Vážení zákazníci, v době státních svátků 29. 3. a 1. 4. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Základní deska ASUS PRIME H410M-D

Základní deska ASUS PRIME H410M-D / H410 / LGA 1200 / 2x DDR4 / 1x PCIEx16 / 1x GLAN / m-ATX
Kód: 92448310
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Formát Micro ATX / Řada H - H410 / Patice LGA 1200 / Až 64GB RAM - 2x DDR4 DIMM 2933MHz / 1x PCI-Express x16 / 2x PCI-Express x1 / M.2: 1x / 4x SATA III / Ethernet / HDMI, VGA (D-Sub)

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Asus P/N: 90MB13U0-M0EAY0

Související produkty

Doporučujeme
Procesory
Pevné disky a SSD
Operační paměti RAM
Příslušenství
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis




"Hledání neskutečného"


Název společnosti ASUS vychází ze jména Pegase (Pegasus) – okřídleného koně z řecké mytologie, který byl symbolem moudrosti a vědění. ASUS ztělesňuje sílu, čistotu a dobrodružného ducha tohoto nádherného stvoření. Každým vytvořeným produktem míří výš a výš. Klíčem k úspěchu společnosti ASUS jsou inovace, však také její produkty získaly během jediného roku 4256 mezinárodních ocenění a vyznamenání – to je více než 11 každý den!


Výrobce
ASUS






Odolnost a snadná optimalizace


Deska ASUS PRIME H410M-D patří do produktové řady ASUS Prime, která se vyznačuje mimořádnou kvalitou použitých komponent. Ty desce zajistí spolehlivý chod a dlouhou životnost. ASUS pro to používá označení 5X Protection, která spočívá v kombinaci vysoce kvalitních a přesných digitálních VRM modulů, vylepšené ochrany DRAM před přepětím, vysoce kvalitních kondenzátorů, nerezových zadních vstupů a výstupů s trojnásobnou životností a ESD ochranou před elektrostatickými výboji.


Produktová řada
ASUS Prime







Vyváženost výbavy a velikosti


Formát Micro ATX představuje zlatou střední cestu mezi množstvím rozšiřujících slotů a velikostí. Deska ASUS PRIME H410M-D vám nabídne všechny důležité rozšiřující sloty a zároveň vám umožní postavit krásný kompaktní systém.


Formát Výška Šířka
Micro ATX 22,6 cm 20,1 cm






Pro práci a multimédia


Čipset Intel H410, osazený v základní desce ASUS PRIME H410M-D je skvělou volbou pro méně náročné uživatele. To ovšem neznamená, že by byl tento čipset méněcenný - stále podporuje všechny důležité technologie. Oproti dražšímu čipsetu Intel H470 nabízí nižší maximální počet SATA III a USB portů (stále jich má ovšem víc než dost pro většinu uživatelů). Mezi další podporované technologie patří DDR4, NVMe, Intel Boot Guard, nebo Intel Rapid Storage.


Čipset Patice
Intel H410 LGA 1200






Vyberte správně


Při volbě základní desky je vhodné se zamyslet, pro jaký účel bude počítač využíván. Není totiž nic horšího, než pořídit desku, která je pro vaše potřeby zcela nevhodná. Pamatujte při tom, že základní deska je jedním z nejdůležitějších komponentů, který může v případě poruchy poškodit i všechny ostatní, a proto se nevyplatí na ní šetřit. Desku ASUS PRIME H410M-D doporučujeme pro následující použití:


Použití desky:




Pro pracovní stanice – profesionální pracovní stanice vyžadují kvalitu a naprostou spolehlivost všech komponent. A právě to vám nabídne deska ASUS PRIME H410M-D. Samozřejmostí je podpora všech potřebných technologií a možnost zapojení dostatečně výkonného hardwaru.






Moderní paměť pro moderní systém


Základní deska ASUS PRIME H410M-D podporuje operační paměti typu DDR4, které ve srovnání s DDR3 nabízí podstatně vyšší rychlost. Na rozdíl od pevných disků či SSD jde o extrémně rychlou volatilní
(nestálou) paměť, tedy paměť, která se po vypnutí počítače smaže. Z této podstaty slouží k dočasnému ukládání pracovních dat aplikací a její nedostatek se velice negativně projeví na výkonu celého systému.



Typ paměti Typ modulů
DDR4 DIMM





Deska ASUS PRIME H410M-D také podporuje následující speciální paměťové funkce, které dokáží posunout vaše PC na úplně novou úroveň.


Funkce paměti:




XMP – je nejrozšířenější technologie pro přetaktování kompatibilních operačních pamětí. Umožňuje snadné a rychlé přetaktování pomocí takzvaných XMP profilů, ale pro fajnšmekry je tu i možnost pokročilého přetaktování pro vymáčknutí naprostého maxima.




Rozšiřující sloty


Rozšiřující sloty na základní desce ASUS PRIME H410M-D slouží k připojení grafických, zvukových, síťových či jiných karet, které rozšiřují možnosti desky a celého systému. Základní deska ASUS PRIME H410M-D je vybavena následujícími sloty a jejich speciálními funkcemi:


1x PCI Express 3.0 x16 - slot PCI Express 3.0 o délce x16 se nejčastěji používá k připojení grafických karet, které vyžadují plnou propustnost všech šestnácti PCIe linek, které slot nabízí. Třetí generace PCIe nabízí oproti druhé generaci hned dvojnásobnou propustnost.



2x PCI Express 3.0 x1 - o délce x1 představuje ten nejmenší PCIe slot. Používá se k připojení zvukových karet, Wi-Fi modulů a dalších karet, kterým stačí propustnost jedné PCIe 3.0 linky.




Úložiště


Důležitým kritériem při výběru základní desky jsou dostupné konektory pro připojení úložných zařízení a technologie s tím související. Základní deska ASUS PRIME H410M-D nabízí následující konektory a technologie:


1x M.2 (SATA/NVMe) 2280 - díky jednomu M.2 slotu kompatibilnímu jak s protokolem NVMe, tak SATA je možné k desce ASUS PRIME H410M-D připojit prakticky jakýkoliv M.2 SSD disk o maximální délce 80 mm.



4x SATA III - standardní rozhraní pro připojování interních pevných a SSD disků. Nabízí přenosovou rychlost až 600 MB/s. Rozhraní SATA III je zpětně kompatibilní s rozhraními SATA II i SATA I.




USB porty


Každá základní deska v současnosti disponuje USB porty. Při výběru desky je tudíž důležité zhodnotit, jaké typy a množství USB portů potřebujete. Základní deska ASUS PRIME H410M-D nabízí následující USB porty:


2x USB 3.0 typu A (USB 3.2 Gen 1) - nejrozšířenější typ USB konektoru. Umožní vám připojení téměř jakýchkoliv periferií kompatibilních s USB konektorem typu A. Nabízí přenosovou rychlost až 5 Gb/s.



4x USB 2.0 typu A - USB 2.0 je starším standardem USB konektorů, přesto ale najde uplatnění pro připojení mnoha periferií či zařízení, která nepotřebují vysoký datový tok jako například myši či klávesnice.



1x USB 3.2 Gen 1 hlavička - slouží primárně k připojení USB 3.0 portů na přední straně vaší skříně. Také může posloužit pro připojení zařízení, která budou uvnitř skříně. Každá hlavička podporuje 2 USB porty.



1x USB 2.0 hlavička - slouží k připojení USB 2.0 portů na přední straně vaší skříně a pro připojení či napájení různých zařízení jako jsou například ovladače ventilátorů či RGB osvětlení. Každá hlavička nabízí dva USB 2.0 porty.




Grafické výstupy


V případě, že budete využívat integrovanou grafickou kartu, je důležité zvážit, jaké grafické výstupy deska nabízí. Základní deska ASUS PRIME H410M-D disponuje následujícími grafickými výstupy:


HDMI 1.4b - nejrozšířenější konektor pro přenos videa a audia ve vysokém rozlišení. Používají ho televize, herní konzole i většina monitorů. HDMI verze 1.4b nabízí maximální rozlišení 4096 x 2160  s obnovovací frekvencí 24 Hz.



VGA (D-Sub) - nejstarší grafický konektor, který ještě stále nalezne široké uplatnění. Je vhodný pro připojení monitorů, které nemají rozlišení vyšší než 1920 x 1200 s frekvencí 60 Hz. VGA konektor je také vhodný v situacích, kdy vyžadujete maximální kompatibilitu.




Síťové připojení


Síťové připojení je v dnešní době naprostou nutností, protože většina z nás si bez internetu nedokáže život ani představit. Proto tato základní deska nabízí následující síťová připojení:


1x RJ-45 - 1 Gb/s - slouží pro zapojení počítače do sítě prostřednictvím klasického síťového kabelu. Maximální rychlost přenosu dat činí 1 Gb/s. 




Zvuk


K běžnému užívání počítače neodmyslitelně patří i zvukový doprovod. Ať už budete chtít poslouchat z externích reproduktorů, nebo si zvuk pouštět soukromě do sluchátek, oceníte přítomnost zabudované zvukové karty. Při výběru základní desky je důležité zvážit, jakým zvukovým řešením disponuje, a zda vyhovuje vašim potřebám. Deska ASUS PRIME H410M-D nabízí následující:


7.1 audio - zjednodušeně znamená, že zvuková karta podporuje připojení sedmi hlavních reproduktorů  (jeden pro každý zvukový kanál) a jednoho subwooferu. Tato konfigurace slouží k vytvoření dokonalého prostorového zvuku.



3x 3.5 mm jack - deska ASUS PRIME H410M-D je vybavena trojicí standardních 3.5mm audio jacků pro připojení reproduktorů, subwooferů, sluchátek, mikrofonů či jiných audio zařízení.



Rezonanční izolace - zvuková karta je bezpečně izolována od zbytku systému, což zabraňuje nepříjemnému rušení, které může zkreslovat, nebo dokonce zcela znehodnotit vydávaný zvuk.



Sluchátkový zesilovač - integrovaný zesilovač na zvukové kartě slouží k zesílení signálu pro velmi kvalitní sluchátka s vysokou impedancí, což přináší mnohem čistší a bohatší zvuk.




Ostatní konektory


Tato deska může kromě výše uvedeného vybavení nabídnou i další funkce a konektory, které jsou při výběru desky neméně důležitým kritériem. Dokáží totiž podstatně ovlivnit, k čemu bude možné či nemožné desku použít. Základní deska ASUS PRIME H410M-D je vybavena následujícími konektory a funkcemi:



Zadní:


COM - nebo-li (sériový) port umístěný na zadní straně desky je starším portem, který se dříve používal pro připojení různých periferií, jako jsou modemy či displeje. V dnešní době najde využití primárně pro profesionální periferie a zařízení, zejména čtečky čárových kódů, účtenkové tiskárny či CNC ovladače.



PS/2 - na zadní straně naleznete konektor PS/2, který se nejčastěji využívá k připojení myší a klávesnic. Výhodou oproti USB připojení je, že nejsou potřeba žádné ovladače, čímž je zajištěna maximální kompatibilita.



Interní:


CMOS mazač - slouží ke smazání CMOSu, což má za následek resetování nastavení BIOSu na původní hodnoty. To je užitečné pokud dojde k chybným nastavením, kvůli kterým nelze počítač nastartovat.



LPT (paralelní port) - interní LPT hlavička na desce ASUS PRIME H410M-D se používá pro připojení rozšiřujícího LPT konektoru. LPT konektor se v dnešní době dá použít k připojení starších tiskáren nebo profesionálního vybavení, jakým jsou například CNC stroje.



Chlazení:


2x PWM FAN (4-pin) konektor - pro chlazení komponent a proudění vzduchu ve skříni má základní deska ASUS PRIME H410M-D dva PWM 4-pinové konektory. Výhoda PWM konektorů oproti 3-pinovým je ta, že rychlost otáček je regulovatelná v BIOSu či softwarově.





Parametry
Značka
Značka Asus
Určení
Určení   Workstationy
Produktová řada   ASUS - Prime
Patice
Integrovaný CPU   Ne
Intel   LGA 1200
Formát a rozměry
Formát   Micro ATX
Výška [cm] 22,6
Šířka [cm] 20,1
Čipset
Intel   Řada H - H410
Operační paměť
Typ pamětí   DDR4
Typ modulů   DIMM
Režim zapojení   Dual-Channel
Počet slotů   2
Maximální kapacita [GB]   64
Maximální frekvence [MHz]   2933
Funkce   XMP
Rozšiřující sloty
Počet PCI-Express 3.0 x16 1
Počet PCI-Express 3.0 x1 2
Úložiště
Počet SATA III 4
Počet M.2 1
M.2 Slot 1 - Maximální délka 2280
M.2 Slot 1 - Typ M.2 PCI-E NVMe Gen4 , M.2 SATA
USB porty
Zadní USB-C 3.2 Gen 2 0
Zadní USB 3.2 Gen 2 0
Zadní USB-C 3.2 Gen 1 0
Zadní USB 3.2 Gen 1 2
Zadní USB 2.0 4
Interní USB 3.2 Gen 1 hlavičky 1
Interní USB 2.0 hlavičky 1
Interní USB 3.2 Gen 2 hlavičky 0
Funkce USB 2.0 , USB 3.0 , USB 3.1
Grafické výstupy
HDMI HDMI 1.4b
VGA + DVI VGA (D-Sub)
Grafické výstupy   HDMI , VGA (D-Sub)
Sítě
Ethernet - Maximální rychlost 1 Gb/s
Ethernet - Počet portů   1
Funkce   Ethernet
Zvuk
Vlastnosti a funkce   Rezonanční izolace , Zesilovače
Počet kanálů   7.1
Zadní konektory   3x 3.5 mm
Interní konektory Přední audio (AAFP)
Ostatní konektory
Zadní   COM (sériový port) , PS/2
Napájení   CPU - 8 pin , MB - 24 pin
Chlazení   Počet PWM FAN (4 piny) - 2
Interní   CMOS mazač , LPT (paralelní port)
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Základní deska ASUS PRIME H410M-D:

Technické specifikace pro produkt Základní deska ASUS PRIME H410M-D se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Základní deska ASUS PRIME H410M-D mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Základní deska ASUS PRIME H410M-D ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam