0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Mercusys ME30

Mercusys ME30 / Repeater / 2.4GHz - 300Mbps / 5GHz - 867 Mbps / LAN
Kód: 91413355
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Repeater / 2.4GHz - 300Mbps / 5GHz - 867 Mbps / LAN

599 Kč
495 Kč bez DPH


Výrobce: Mercusys Záruka: 24 měsíců P/N: ME30

O produktu

Popis

Mercusys ME30


Eliminujte mrtvé zóny WiFi: Bezchybně posílí WiFi signály do dříve nedosažitelných nebo obtížně připojitelných oblastí
Dvoupásmová WiFi AC1200: Udržujte celý svůj domov ve spojení se silným rozšířením WiFi při kombinované rychlosti až 1,2 Gb/s
Snadné nastavení jedním dotykem: Jednoduše stiskněte tlačítko WPS a během několika sekund rozšíříte pokrytí WiFi
Rychlý port 10/100 Mb/s: Poskytuje rychlé kabelové připojení pro PC, IPTV a herní konzole

TECHNICKÉ VLASTNOSTI
Port: 10/100Mbps RJ45 Port
Tlačítko: Reset, WPS tlačítko
Antény: 2 externí antény
Spotřeba energie: 9.2W
Rozměry: 112 x 84.7 x 39 mm
Frekvence: 2.4 - 2.5 GHz, 5 GHz
Přenos signálu: až 1200 Mbps
Zabezpečení: WPA-PSK/WPA2-PSK
Certifikace: CE, RoHS
Operační teplota: 0 °C to 45 °C





O společnosti Mercusys


Společnost Mercusys patří do skupiny Mercusys Technologies. Ačkoliv jde o velmi mladou společnost, tak již po dvou letech od vzniku začala prorážet na trhu mezi zavedenými top-technologickými firmami. Proto se může řadit mezi uznávané dodavatele spolehlivých síťových zařízení pro domácnosti, podnikatele i malé kanceláře. Mezi jejími produkty můžeme tak najít Wi-Fi routery, USB adaptéry, repeatery, přístupové body a switche.



Výrobce
Mercusys







Pro práci i zábavu


Mercusys ME30 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. Mercusys ME30 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Extender – režim extenderu slouží pro rozšíření stávající Wi-Fi sítě. Funguje tak, že přijme vysílaný signál a znovu ho odešle. Jde o snadné a jednoduché řešení, jak rozšířit vaši stávající Wi-Fi síť do nepokrytých prostor. Pracuje tedy velmi podobně jako repeater (opakovač signálu).







802.11ac: rychlý standard Wi-Fi


Mercusys ME30 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ac běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén, avšak gigabitovému síťovému kabelu se stále ještě nevyrovná.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11a/b/g/n/ac 2.4 + 5 GHz Dual-Band




Rychlost přenosu bezdrátové sítě je závislá na použitém standardu 802.11a/b/g/n/ac a frekvenčním pásmu 2.4 + 5 GHz. Rychlost přenosu Wi-Fi u zařízení Mercusys ME30 je v nejčastěji používaném pásmu 2,4GHz velmi dobrých 300 Mbps, v rychlém 5GHz pásmu je to pak výborných 867 Mbps. 5GHz pásmo je díky nezarušenosti a větší šířce pásma jako dělané pro rychlé datové přenosy pomocí bezdrátové technologie.


Maximální rychlost Wi-Fi Rychlost jednotlivých pásem Wi-Fi
1167 Mbps 300 + 867 Mbps






Bezpečnost na prvním místě


Zabezpečení Wi-Fi sítě není radno podceňovat. Nezvaný útočník připojený do vaší sítě může snadno získat kontrolu nad vaším počítačem a má tak možnost ukrást citlivé údaje. Lze tomu jednoduše předejít, pokud budete mít své síťové zařízení vždy aktualizované a použijete silné zabezpečení bezdrátové sítě i administračního rozhraní. Se zařízením Mercusys ME30 můžete být zcela klidní - není čeho se obávat. Podporuje nejsilnější zabezpečení WPA2-PSK s kombinací hesla, které musí mít délku 8 až 16 znaků. Podporováno je i starší zabezpečení WPA. Takto zabezpečenou Wi-Fi síť lze ještě vylepšit filtrováním MAC adres.


Nejvyšší zabezpečení Podpora WPS
WPA2-PSK Ano






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením Mercusys ME30 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 3x externí anténou se ziskem 3x 3 dBi. Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén Zisk antén
Externí 3 3x 3 dBi




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě Mercusys ME30 najdete:


Podpora WPS – technologie WPS je spojena se zabezpečeným připojením do vaší Wi-Fi sítě bez nutnosti znát nastavené heslo pro přístup. Po stisknutí tlačítka WPS na routeru a následném spuštění této technologie na připojovaném zařízení dojde k porovnání „určitého klíče“ a v případě shody se zařízení připojí.






Parametry
Značka
Značka Mercusys
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Extender
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11a/b/g/n/ac
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 300 + 867
Rychlost celkem [Mbps]   1167
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WPA , WPA2
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Externí
Počet antén   3
Zisk (výkon) (dBi)   3x 3 dBi
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Podpora WPS
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Mercusys ME30:

Technické specifikace pro produkt Mercusys ME30 se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Mercusys ME30 mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Mercusys ME30 ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam