0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

NETGEAR EX6120

NETGEAR EX6120 / WiFi AC1200 Range Extender / 1x 10 100 RJ45 / přímo do zásuvky
Kód: 91409494
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
WiFi AC1200 Range Extender / 1x 10 100 RJ45 / přímo do zásuvky

1 286 Kč
1 063 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 121 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: Netgear Záruka: 36 měsíců P/N: EX6120-100PES

O produktu

Popis

NETGEAR EX6120

Zvyšte svůj dosah WiFi
Zvyšte svůj stávající síťový rozsah a dodávejte AC dual-band WiFi 1200 Mbps. Tento kompaktní zesilovač AC1200 je malý a diskrétní, snadno se mísí s vaším domovem. Pracuje s jakýmkoliv standardním routerem WiFi a je ideální pro streamování videa ve vysokém rozlišení a hraní her. Získejte připojení potřebné pro iPad, smartphony, notebooky a další.

Boost AC1200 WiFi
Zlepšete dosah stávající sítě WiFi AC1200.

Externí antény
Pro lepší pokrytí WiFi a vyšší rychlost.

Port Ethernet
K síti WiFi připojte kabelové zařízení, například herní konzolu nebo inteligentní televizor

Simultánní Dual Band WiFi
Rozšiřte 2,4 & 5GHz WiFi až na 1200 Mbps a snižte rušení.

Technologie FastLane ™
Pro vytvoření jednoho super vysokorychlostního připojení použijte obě pásma WiFi. Ideální pro HD streaming a hraní her.

Dva režimy WiFi
Rozšiřte stávající WiFi připojení nebo vytvořte nový přístupový bod AC WiFi.







O společnosti Netgear


Společnost Netgear byla založena v roce 1996 a jedním z předních dodavatelů síťových zařízení pro zprostředkovatele, podnikatele a spotřebitele. Společnost Netgear nabízí prověřená a spolehlivá síťová zařízení. Mezi produkty můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, switche, modemy, DSL modemy, adaptéry, zabezpečovací zařízení, síťová úložiště, mobilní širokopásmové připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
Netgear







Pro práci i zábavu


NETGEAR EX6120 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. NETGEAR EX6120 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Velká domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Bridge – režim bridge se používá pro „pevné“ propojení dvou sítí, které na obou stranách mohou mít více než jedno síťové zařízení, a mohou tak vytvářet další síťovou strukturu. Ačkoliv jde o bezdrátové spojení, na venek se toto síťové spojení tváří, jako kdyby to byl UTP kabel. Bezdrátová zařízení jsou spárována pomocí jedinečných MAC adres, a tak je jakýkoliv neautorizovaný průnik vyloučen.





Extender – režim extenderu slouží pro rozšíření stávající Wi-Fi sítě. Funguje tak, že přijme vysílaný signál a znovu ho odešle. Jde o snadné a jednoduché řešení, jak rozšířit vaši stávající Wi-Fi síť do nepokrytých prostor. Pracuje tedy velmi podobně jako repeater (opakovač signálu).







802.11ac: rychlý standard Wi-Fi


NETGEAR EX6120 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ac běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz Dual-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11a/b/g/n/ac a frekvenčním pásmu 2.4 + 5 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení NETGEAR EX6120 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps, v rychlém 5GHz pásmu je to pak výborných 900 Mbps. 5GHz pásmo je díky nezarušenosti a větší šířce pásma jako dělané pro rychlé datové přenosy pomocí bezdrátové technologie.


Maximální rychlost Wi-Fi Rychlost jednotlivých pásem Wi-Fi
1200 Mbps 300 + 900 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením NETGEAR EX6120 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA, včetně obstarožního WEP. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením NETGEAR EX6120 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 2x externí anténou se ziskem 2x 2 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí 2 2x 2 dBi






Rychlý přenos po kabelu


NETGEAR EX6120 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 100 Mbps (sto megabitů za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10 Mbps. Právě díky stomegabitovému rozhraní NETGEAR EX6120 perfektně zapadne do vaší sítě. Přenosy dat budou oproti staršímu rozhraní s podporou rychlosti jen 10 Mbps bleskově rychlé.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100 Mbps 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě NETGEAR EX6120 najdete:


Podpora WPS – technologie WPS je spojena se zabezpečeným připojením do vaší Wi-Fi sítě bez nutnosti znát nastavené heslo pro přístup. Po stisknutí tlačítka WPS na routeru a následném spuštění této technologie na připojovaném zařízení dojde k porovnání „určitého klíče“ a v případě shody se zařízení připojí.






Parametry
Značka
Značka Netgear
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Velká domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Bridge , Extender
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11a/b/g/n/ac
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300 + 900
Rychlost celkem [Mbps]   1200
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WEP , WPA , WPA2
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí
Počet antén   2
Zisk (výkon) (dBi)   2x 2 dBi
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100
Počet LAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora WPS
Distribuce
Distribuce CZ
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt NETGEAR EX6120:

Technické specifikace pro produkt NETGEAR EX6120 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt NETGEAR EX6120 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o NETGEAR EX6120 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam