Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Kingston A400 240GB

Kingston A400 240GB / 2.5
Kód: 92429804
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Kapacita 240 GB / Sekvenční čtení a zápis 500/350 MB/s / Formát Klasický - 2.5" Interní / Rozhraní SATA III (6 Gbit/s) / Hliník

Kapacita disku [GB]

695 Kč
574 Kč bez DPH


Výrobce: Kingston Záruka: 36 měsíců P/N: SA400S37/240G

Produkt je také dostupný v dalších variantách


Související produkty

Kabely
Rámečky
Síťová úložiště NAS
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis

Přemýšlíte, jaký typ disku zvolit?

Připravili jsme pro vás stručné porovnání dvou základních typů disků, které vám pomůže zorientovat se v aktuální nabídce. Pokud tedy potřebujete poradit s výběrem, rozbalte následující menu.

Otevři pro stručné srovnání typů disků


SSD
Stále častěji využívanou volbou jsou SSD disky založené na Flash NAND pamětích – neobsahují tedy žádné rotující části, díky čemuž pracují naprosto bez hluku. Zpravidla mívají o něco nižší kapacitu než klasické plotnové disky, zato jsou ale až 10x rychlejší. Vhodné využití proto najdou jako úložiště pro operační systém a často používané aplikace. Drobnou nevýhodou může být v některých případech mírně vyšší cena. Více o SSD se dočtete v tomto samostatném článku.

HDD
Klasické plotnové harddisky obsahují rotující části (plotny), což je oproti SSD znatelně zpomaluje. To však nemusí být na škodu, pokud chcete disk využívat jako úložiště a archiv dat – pro filmy, hudbu, fotky a další soubory. Tomu nahrává i obvykle vysoká úložná kapacita, výjimkou nejsou ani několikaterabajtové disky. Nespornou výhodou běžných HDD je nižší cena. Více o HDD zjistíte v tomto samostatném článku.


Kompletní nabídka SSD zde | Kompletní nabídka HDD zde 


        Kingston Flash SSD



SSD = rychlost a vysoký výkon


Disk Kingston Flash SSD na rozdíl od klasických pevných disků neobsahuje žádné pohyblivé části a díky tomu nabízí nejen mnohonásobně vyšší rychlost a odolnost, ale i nižší spotřebu a naprosto tichý chod. Tento rozdíl se projeví při každodenním použití, ať už se to týká startování operačního systému, surfování po internetu, úpravy fotek a videa nebo hraní her.


Typ disku     Hlavní výhoda
SSD     Vysoká rychlost






Dostatek místa pro menší soubory


Disk Kingston Flash SSD pojme díky kapacitě 240 GB větší množství menších souborů, a může proto sloužit jako samostatný disk pro všechna vaše data nebo jako sekundární disk pouze pro vybrané druhy softwaru a konkrétní typy dat. Při běžné práci a méně náročném užívání byste na kapacitní omezení neměli narazit. Pro práci s velkoobjemovými soubory nebo při potřebě archivace dat ovšem stojí za zvážení nákup disku s větší kapacitou.


Kapacita disku
240 GB






Poznejte, co znamená rychlost


Díky disku Kingston Flash SSD a jeho fantastické rychlosti si budete při libovolné činnosti užívat doslova každý okamžik. Ať už jde o mimořádně krátký start počítače, svižné načítání nových úrovní ve hrách nebo okamžité otevírání programů, SSD Kingston vás nezklame.

Varování: Poté, co si zvyknete na mimořádnou rychlost disku Kingston Flash SSD, už nikdy se nebudete chtít vrátit zpět k pomalejším diskům!


Sekvenční čtení Sekvenční zápis
500 MB/s 350 MB/s






Doporučené použití 


Moderní disky už se obvykle neomezují pouze na jediné použití a lze je často využít pro širší spektrum činností. Samotným výrobcem Kingston i námi je pro tento disk Kingston Flash SSD primárně doporučeno níže uvedené použití.


Určení disku:




Pro notebooky – tento mobilní disk je díky své velikosti a konstrukci vhodný pro přenosné počítače (notebooky a ultrabooky). Disponuje pokročilou správou spotřeby energie, čímž zamezí vysoké spotřebě, a tím i vyššímu zahřívání.




Pro počítače – disk je vhodný pro instalaci do stolního počítače nebo pracovní stanice, kde bude každý den spolehlivě pracovat. Nabídne konzistentní výkon a dlouhou životnost, tedy vlastnosti, které od disku vyžadujete.






Malý, ale výkonný


Disk Kingston Flash SSD si díky standardizovanému formátu 2.5 palce zachovává malé rozměry při zachování vysokého výkonu. V počítačové skříni nebo uvnitř notebooku vám tudíž nezabere příliš místa a navíc se blýskne nižší spotřebou oproti 3.5" diskům. Uplatnění kromě notebooků nalezne mimo jiné v menších Mini-ITX skříních stolních počítačů nebo domácích slim NAS serverech.


Formát disku Provedení Výška
2.5" Interní 7 mm






Rozhraní


Disky v současnosti nejčastěji disponují jedním rozhraním, kterým se připojují k požadovanému zařízení. Výjimkou ale nejsou ani disky s více než jedním rozhraním, které zvyšují variabilitu použití. U tohoto disku Kingston Flash SSD najdete následující rozhraní:



SATA III – v současnosti patří k nejrozšířenějším rozhraním pro připojení disků. Díky tomu se můžete spolehnout na kompatibilitu s téměř každou moderní základní deskou i zdrojem. Nabízí přenosovou rychlost až 6 Gb/s. Je také zpětně kompatibilní s rozhraním SATA II.

Otevři pro ilustrační obrázek rozhraní SATA III



Ilustrační obrázek rozhraní SATA.





Parametry
Značka
Značka Kingston
Určení a typ
Typ   SSD
Použití   Interní - Notebook , Interní - Počítač
Kapacita
Kapacita disku [GB]   240
Základní specifikace
Barva   Černá
Formát   Klasický - 2.5" Interní
Rozhraní   SATA III (6 Gbit/s)
Výška (mm) 7
Rychlosti
Sekvenční čtení SSD [MB/s]   500
Sekvenční zápis SSD [MB/s]   350
Pokročilé specifikace
Materiál   Hliník
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse
Kvalita
Rastislav 12.04.2021, 09:05

Dobrý den, jaká je kvalita této značky? Něco jsem skoukl na youtube a příjemně mně překvapilo, že Kingston v dané velikosti 240gb porazil i takové značky jako WD nebo A-Data. Mohli by jste mi prosím doporučit v dané cenové relaci nějaký kloudný SSD disk pro instalaci systému? Moc děkuji.

RE: Kvalita
Mironet - Kuchař 12.04.2021, 11:37

Dobrý den, ano určitě Kingston je srovnatelný s WD. Adata je podstatě horší, ta na systém není moc vhodná, ta po pár letech odejde. Určitě na systém bych Vám doporučil Kingston, WD nebo samsung.

RE: RE: Kvalita
Rastislav 13.04.2021, 06:04

Dobrý den, moc děkuji za utvrzení toho co jsem tušil,SSD objednáno. Hezký den.

Trvanlivost dat na nepoužívaném SSD
Vít 02.12.2022, 10:05

Dobrý den, mám dotaz k tomuto zboží. Co kdybych si jen zazálohoval data na SSD disk, pak ho odpojil a někam schoval? Jak dlouho data vydrží na SSD při nečinnosti? Jak moc disku SSD vadí, když se nepoužívá? Předem děkuji

RE: Trvanlivost dat na nepoužívaném SSD
Mironet 02.12.2022, 10:12

Dobrý den,
ano je to možné, je to stejné jako když zálohujete data na flash disk nebo paměťovou kartu.
Děkujeme za dotaz




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Kingston A400 240GB:

Technické specifikace pro produkt Kingston A400 240GB se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Kingston A400 240GB mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Kingston A400 240GB ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam