Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

ZyXEL NBG6818

ZyXEL NBG6818 / Router MU-MIMO / AC2600 / Dual-Band / 1x GWAN + 4x GLAN / Firewall
Kód: 91413262
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Router MU-MIMO / AC2600 / Dual-Band / 1x GWAN + 4x GLAN / Firewall

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: ZyXEL P/N: NBG6818-EU0102F

O produktu

Popis






O společnosti ZyXEL


Společnost ZyXEL byla založena v roce 1989 a řadí se k uznávaným dodavatelům síťových zařízení pro firmy, podnikatele a spotřebitele. Společnost V nabídce produktů společnosti můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, extendery, access pointy, zásuvkové powerline adaptéry, switche, zabezpečovací systémy, cloudová řešení, optická řešení připojení, širokopásmové 3G / 4G LTE modemy, mobilní širokopásmová připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
ZyXEL







Pro práci i zábavu


ZyXEL NBG6818 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. ZyXEL NBG6818 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Repeater – mód repeateru funguje tak, že zařízení pracující v tomto módu přijme od vzdáleného přístupového bodu nebo Wi-Fi routeru slabý, zkreslený nebo zašuměný signál a opravený, zesílený ho vysílá dále za hranici bezdrátového pokrytí prvním zařízením. Tímto způsobem je tak možné pohodlně rozšířit pokrytí stávající Wi-Fi sítě.





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







802.11ac: rychlý standard Wi-Fi


ZyXEL NBG6818 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ac běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz Dual-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11a/b/g/n/ac a frekvenčním pásmu 2.4 + 5 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení ZyXEL NBG6818 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 800 Mbps, v rychlém 5GHz pásmu je to pak výborných 1733 Mbps. 5GHz pásmo je díky nezarušenosti a větší šířce pásma jako dělané pro rychlé datové přenosy pomocí bezdrátové technologie.


Maximální rychlost Wi-Fi Rychlost jednotlivých pásem Wi-Fi
2600 Mbps 800 + 1733 Mbps






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením ZyXEL NBG6818 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 13x interní anténou se ziskem . Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén
Interní 13






Gigabitový přenos po kabelu


ZyXEL NBG6818 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 1 Gbps (jeden gigabit za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10/100 Mbps. Právě díky gigabitovému rozhraní ZyXEL NBG6818 perfektně zapadne do vaší sítě, přičemž těšit vás budou zejména bleskově rychlé řenosy dat.


Rychlost LAN Počet LAN Počet WAN
10/100/1000 Mbps 4 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě ZyXEL NBG6818 najdete:


FTP server – funkce, která umožňuje vytvořit virtuální síťové úložiště. Připojený flash disk nebo externí pevný disk se pak chová jako online síťové úložiště přístupné z domácí sítě, nebo klidně i z celého internetu, i když je připojeno přes USB.




Rodičovská kontrola – máte děti a chcete zamezit přístupu na nevhodné weby? V nastavení ZyXEL NBG6818 to nebude problém. Můžete nastavit stránky, jež je možné navštívit a také v jakou denní dobu – stačí jednoduše nastavit večerku.




Síť pro hosty – ZyXEL NBG6818 umožňuje vytvořit síť pro hosty. Tuto šikovnou věc určitě oceníte – hostům totiž poskytnete přístup k internetu, ale zároveň jim zabráníte v připojení k vaší soukromé síti.






Parametry
Značka
Značka ZyXEL
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Repeater , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11a/b/g/n/ac
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 800 + 1733
Rychlost celkem [Mbps]   2600
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WPA2 , WPA3
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   13
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100/1000
Počet LAN   4
Počet WAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   FTP server , Rodičovská kontrola , Síť pro hosty
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt ZyXEL NBG6818:

Technické specifikace pro produkt ZyXEL NBG6818 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt ZyXEL NBG6818 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o ZyXEL NBG6818 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam