Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

ASUS RT-N12E

ASUS RT-N12E / Router N300 / Wi-Fi 802.11n / Single-Band 2.4GHz / 1x WAN / 4x LAN
Kód: 91407729
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Router N300 / Wi-Fi 802.11n / Single-Band 2.4GHz / 1x WAN / 4x LAN

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Nezatříděno P/N: 90-IG29002M03-3PA0

O produktu

Popis

ASUS RT-N12E


Router 3v1 stvořený pro podnikatele a domácí sítě

  • Několik bezdrátových režimů – router / přístupový bod / rozšiřovač pokrytí
  • Dvě externí vysoce výkonné antény pro ještě vyšší výkon a širší pokrytí
  • Vysoká rychlost 300 Mb/s
  • VPN server

Router 3v1 stvořený pro drobné podnikatele a domácí sítě

ASUS RT-N12E C1 je router třídy Wireless N s rychlostí 300 Mb/s, který nabízí kabelové i bezdrátové připojení optimalizované speciálně pro malé firmy a domácnosti. Pomocí technologie 2T2R MIMO a dvojice externích antén s vysokým ziskem zajišťuje RT-N12E C1 širší pokrytí a vyšší bezdrátový výkon. Proto je ideální pro streamování HD videa, VoIP hovory nebo hraní on-line her. Díky intuitivnímu grafickému uživatelskému rozhraní a jedinečné funkci Quick Internet Setup (Rychlé nastavení internetu) zvládne RT-N12E C1 nainstalovat a ovládat i naprostý začátečník.

Široké pokrytí

O silnější signál a širší pokrytí ve velkých domácnostech a kancelářích se starají dvě vysoce výkonné externí antény. Toto provedení je ideální rovněž pro vícepatrové budovy, kde jsou jednotlivá zařízení umístěná v různých poschodích.

Samostatná a zabezpečená bezdrátová síť díky řízení přístupu hostů do sítě

Bezpečné sdílení internetového připojení s vašimi hosty, aniž by bylo potřeba sdílet vaše osobní heslo či síťové prostředky. Funkce ASUS Guest Network podporuje až tři samostatné sítě pro hosty, přičemž každá z nich má svoje vlastní heslo a limity využití. Hosté nemohou přistupovat k vaší primární síti ani k jakýmkoli jiným připojeným zařízením.


Dokonalá kontrola a optimalizace s rozhraním ASUSWRT

V intuitivním uživatelském rozhraní ASUSWRT najdete všechny aplikace potřebné pro nastavení, monitorování a správu sítě z jediného místa. Zcela nové rozhraní vám umožní spravovat všechny adaptéry a nastavení prostřednictvím společného grafického panelu. Také aktualizace lze provádět jediným kliknutím.

Snadné nastavení ve 3 krocích

Snadné nastavení routeru ASUS pomocí smartphonu, tabletu či počítače během pouhých 30 sekund a v pouhých 3 snadných krocích. Stačí pouze připojit kabely k routeru, spustit webový prohlížeč a řídit se pokyny průvodce instalací, který vás okamžitě připojí k internetu.

Snadné a rychlé rozšíření pokrytí bezdrátové sítě

Univerzální režim opakovače okamžitě zvýší dosah bezdrátového signálu jakéhokoli standardního bezdrátového routeru, a nabídne tak plynulé a rychlé připojení ve větších prostorech nebo dokonce vícepodlažních budovách.

Podpora VPN serveru

Nastavení VPN serveru je velmi snadné. Rychle tak získáte přístup k webu a datům – bez ohledu na to, kde se právě nacházíte. Díky šifrování PPTP budou vaše datové přenosy zabezpečené a důvěrné.







O společnosti ASUS


Společnost ASUS byla založena v roce 1989 a je jedním z předních uznávaných dodavatelů síťových zařízení pro podniky, velké podnikatele, poskytovatele služeb a spotřebitele. Společnost ASUS poskytuje cenově dostupná, otestovaná a spolehlivá síťová řešení. Proto mezi jejími výrobky v oblasti sítí můžeme najít bezdrátové Wi-Fi zařízení, routery, switche, access pointy, xDSL routery, antény, mobilní širokopásmové připojení 3.5 / 3.75 / 4G LTE zařízení a adaptéry pro zásuvkové rozvody LAN v rodinném domě.



Výrobce
ASUS







Pro práci i zábavu


ASUS RT-N12E je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. ASUS RT-N12E tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Extender – režim extenderu slouží pro rozšíření stávající Wi-Fi sítě. Funguje tak, že přijme vysílaný signál a znovu ho odešle. Jde o snadné a jednoduché řešení, jak rozšířit vaši stávající Wi-Fi síť do nepokrytých prostor. Pracuje tedy velmi podobně jako repeater (opakovač signálu).





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







Rychlá Wi-Fi se standardem "n"


ASUS RT-N12E disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11b/g/n, což umožňuje spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 2.4 GHz. Jde tedy o tzv. Single-Band provoz, kdy zařízení pracuje pouze v jednom frekvenčním pásmu. Pásmo 2.4 GHz je obecně hojně používané nejrůznějšími zařízeními a je také nejvíce zarušeno. Může tak být nezbytné vyhledat volný kanál pro zajištění stabilního, nerušeného Wi-Fi signálu. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11b/g/n 2.4 GHz Single-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11b/g/n a frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení ASUS RT-N12E je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps. Tato rychlost přenosu Wi-Fi spolehlivě zvládne běžnou práci - prohlížení internetu, stahování souborů, odesílání emailů, poslech hudby atd.


Maximální rychlost Wi-Fi
300 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením ASUS RT-N12E můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i 802.1x a WPA-Radius zabezpečení, což ocení hlavně podnikatelé a firemní sektor. Nezapomnělo se však ani na starší WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK / Radius Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením ASUS RT-N12E se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 2x externí anténou se ziskem 2x 5 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí 2 2x 5 dBi






Rychlý přenos po kabelu


ASUS RT-N12E má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní ASUS RT-N12E perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN Počet WAN
10/100 Mbps 4 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě ASUS RT-N12E najdete:


Podpora WPS – technologie WPS je spojena se zabezpečeným připojením do vaší Wi-Fi sítě bez nutnosti znát nastavené heslo pro přístup. Po stisknutí tlačítka WPS na routeru a následném spuštění této technologie na připojovaném zařízení dojde k porovnání „určitého klíče“ a v případě shody se zařízení připojí.




QoS – funkce, která umožňuje uživateli přesně rozdělit datové toky pro jednotlivá zařízení v síti, ale i pro jednotlivé služby. Používá se tedy pro dělení dostupné přenosové kapacity, aby nedocházelo k zahlcení sítě.






Parametry
Značka
Značka Nezatříděno
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Extender , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11b/g/n
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Single-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300
Rychlost celkem [Mbps]   300
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   802.1x , WEP , WPA , WPA2 , WPA-Radius
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí
Počet antén   2
Zisk (výkon) (dBi)   2x 5 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   4
Počet WAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora WPS , QoS
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse
Cena
Marek Pacák 17.06.2020, 08:40

Ta cena 16 724 Kč s DPH je asi chyba. Ještě v dubnu 2020 byla u Vás cena 419.27Kč s DPH.

RE: Cena
Mironet - Hertl 17.06.2020, 11:13

Dobrý den,
děkujeme za upozornění.
Chyba v ceně bude opravena.
Pěkný den.




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt ASUS RT-N12E:

Technické specifikace pro produkt ASUS RT-N12E se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt ASUS RT-N12E mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o ASUS RT-N12E ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam