Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

ASUS RP-AC51

ASUS RP-AC51 / AC 750 / WiFi repeater a multimediální most 802.11ac / Dual-Band / 1x LAN / 2x anténa
Kód: 91408649
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
AC 750 / WiFi repeater a multimediální most 802.11ac / Dual-Band / 1x LAN / 2x anténa

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Asus P/N: 90IG03Y0-BO3410

O produktu

Popis

ASUS RP-AC51

ASUS RP-AC51 je 802.11ac Wi-Fi repeater, který pracuje s jakýmkoli routerem, který zvyšuje dosah, zlepšuje pokrytí a pomáhá eliminovat mrtvé zóny. Je to ideální doplněk ke stávající síti 802.11ac, která rozšiřuje pokrytí Wi-Fi do všech koutů vašeho domova pro veškerá vaše zařízení.

Vysoký výkon:

RP-AC51 je poháněn čipovou sadou 802.11ac a dodává ultra vysoké rychlosti bezdrátového připojení až 433 Mb/s v pásmu 5GHz - to je asi 1,5krát vyšší, než poskytuje standardní bezdrátová síť Wireless-N! Tato vysoce výkonná bezdrátová technologie umožňuje bezproblémové online hraní, surfování na internetu a další úkoly náročné na šířku pásma, aniž byste museli mít kabelové připojení.

Snadná instalace:
Tlačítka WPS na RP-AC51 můžete použít pro okamžité automatické nastavení. Je zajištěn optimální výkon pro bezproblémové a plynulé síťové připojení. Pro pokročilé nastavení můžete RP-AC51 připojit k počítači přes ethernetový kabel a přistupovat přímo k webové konfigurační nabídce.







O společnosti ASUS


Společnost ASUS byla založena v roce 1989 a je jedním z předních uznávaných dodavatelů síťových zařízení pro podniky, velké podnikatele, poskytovatele služeb a spotřebitele. Společnost ASUS poskytuje cenově dostupná, otestovaná a spolehlivá síťová řešení. Proto mezi jejími výrobky v oblasti sítí můžeme najít bezdrátové Wi-Fi zařízení, routery, switche, access pointy, xDSL routery, antény, mobilní širokopásmové připojení 3.5 / 3.75 / 4G LTE zařízení a adaptéry pro zásuvkové rozvody LAN v rodinném domě.



Výrobce
ASUS







Pro práci i zábavu


ASUS RP-AC51 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. ASUS RP-AC51 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Bridge – režim bridge se používá pro „pevné“ propojení dvou sítí, které na obou stranách mohou mít více než jedno síťové zařízení, a mohou tak vytvářet další síťovou strukturu. Ačkoliv jde o bezdrátové spojení, na venek se toto síťové spojení tváří, jako kdyby to byl UTP kabel. Bezdrátová zařízení jsou spárována pomocí jedinečných MAC adres, a tak je jakýkoliv neautorizovaný průnik vyloučen.





Extender – režim extenderu slouží pro rozšíření stávající Wi-Fi sítě. Funguje tak, že přijme vysílaný signál a znovu ho odešle. Jde o snadné a jednoduché řešení, jak rozšířit vaši stávající Wi-Fi síť do nepokrytých prostor. Pracuje tedy velmi podobně jako repeater (opakovač signálu).







802.11ac: rychlý standard Wi-Fi


ASUS RP-AC51 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ac běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz Dual-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11a/b/g/n/ac a frekvenčním pásmu 2.4 + 5 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení ASUS RP-AC51 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps, v rychlém 5GHz pásmu je to pak výborných 433 Mbps. 5GHz pásmo je díky nezarušenosti a větší šířce pásma jako dělané pro rychlé datové přenosy pomocí bezdrátové technologie.


Maximální rychlost Wi-Fi Rychlost jednotlivých pásem Wi-Fi
733 Mbps 300 + 433 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením ASUS RP-AC51 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením ASUS RP-AC51 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 2x externí anténou se ziskem 2x 5 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí 2 2x 5 dBi






Rychlý přenos po kabelu


ASUS RP-AC51 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní ASUS RP-AC51 perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100 Mbps 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě ASUS RP-AC51 najdete:


Podpora WPS – technologie WPS je spojena se zabezpečeným připojením do vaší Wi-Fi sítě bez nutnosti znát nastavené heslo pro přístup. Po stisknutí tlačítka WPS na routeru a následném spuštění této technologie na připojovaném zařízení dojde k porovnání „určitého klíče“ a v případě shody se zařízení připojí.






Parametry
Značka
Značka Asus
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Bridge , Extender
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11a/b/g/n/ac
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300 + 433
Rychlost celkem [Mbps]   733
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WPA , WPA2
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí
Počet antén   2
Zisk (výkon) (dBi)   2x 5 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora WPS
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt ASUS RP-AC51:

Technické specifikace pro produkt ASUS RP-AC51 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt ASUS RP-AC51 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o ASUS RP-AC51 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam