Vážení zákazníci, v době státních svátků 29. 3. a 1. 4. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack)

TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) / WiFi 6 systém MESH AX1800 / Dual-band / 2.4GHz - 574Mbps / 5GHz - 1201Mbps / 2x GLAN
Kód: 91413329
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
WiFi 6 systém MESH AX1800 / Dual-band / 2.4GHz - 574Mbps / 5GHz - 1201Mbps / 2x GLAN

3 353 Kč
2 771 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 176 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: TP-LINK Záruka: 24 měsíců P/N: Deco X20-DSL

O produktu

Popis






O společnosti TP-Link


Společnost TP-Link byla založena v roce 1996 a patří mezi přední dodavatele síťových zařízení pro firmy, podnikatele a spotřebitele. Je také často označována jako číslo 1 mezi síťovými zařízeními. Společnost TP-Link nabízí spolehlivá zařízení - mezi produkty můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, modemy, DSL modemy, extendery, zásuvkové powerline adaptéry, access pointy, switche, širokopásmové 3G / 4G LTE modemy, adaptéry, VPN routery, cloudová zařízení, zabezpečovací systémy, mobilní širokopásmové připojení 3G / 4G LTE a další.



Výrobce
TP-Link







Pro práci i zábavu


TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Velká domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







Budoucnost s 802.11ax alias Wi-Fi 6


TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac/ax, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz závratnou rychlostí a s vysokým výkonem. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ax běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost přenosu až 4,8 Gbps. Ani 2,4 GHz pásmo nepřijde zkrátka, nabídne maximální rychlost přenosu až 1,1 Gbps. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén. A díky přenosové rychlosti až 10 Gb/s se můžeme těšit na mnohem vyšší rychlosti, než které nám nabízeli stávající technologie.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4 + 5 GHz Dual-Band






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 4x interní anténou se ziskem . Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén
Interní 4






Gigabitový přenos po kabelu


TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 1 Gbps (jeden gigabit za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10/100 Mbps. Právě díky gigabitovému rozhraní TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) perfektně zapadne do vaší sítě, přičemž těšit vás budou zejména bleskově rychlé řenosy dat.


Rychlost LAN Počet LAN
10/100/1000 Mbps 2




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) najdete:


Podpora IPv6 – jde o označení nastupujícího protokolu pro komunikaci v současném internetu. IPv6 nahrazuje dosluhující protokol IPv4. Přináší zejména masivní rozšíření adresního prostoru (možnost přidělit všem zařízením jejich IPv6 adresu) a dokonalejší schopnost přenášet vysokorychlostně data.




QoS – funkce, která umožňuje uživateli přesně rozdělit datové toky pro jednotlivá zařízení v síti, ale i pro jednotlivé služby. Používá se tedy pro dělení dostupné přenosové kapacity, aby nedocházelo k zahlcení sítě.




Rodičovská kontrola – máte děti a chcete zamezit přístupu na nevhodné weby? V nastavení TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) to nebude problém. Můžete nastavit stránky, jež je možné navštívit a také v jakou denní dobu – stačí jednoduše nastavit večerku.




Síť pro hosty – TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) umožňuje vytvořit síť pro hosty. Tuto šikovnou věc určitě oceníte – hostům totiž poskytnete přístup k internetu, ale zároveň jim zabráníte v připojení k vaší soukromé síti.






Parametry
Značka
Značka TP-LINK
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Velká domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11 a/b/g/n/ac/ax
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 574 + 1201
Rychlost celkem [Mbps]   1800
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WPA , WPA2 , WPA3
podpora WPS   Ne
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   4
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100/1000
Počet LAN   2
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora IPv6 , QoS , Rodičovská kontrola , Síť pro hosty
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse
1-pack vs standardní verze
David Rozehnal 12.01.2022, 02:51

Dobrý den jaký je rozdíl, mezi 1-pack verzí co tady prodáváte a standardní o 1000 Kč dražší verzí, kterou lze zakoupit u ostatních prodejců? Děkuji.

RE: 1-pack vs standardní verze
Mironet 12.01.2022, 08:52

Dobrý den,

prosím o více specifikování jakou verzi myslíte u ostatních prodejců: Nejspíš se bude jednat né o pack, ale třeba 2 pack?

RE: RE: 1-pack vs standardní verze
David Rozehnal 12.01.2022, 20:50

U ostatních prodejců je uveden jenom název TP-LINK Deco X20-DSL bez toho dodatku (1-pack). Tak mě právě zajímá jestli ten cenový rozdíl není způsoben tím, že to co tady nabízíte je nějaká "okleštěná" verze bez například nějakého příslušenství, které je u ostatních prodejců součástí balení.

RE: RE: RE: 1-pack vs standardní verze
Mironet - Kuchař 14.01.2022, 10:44

Dobrý den, jedná se o identické produkty jako u konkurence. My máme přidáno 1-pack, protože se prodává i 2-pack tak aby v tom bylo jasno. Občas se nám stává, že lidé objednaní a myslí si, že dostanou 2-pack a pak je o to zbytečná tahanice. Je to jen čistě pro lepší orientaci. Děkujeme za pochopení.




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack):

Technické specifikace pro produkt TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o TP-LINK Deco X20-DSL (1-pack) ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam