit vaše zařízení připojená k síti na klienty VPN, a to prostřednictvím protokolů PPTP a L2TP, aniž by na každý z nich bylo potřeba instalovat software VPN.


Stahujte a streamujte odkudkoli

Díky aplikaci Download Master a rozšířenému multimediálnímu serveru můžete na kompatibilních zařízeních, jako jsou například PC, tablety, konzole PS4, Xbox nebo chytré TV, stahovat a streamovat multimediální soubory ze zařízení připojených k routeru přes USB. Download Master dokáže stahovat soubory i tehdy, když je počítač vypnutý. Stahované soubory navíc můžete spravovat a monitorovat na dálku.

Samostatná a zabezpečená bezdrátová síť díky řízení přístupu hostů do sítě

Router DSL-AC68U podporuje až čtyři bezdrátové sítě v pásmu 2,4 GHz a čtyři sítě v pásmu 5 GHz, takže můžete nastavit čas využití a omezit přístup pomocí pokročilé správy, včetně rodičovské kontroly.







O společnosti ASUS


Společnost ASUS byla založena v roce 1989 a je jedním z předních uznávaných dodavatelů síťových zařízení pro podniky, velké podnikatele, poskytovatele služeb a spotřebitele. Společnost ASUS poskytuje cenově dostupná, otestovaná a spolehlivá síťová řešení. Proto mezi jejími výrobky v oblasti sítí můžeme najít bezdrátové Wi-Fi zařízení, routery, switche, access pointy, xDSL routery, antény, mobilní širokopásmové připojení 3.5 / 3.75 / 4G LTE zařízení a adaptéry pro zásuvkové rozvody LAN v rodinném domě.



Výrobce
ASUS







Pro práci i zábavu


ASUS DSL-AC68U je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. ASUS DSL-AC68U tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Velká domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







802.11ac: rychlý standard Wi-Fi


ASUS DSL-AC68U disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ac běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz Dual-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11a/b/g/n/ac a frekvenčním pásmu 2.4 + 5 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení ASUS DSL-AC68U je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 600 Mbps, v rychlém 5GHz pásmu je to pak výborných 1300 Mbps. 5GHz pásmo je díky nezarušenosti a větší šířce pásma jako dělané pro rychlé datové přenosy pomocí bezdrátové technologie.


Maximální rychlost Wi-Fi Rychlost jednotlivých pásem Wi-Fi
1900 Mbps 600 + 1300 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením ASUS DSL-AC68U můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i 802.1x zabezpečení, což ocení hlavně podnikatelé a firemní sektor. Nezapomnělo se však ani na starší WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK / 802.1x Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením ASUS DSL-AC68U se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 3x externí odnímatelnou anténou se ziskem 3x 5 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí (odnímatelné) 3 3x 5 dBi






Gigabitový přenos po kabelu


ASUS DSL-AC68U má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 1 Gbps (jeden gigabit za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10/100 Mbps. Právě díky gigabitovému rozhraní ASUS DSL-AC68U perfektně zapadne do vaší sítě, přičemž těšit vás budou zejména bleskově rychlé řenosy dat.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100/1000 Mbps 4






Rozšiřte síť pomocí USB zařízení


Potřebujete svou síť rozšířit o sdílenou tiskárnu, externí disk či flash disk? Nic z toho nebude problém díky zabudovanému USB portu. ASUS DSL-AC68U vám nabídne 1x USB 3.0 / 3.1 port. Připojená zařízení budou po zahájení sdílení dostupná v celé domácí síti. V případě připojení USB úložiště je rychlost přenosu závislá na typu USB. S novým USB 3.0 / 3.1 bude rychlost mnohonásobně vyšší, než při použití staršího USB 2.0.


Počet USB Typ USB
1 USB 3.0 / 3.1






Nejrychlejší mobilní síť 4G LTE


Pokud chcete své zařízení ASUS DSL-AC68U připojit k internetu pomocí mobilní širokopásmové sítě s 4G LTE technologií, můžete tak udělat pomocí externího 4G LTE USB modemu (s vloženou datovou SIM kartou), který naleznete v seznamu podporovaných modemů pro dané zařízení. LTE modem je zpětně kompatibilní i s 3G sítí, můžete se tak spolehnout na příjem signálu téměř kdekoliv. Toto řešení se hodí jako záložní při výpadku hlavní přípojky internetu nebo pro rozložení zátěže datového provozu. Jde také o ideální řešení na cesty či na chatu pro občasný přístup k internetu.


Podpora mobilního pásma Způsob připojení
3G + 4G LTE Přes USB modem




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě ASUS DSL-AC68U najdete:


FTP server – funkce, která umožňuje vytvořit virtuální síťové úložiště. Připojený flash disk nebo externí pevný disk se pak chová jako online síťové úložiště přístupné z domácí sítě, nebo klidně i z celého internetu, i když je připojeno přes USB.




Rodičovská kontrola – máte děti a chcete zamezit přístupu na nevhodné weby? V nastavení ASUS DSL-AC68U to nebude problém. Můžete nastavit stránky, jež je možné navštívit a také v jakou denní dobu – stačí jednoduše nastavit večerku.




Tiskový server – funkce, kterou jistě mnoho lidí ocení. Umožňuje vytvoření virtuálního tiskového serveru. Připojená tiskárna se pak chová jako síťová, i když je připojena přes USB.






Parametry
Značka
Značka Asus
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Velká domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11a/b/g/n/ac
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 600 + 1300
Rychlost celkem [Mbps]   1900
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   802.1x , WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí (odnímatelné)
Počet antén   3
Zisk (výkon) (dBi)   3x 5 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100/1000
Počet LAN   4
Rozhraní USB
Typ USB rozhraní USB 3.0 / 3.1
Počet USB 3.0 / 3.1   1
Mobilní síť
Přes USB modem   3G + 4G LTE
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   FTP server , Rodičovská kontrola , Tiskový server
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt ASUS DSL-AC68U:

Technické specifikace pro produkt ASUS DSL-AC68U se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt ASUS DSL-AC68U mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o ASUS DSL-AC68U ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam