Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

TP-LINK TL-MR3420

TP-LINK TL-MR3420 / 3G a LTE Router N300 / 2.4GHz - 300Mbps / WAN + 4x LAN / USB 2.0
Kód: 99301466
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
3G a LTE Router N300 / 2.4GHz - 300Mbps / WAN + 4x LAN / USB 2.0

802 Kč
663 Kč bez DPH


Výrobce: TP-LINK Záruka: 36 měsíců P/N: TL-MR3420

O produktu

Popis

K čemu slouží tento produkt

Sdílejte svobodu 3G/4G! Bezdrátový router TL-MR3420 3G/4G Wireless N umožňuje sdílet mobilní širokopásmové připojení 3G/4G s rodinou a přáteli ve vlaku, při kempování, v hotelu nebo téměř na jakémkoli místě s pokrytím 3G/4G. Připojením USB modemu k routeru okamžitě vytvoříte Wi-Fi hotspot, díky kterému můžete připojit větší množství zařízení k internetu a sdílet bezdrátově data a aplikace.

2. Užijte si bezdrátové 3G/4G sdílení

TL-MR3420 router dosahuje 4G rychlosti, ale je plně kompatibilní i s 3G modemy. Můžete tak bezproblémově sdílet 3G/4G připojení s rodinou a přáteli díky drátové i bezdrátové síti.

3. Provozně testováno – vysoká kompatibilita

Kompatibilní s většinou důležitých aspektů zvažovaných při výběru routeru 3G/4G. Abychom zajistili kompatibilitu mezi našimi routery a modemem, který použijete s routerem, ujistili jsme se, zda jsou naše routery 3G/4G kompatibilní s poskytovateli služeb internetu v regionech, kde se prodávají. Po celém světě máme týmy, které nepřetržitě testují naše routery s nově uváděnými modemy, aby se naši koncové uživatelé mohli spolehnout, že naše routery budou bezproblémově fungovat i v místě jejich bydliště a práce.

4. Komplexní strategie zálohování 3G/4G a WAN

Zařízení TL-MR3420 udržuje připojení 3G/4G a WAN, a proto udrží uživatele online i v případě, kdy jedno připojení selže. Router TP-LINK 3G/4G poskytuje uživatelům jak preferovaný záložní režim 3G/4G, tak i preferovaný záložní režim WAN, zatímco ostatní značky nabízejí buď jeden, anebo druhý. Výsledkem je vysoký stupeň flexibility při nastavování sítě, co se týká nákladů na připojení a doby nečinnosti.

5. Rychlost a dosah bezdrátové sítě Wireless N

Zařízení TL-MR3420, které vyhovuje standardu IEEE 802.11n, umí vytvořit bezdrátovou síť s rychlostí až 300 Mbit/s, přičemž snižuje ztrátu při přenosu dat na dlouhé vzdálenosti nebo přes překážky nacházející se v malé kanceláři nebo velkém bytě, a to i v budovách s ocelovou a betonovou konstrukcí. A uživatelé mohou především přijímat signál bezdrátové sítě z routeru na delší vzdálenosti, než kterých lze dosáhnout se staršími produkty 11g.

6. Šifrování WPA/WPA2 – pokročilé zabezpečení

Na ochranu uživatelských Wi-Fi sítí již nestačí šifrování WEP. TL-MR3420 nabízí šifrování WPA/WPA2 (osobní i podnikové), vytvořené aliancí WI-FI podporující interoperabilitu a zabezpečení sítí WLAN, na ochranu vaší bezdrátové sítě před téměř všemi internetovými útoky a zákeřnými narušiteli.

Funkce

  • 4G rychlost a kompatibility s 3G modemy
  • Funkce předání služeb při selhání 3G/4G a WAN zajišťuje trvalé připojení k internetu
  • Bezdrátové připojení Wireless N s rychlostí až 300 Mbit/s
  • Podpora PPPoE, dynamické IP, statické IP, PPTP, kabelového přístupu k internetu L2TP
  • Technologie CCA zlepšuje stabilitu signálu automatickým zamezováním konfliktů mezi kanály
  • Snadné zabezpečení bezdrátové sítě šifrováním prostřednictvím stisknutí tlačítka QSS
  • Funkce WDS umožňuje bezproblémové přemostění v případě rozšiřování bezdrátové sítě
  • Funkce řízení šířky pásma na základě IP adresy umožňuje správcům přidělit určitou šířku pásma každému počítači







O společnosti TP-Link


Společnost TP-Link byla založena v roce 1996 a patří mezi přední dodavatele síťových zařízení pro firmy, podnikatele a spotřebitele. Je také často označována jako číslo 1 mezi síťovými zařízeními. Společnost TP-Link nabízí spolehlivá zařízení - mezi produkty můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, modemy, DSL modemy, extendery, zásuvkové powerline adaptéry, access pointy, switche, širokopásmové 3G / 4G LTE modemy, adaptéry, VPN routery, cloudová zařízení, zabezpečovací systémy, mobilní širokopásmové připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
TP-Link







Pro práci i zábavu


TP-LINK TL-MR3420 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. TP-LINK TL-MR3420 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Kancelář





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







Rychlá Wi-Fi se standardem "n"


TP-LINK TL-MR3420 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11b/g/n, což umožňuje spolehlivě pokrýt frekvenční pásmo 2.4 GHz. Jde tedy o tzv. Single-Band provoz, kdy zařízení pracuje pouze v jednom frekvenčním pásmu. Pásmo 2.4 GHz je obecně hojně používané nejrůznějšími zařízeními a je také nejvíce zarušeno. Může tak být nezbytné vyhledat volný kanál pro zajištění stabilního, nerušeného Wi-Fi signálu. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11b/g/n 2.4 GHz Single-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11b/g/n a frekvenčním pásmu 2.4 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení TP-LINK TL-MR3420 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps. Tato rychlost přenosu Wi-Fi spolehlivě zvládne běžnou práci - prohlížení internetu, stahování souborů, odesílání emailů, poslech hudby atd.


Maximální rychlost Wi-Fi
300 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením TP-LINK TL-MR3420 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením TP-LINK TL-MR3420 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 2x externí anténou se ziskem 2x 5 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí 2 2x 5 dBi






Rychlý přenos po kabelu


TP-LINK TL-MR3420 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní TP-LINK TL-MR3420 perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN Počet WAN
10/100 Mbps 4 1






Rozšiřte síť pomocí USB zařízení


Potřebujete svou síť rozšířit o sdílenou tiskárnu, externí disk či flash disk? Nic z toho nebude problém díky zabudovanému USB portu. TP-LINK TL-MR3420 vám nabídne 1x USB 2.0 port. Připojená zařízení budou po zahájení sdílení dostupná v celé domácí síti. V případě připojení USB úložiště je rychlost přenosu závislá na typu USB. S novým USB 3.0 bude rychlost mnohonásobně vyšší, než při použití staršího USB 2.0.


Počet USB Typ USB
1 USB 2.0






Nejrychlejší mobilní síť 4G LTE


Pokud chcete své zařízení TP-LINK TL-MR3420 připojit k internetu pomocí mobilní širokopásmové sítě s 4G LTE technologií, můžete tak udělat pomocí externího 4G LTE USB modemu (s vloženou datovou SIM kartou), který naleznete v seznamu podporovaných modemů pro dané zařízení. LTE modem je zpětně kompatibilní i s 3G sítí, můžete se tak spolehnout na příjem signálu téměř kdekoliv. Toto řešení se hodí jako záložní při výpadku hlavní přípojky internetu nebo pro rozložení zátěže datového provozu. Jde také o ideální řešení na cesty či na chatu pro občasný přístup k internetu.


Podpora mobilního pásma Způsob připojení
3G + 4G LTE Přes USB modem




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě TP-LINK TL-MR3420 najdete:


Podpora WPS – technologie WPS je spojena se zabezpečeným připojením do vaší Wi-Fi sítě bez nutnosti znát nastavené heslo pro přístup. Po stisknutí tlačítka WPS na routeru a následném spuštění této technologie na připojovaném zařízení dojde k porovnání „určitého klíče“ a v případě shody se zařízení připojí.




QoS – funkce, která umožňuje uživateli přesně rozdělit datové toky pro jednotlivá zařízení v síti, ale i pro jednotlivé služby. Používá se tedy pro dělení dostupné přenosové kapacity, aby nedocházelo k zahlcení sítě.






Parametry
Značka
Značka TP-LINK
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Kancelář
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11b/g/n
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Single-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300
Rychlost celkem [Mbps]   300
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí
Počet antén   2
Zisk (výkon) (dBi)   2x 5 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   4
Počet WAN   1
Rozhraní USB
Typ USB rozhraní USB 2.0
Počet USB 2.0   1
Mobilní síť
Přes USB modem   3G + 4G LTE
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora WPS , QoS
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové , Top produkt



Diskuse
dotaz
Vilém Robotka 12.08.2011, 10:46

Chci se zeptat. doma mám wifi síť a potřebuji ji dostat do vedlejšího domu. Předpokládal sem 1AP které se připojí na wifi z mého domu a další 2.ap které s tím prvním propojím a to bude teprve vysílat zase silný signál po tom vedlejším domě. A chci se jen zeptat jestli opravdu potřebuju 2AP a a nebo bych to ohl nahradit nějakým AP se dvěma anténama? (Podle mě to ale nepude).

RE: dotaz
Štádler - Mironet 18.08.2011, 18:28

Dobrý den, lze to i s jedním routerem, který bude/umí fungovat v režimu "repeater".

dotaz
Vilém Robotka 12.08.2011, 11:05

Chci se zeptat. doma mám wifi síť a potřebuji ji dostat do vedlejšího domu. Předpokládal sem 1AP které se připojí na wifi z mého domu a další 2.ap které s tím prvním propojím a to bude teprve vysílat zase silný signál po tom vedlejším domě. A chci se jen zeptat jestli opravdu potřebuju 2AP a a nebo bych to ohl nahradit nějakým AP se dvěma anténama? (Podle mě to ale nepude).

kompatabilita s Huawei modem?
petr 16.12.2011, 09:36

Je tento router kompatabilní s 3G modemyHUAWEI E1750 O2 CZ? Díky za pomoc

RE: kompatabilita s Huawei modem?
Filip Uher 30.12.2011, 17:55

Dobry den, ano nemel by byt problem.

TP Link MR 3420
Martin 13.02.2012, 12:48

Dobrý den, bude tento wifi router pracovat s modemem ANY DATA 635 WH jak v síti 3G, tak hlavně v síti CDMA? Děkuji za odpověď.

RE: TP Link MR 3420
Hladký - Mironet 15.02.2012, 08:57

Bohužel s tímto modemem to fungovat nebude.

Dotaz
Milan Hantl 16.04.2012, 16:40

Dobrý den, bude tento wifi router pracovat s modemem Vertex VW110L jak v síti 3G, tak hlavně v síti CDMA? Děkuji za odpověď.

RE: Dotaz
Hladký - Mironet 24.04.2012, 17:57

Tyto zařízení nejsou mezi sebou kompatibilní ani v 3G ani v CDMA.

DWM-156
Milan Novák 01.08.2012, 13:21

Dobrý den, přestože je modem DWM-156 uveden jako kompatibilní s tímto routerem nedaří se ho rozchodit. Nemáte zkušenost nebo fígl, který by tuto dost podstatnou závadu odstraňoval?

RE: DWM-156
Hladký - Mironet 09.08.2012, 17:26

Dobrý den, doporučuji provést update firmwaru.

TP-LINK TL-MR3420
Orlt 26.09.2012, 12:06

Zdravím, je možné tento router používat jako AP klient?

RE: TP-LINK TL-MR3420
Hladký - Mironet 27.09.2012, 14:05

Dobrý den, ano je.

TP-LINK MR3420-verze
MDS 20.11.2012, 13:49

Dobrý den, chci se zeptat jakou verzi routeru nyní prodáváte V1 nebo V2 ? Také by mne zajímalo jeslti bude fungovat s modemem Huawei E3131? Díky

RE: TP-LINK MR3420-verze
Filip Uher 13.12.2012, 15:19

V1, ano bude podporovat USB modem

RE: RE: TP-LINK MR3420-verze
Michael 07.02.2013, 20:22

Dobrý den, Filipe, promiňte, ale odpověď "bude podporovat USB modem" mne úplně neuklidňuje. Na supportu jsem mezi kompatibilními našel Huawei E3131s-2 od T-mobile UK, mohu věřit, že je to tentýž, který prodává T-mobile CZ? Díky, M.

RE: RE: RE: TP-LINK MR3420-verze
Filip Uher 08.02.2013, 10:04

Dobry den, bohuzel vyrobce neuvadi podporu presnych modelu. Doporucuji ozkouset. Vetsina modemu se resi v nadnarodni korporaci globalne, tudiz modemy Huawei jsou nejpodporovanejsi zarizeni u Routeru.

RE: RE: RE: TP-LINK MR3420-verze
J. Kuč. 17.04.2014, 10:23

Huawei E3131s-2 od T-mobile UK, prodává i T-mobile CZ

modem k směrovači TL-MR3420
kopecky 08.03.2013, 14:31

Dobrý den, mám modem AnyDATA ADU-635WH. Z předcházející diskuze jsem vyrozuměl, že tato zařízení spolu fungovat nebudou. To mě mrzí .... Můžete mně tedy doporučit nějaký optimální modem, resp. 2-4 optimální modemy ? Děkuji předem.

RE: modem k směrovači TL-MR3420
Mironet - Hubená 08.03.2013, 17:57

Dobrý den, doporučujeme akční modem zde: http://www.mironet.cz/huawei-k3765-mobile-connect-flash-usb-3g-hsdpa-modem-vyprodej+dp116425/ a na následujícím odkazu naleznete případnou kompatibilitu: http://cz.tp-link.com/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420

směrovač TL-MR3420
kopecky 08.03.2013, 17:12

Zašlete mně při objednání směrovače i návod k použití v češtině? Pomůžete při zprovozňování ?

RE: směrovač TL-MR3420
Mironet - Hubená 08.03.2013, 17:58

Dobrý den, momentálně český návod nemáme k dispozici ani my, ale v případě, že ho budete potřebovat napište na pm@mironet.cz, kde se ho produktoví manažeři pokusí sehnat.




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt TP-LINK TL-MR3420:
Odkazy

Technické specifikace pro produkt TP-LINK TL-MR3420 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt TP-LINK TL-MR3420 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o TP-LINK TL-MR3420 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam