Vážení zákazníci, v době státních svátků 29. 3. a 1. 4. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4

Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 / AM4 / 4x DDR4 DIMM / 8x SATA III / HDMI / M.2 / ATX
Kód: 92445374
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Formát ATX / Řada X - X570 / Patice AM4 / Až 128GB RAM - 4x DDR4 DIMM 4066MHz / M.2: 3x / 8x SATA III / Ethernet / DisplayPort, HDMI

4 014 Kč
3 318 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 210 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: ASRock Záruka: 36 měsíců P/N: X570 PHANTOM GAMING 4

Produkt je také dostupný v dalších variantách


Související produkty

Doporučujeme
Procesory
Pevné disky a SSD
Operační paměti RAM
Příslušenství
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis




Kvalita od světové trojky


Taiwanská společnost ASRock, založená v roce 2002, se specializuje na návrh a výrobu základních desek prémiové kvality. Díky spolehlivosti, příznivé ceně a ekologicky šetrným praktikám se může ASRock může pochlubit rychlým progresem, který z něj aktuálně dělá třetího největšího výrobce základních desek na světě. Díky tomu je deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 sázkou na jistotu.


Výrobce
ASRock






Špičková platforma pro hráče


Společnost ASRock se rozhodla vytvořit ty nejlepší základní desky pro zapálené hráče. Jednou z nich je také deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4, která je vybavena vším, co je třeba pro ultimátní herní zážitky. Samozřejmostí je také maximální důraz na kvalitu, odolnost a spolehlivost, který zajistí, že vás deska nikdy nezklame.


Produktová řada
ASRock Phantom Gaming







Stará dobrá klasika


ATX je dlouholetý formát základních desek, jenž nabízí široké možnosti rozšiřitelnosti pro konstrukci téměř jakéhokoliv systému. Díky tomu se můžete spolehnout na vysokou kompatibilitu s drtivou většinou středně velkých skříní.


Formát Výška Šířka
ATX 30,5 cm 22,9 cm






Čipset pro nadšence


Čipset X570 je určen pro ty nejvýkonnější systémy poháněné procesory AMD Ryzen 3. generace. Nabízí podporu všech zásadních moderních technologií jako DDR4 paměti, bleskově rychlé M.2 a PCIe SSD NVMe disky, SATA RAID v zapojení 0,1 a 10. Velkou výhodou je i nativní podpora USB 3. Gen 2x2 a PCIe 4.0. Samozřejmostí je možnost přetaktování odemčených procesorů Ryzen první, druhé i třetí generace.


Čipset Patice
AMD X570 AM4






Vyberte správně


Při volbě základní desky je vhodné se zamyslet, pro jaký účel bude počítač využíván. Není totiž nic horšího, než pořídit desku, která je pro vaše potřeby zcela nevhodná. Pamatujte při tom, že základní deska je jedním z nejdůležitějších komponentů, který může v případě poruchy poškodit i všechny ostatní, a proto se nevyplatí na ní šetřit. Desku ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 doporučujeme pro následující použití:


Použití desky:




Pro herní PC – pokud chcete sestavit pořádnou herní mašinu, tato deska pro ni bude skvělý základ. Nabízí všechny vychytávky a konektory, které váš výkonný herní stroj bude potřebovat.




Pro přetaktování – deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je dokonale přizpůsobena pro přetaktování procesoru. Nabízí robustní napájení a dostatečné chlazení VRM (Voltage Regulator Module), což pomáhá k dosažení skvělého a hlavně stabilního přetaktování.




Pro vodní chlazení – vodní chlazení je naprostou nutností, pokud chcete dosáhnout co nejlepších teplot a co nejmenšího hluku. Nevýhodou však mohou být vyšší pořizovací náklady. Deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je vybavena vychytávkami, které vám usnadní instalaci vodního chlazení, jako jsou například speciální konektory pro vodní pumpu.




Pro pracovní stanice – profesionální pracovní stanice vyžadují kvalitu a naprostou spolehlivost všech komponent. A právě to vám nabídne deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4. Samozřejmostí je podpora všech potřebných technologií a možnost zapojení dostatečně výkonného hardwaru.






Moderní paměť pro moderní systém


Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 podporuje operační paměti typu DDR4, které ve srovnání s DDR3 nabízí podstatně vyšší rychlost. Na rozdíl od pevných disků či SSD jde o extrémně rychlou volatilní
(nestálou) paměť, tedy paměť, která se po vypnutí počítače smaže. Z této podstaty slouží k dočasnému ukládání pracovních dat aplikací a její nedostatek se velice negativně projeví na výkonu celého systému.



Typ paměti Typ modulů
DDR4 DIMM





Deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 také podporuje následující speciální paměťové funkce, které dokáží posunout vaše PC na úplně novou úroveň.


Funkce paměti:




AMPnebo také AMD Memory Profile od společnosti AMD je obdobou technologie Intel XMP. Stejně jako XMP slouží k jednoduchému přetaktování kompatibilních operačních pamětí. Samozřejmě umožňuje i detailnější přetaktování pro pokročilé uživatele, kteří chtějí ze svého hardwaru vymáčknout naprosté maximum.




ECC – je paměťová technologie, která detekuje a eliminuje náhodné chyby v operační paměti, které by jinak mohli mít katastrofální následky. Díky tomu je ECC paměť nezbytná do serverů, kritických systémů a pracovních stanic.




Rozšiřující sloty


Rozšiřující sloty na základní desce ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 slouží k připojení grafických, zvukových, síťových či jiných karet, které rozšiřují možnosti desky a celého systému. Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je vybavena následujícími sloty a jejich speciálními funkcemi:


AMD CrossFire X - je technologie, která umožňuje spojení dvou nebo více kompatibilních grafických karet od společnosti AMD za účelem masivního nárůstu výkonu v náročných hrách či aplikacích. Na rozdíl od technologie NVIDIA SLI nevyžaduje CrossFire žádný spojovací můstek ani zcela stejné karty.



2x PCI Express 4.0 x16 - slot PCI Express 4.0 o délce x16 se nejčastěji používá k připojení grafických karet, které vyžadují plnou propustnost všech šestnácti PCIe linek, které slot nabízí. Čtvrtá generace PCIe nabízí oproti třetí generaci hned dvojnásobnou propustnost.



2x PCI Express 4.0 x1 - o délce x1 představuje ten nejmenší PCIe slot. Používá se k připojení zvukových karet, Wi-Fi modulů a dalších karet, kterým stačí propustnost jedné PCIe 4.0 linky.




Úložiště


Důležitým kritériem při výběru základní desky jsou dostupné konektory pro připojení úložných zařízení a technologie s tím související. Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 nabízí následující konektory a technologie:


NVM Express - je přenosový protokol, který byl vytvořen pro moderní SSD disky. Díky tomu umožňuje kompatibilním PCIe nebo M.2 SSD diskům dosažení neuvěřitelných rychlostí, které dalece přesahují klasické SATA disky.



RAID 0 - je zapojení dvou nebo více disků, které rozděluje data rovnoměrné mezi všechny disky bez jakékoliv redundance nebo ochrany proti chybám. Tím pádem je RAID 0 náchylnější k selhání jednoho z disků, ale je také mnohem rychlejší. Proto je vhodný v situacích, kdy výkon hraje prim.



RAID 1 - je zapojení dvou nebo více disků, kde dochází k zrcadlení dat na každý disk. Díky tomu je RAID 1 silně bezpečné řešení. Dokud je alespoň jeden z disků funkční, nemůže dojít ke ztrátě dat.



RAID 10 - je kombinací RAID 0 a RAID 1 a vyžaduje zapojení alespoň čtyř disků s tím, že celkový počet disků musí být sudý. V případě zapojení čtyř disků dojde k zrcadlení dat na každé dvojici disků (RAID 1), čímž vzniknou dva logické disky, které se poté zapojí do RAID 0. Tato konfigurace je odolná proti výpadku jednoho disku v každé RAID 1 dvojici a dosahuje vysokých přenosových rychlostí.



1x M.2 (NVMe) 22110 - díky přítomnosti jednoho M.2 slotu kompatibilního s protokolem NVMe můžete k základní desce ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 připojit ultrarychlý M.2 SSD disk využívající tento protokol. Slot podporuje SSD disky o maximální délce 110 mm.



1x M.2 (SATA/NVMe) 22110 - základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 nabízí jeden slot s podporu moderních M.2 SSD disků s maximální délkou 110 mm, využívajících SATA, nebo NVMe protokoly.



1x M.2 Wi-Fi modul - základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 disponuje jedním M.2 slotem určeným pro připojení M.2 Wi-Fi modulů, které dají vašemu systému možnost využít bezdrátové připojení k internetu.



8x SATA III - standardní rozhraní pro připojování interních pevných a SSD disků. Nabízí přenosovou rychlost až 600 MB/s. Rozhraní SATA III je zpětně kompatibilní s rozhraními SATA II i SATA I.




USB porty


Každá základní deska v současnosti disponuje USB porty. Při výběru desky je tudíž důležité zhodnotit, jaké typy a množství USB portů potřebujete. Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 nabízí následující USB porty:


2x USB 3.1 typu A (USB 3.2 Gen 2) - nabízí přenosovou rychlost až 10 Gb/s. Díky tvaru konektoru je zpětně kompatibilní s konektory USB 3.0 i USB 2.0.



6x USB 3.0 typu A (USB 3.2 Gen 1) - nejrozšířenější typ USB konektoru. Umožní vám připojení téměř jakýchkoliv periferií kompatibilních s USB konektorem typu A. Nabízí přenosovou rychlost až 5 Gb/s.



2x USB 3.2 Gen 1 hlavička - slouží primárně k připojení USB 3.0 portů na přední straně vaší skříně. Také může posloužit pro připojení zařízení, která budou uvnitř skříně. Každá hlavička podporuje 2 USB porty.



1x USB 2.0 hlavička - slouží k připojení USB 2.0 portů na přední straně vaší skříně a pro připojení či napájení různých zařízení jako jsou například ovladače ventilátorů či RGB osvětlení. Každá hlavička nabízí dva USB 2.0 porty.




Grafické výstupy


V případě, že budete využívat integrovanou grafickou kartu, je důležité zvážit, jaké grafické výstupy deska nabízí. Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 disponuje následujícími grafickými výstupy:


DisplayPort 1.2 - moderní grafický konektor vyvinutý primárně pro připojování počítačových monitorů. DisplayPort verze 1.2 nabízí maximální rozlišení 3840 x 2160 (4K) s obnovovací frekvencí 75 Hz.



HDMI 2.0 - nejrozšířenější konektor pro přenos videa a audia ve vysokém rozlišení. Používají ho televize, herní konzole i většina monitorů. HDMI verze 2.0 nabízí maximální rozlišení 4096 x 2160  s obnovovací frekvencí 60 Hz.




Síťové připojení


Síťové připojení je v dnešní době naprostou nutností, protože většina z nás si bez internetu nedokáže život ani představit. Proto tato základní deska nabízí následující síťová připojení:


1x RJ-45 - 1 Gb/s - slouží pro zapojení počítače do sítě prostřednictvím klasického síťového kabelu. Maximální rychlost přenosu dat činí 1 Gb/s. 




Zvuk


K běžnému užívání počítače neodmyslitelně patří i zvukový doprovod. Ať už budete chtít poslouchat z externích reproduktorů, nebo si zvuk pouštět soukromě do sluchátek, oceníte přítomnost zabudované zvukové karty. Při výběru základní desky je důležité zvážit, jakým zvukovým řešením disponuje, a zda vyhovuje vašim potřebám. Deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 nabízí následující:


7.1 audio - zjednodušeně znamená, že zvuková karta podporuje připojení sedmi hlavních reproduktorů  (jeden pro každý zvukový kanál) a jednoho subwooferu. Tato konfigurace slouží k vytvoření dokonalého prostorového zvuku.



3x 3.5 mm jack - deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je vybavena trojicí standardních 3.5mm audio jacků pro připojení reproduktorů, subwooferů, sluchátek, mikrofonů či jiných audio zařízení.



Rezonanční izolace - zvuková karta je bezpečně izolována od zbytku systému, což zabraňuje nepříjemnému rušení, které může zkreslovat, nebo dokonce zcela znehodnotit vydávaný zvuk.




Ostatní konektory


Tato deska může kromě výše uvedeného vybavení nabídnou i další funkce a konektory, které jsou při výběru desky neméně důležitým kritériem. Dokáží totiž podstatně ovlivnit, k čemu bude možné či nemožné desku použít. Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je vybavena následujícími konektory a funkcemi:



Zadní:


PS/2 - na zadní straně naleznete konektor PS/2, který se nejčastěji využívá k připojení myší a klávesnic. Výhodou oproti USB připojení je, že nejsou potřeba žádné ovladače, čímž je zajištěna maximální kompatibilita.



Interní:


COM (sériový port) - hlavičku na základní desce ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 můžete použít k připojení rozšířujícího COM slotu. COM konektor slouží k zapojení starších periférií, jako jsou modemy či tiskárny. V současnosti se používá pro připojení profesionálních zařízení, zejména čteček čárových kódů či CNC ovladačů.



RGB LED 4-pin - dedikovaná hlavička pro osvětlující RGB LED pásky. Po připojení do tohoto konektoru je možné ovládat barvu a efekty pásku pomocí specializovaného softwaru.



Thunderbolt - interní Thunderbolt konektor se dá použít pro připojení rozšiřujícího Thunderbolt modulu. Tímto získáte použitelné Thunderbolt porty, které se dají využít pro připojení extrémně rychlých externích disků či monitorů s vysokým rozlišením.



TPM - hlavička se používá pro připojení TPM modulu, což je zabezpečený šifrovací procesor, který má na starost ukládání klíčů a šifrování.



Chlazení:


4x PWM FAN (4-pin) konektor - pro chlazení komponent a proudění vzduchu ve skříni má základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 čtyři PWM 4-pinové konektory. Výhoda PWM konektorů oproti 3-pinovým je ta, že rychlost otáček je regulovatelná v BIOSu či softwarově.



Vodní pumpa (4-pin) - základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 je vybavena speciálním 4-pinovým konektorem pro připojení vodní pumpy pro vodní chlazení. Po připojení pumpy je možné ji v BIOSu ovládat přesněji, než po zapojení do klasického 4-pinového konektoru.





Parametry
Značka
Značka ASRock
Určení
Určení   Herní PC , Přetaktování , Vodní chlazení , Workstationy
Produktová řada   ASRock - Phantom Gaming
Patice
Integrovaný CPU   Ne
AMD   AM4
Formát a rozměry
Formát   ATX
Výška [cm] 30,5
Šířka [cm] 22,9
Krytí   Kryt zadních konektorů , Vyztužené PCIe sloty
Čipset
AMD   Řada X - X570
Operační paměť
Typ pamětí   DDR4
Typ modulů   DIMM
Režim zapojení   Dual-Channel
Počet slotů   4
Maximální kapacita [GB]   128
Maximální frekvence [MHz]   4066
Funkce   AMP , ECC
Rozšiřující sloty
Počet PCI-Express 4.0 x16 2
Počet PCI-Express 4.0 x1 2
Funkce   AMD CrossFire X
Úložiště
Počet SATA III 8
Počet M.2 3
M.2 Slot 1 - Maximální délka 22110
M.2 Slot 1 - Typ M.2 PCI-E NVMe Gen3 , M.2 PCI-E NVMe Gen4
M.2 Slot 2 - Maximální délka 22110
M.2 Slot 2 - Typ M.2 PCI-E NVMe Gen3 , M.2 SATA
M.2 Slot 3 - Maximální délka 2230
M.2 Slot 3 - Typ Wi-Fi modul
Funkce   NVM Express , RAID 0 , RAID 1 , RAID 10
USB porty
Zadní USB 3.2 Gen 2 2
Zadní USB 3.2 Gen 1 6
Interní USB 3.2 Gen 1 hlavičky 2
Interní USB 2.0 hlavičky 1
Funkce USB 2.0 , USB 3.0 , USB 3.1
Grafické výstupy
DisplayPort DisplayPort 1.2
HDMI HDMI 2.0
Grafické výstupy   DisplayPort , HDMI
Sítě
Ethernet - Maximální rychlost 1 Gb/s
Ethernet - Počet portů   1
Funkce   Ethernet
Zvuk
Vlastnosti a funkce   Audio čip Realtek ALC1200 , Rezonanční izolace
Počet kanálů   7.1
Zadní konektory   3x 3.5 mm
Interní konektory Přední audio (AAFP)
Ostatní konektory
Zadní   PS/2 , Wi-Fi Anténa
Napájení   CPU - 8 pin , MB - 24 pin
Chlazení   Počet PWM FAN (4 piny) - 4 , Vodní pumpa - 4 piny
Interní   COM (sériový port) , RGB LED (4 pin) , Thunderbolt , TPM
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4:

Technické specifikace pro produkt Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Základní deska ASRock X570 PHANTOM GAMING 4 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam