0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

SAMSUNG 870 QVO 1TB

SAMSUNG 870 QVO 1TB / SSD / 2.5
Kód: 92448797
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
Interní SSD / Kapacita 1000 GB / Sekvenční čtení a zápis 560/530 MB/s / Náhodné čtení a zápis 98000/88000 IOPS / Čipy QLC / Specifikace AHCI / Formát Klasický - 2.5" Interní / Rozhraní SATA III (6 Gbit/s) / JBOD, RAID, RoHS, TRIM / Hliník / MTBF 1500000 hodin / Záruka 36 měsíců

2 480 Kč
2 050 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 130 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: Samsung Záruka: 36 měsíců P/N: MZ-77Q1T0BW

Produkt je také dostupný v dalších variantách


Související produkty

Kabely
Rámečky
Síťová úložiště NAS
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis

Přemýšlíte, jaký typ disku zvolit?

Připravili jsme pro vás stručné porovnání dvou základních typů disků, které vám pomůže zorientovat se v aktuální nabídce. Pokud tedy potřebujete poradit s výběrem, rozbalte následující menu.

Otevři pro stručné srovnání typů disků


SSD
Stále častěji využívanou volbou jsou SSD disky založené na Flash NAND pamětích – neobsahují tedy žádné rotující části, díky čemuž pracují naprosto bez hluku. Zpravidla mívají o něco nižší kapacitu než klasické plotnové disky, zato jsou ale až 10x rychlejší. Vhodné využití proto najdou jako úložiště pro operační systém a často používané aplikace. Drobnou nevýhodou může být v některých případech mírně vyšší cena. Více o SSD se dočtete v tomto samostatném článku.

HDD
Klasické plotnové harddisky obsahují rotující části (plotny), což je oproti SSD znatelně zpomaluje. To však nemusí být na škodu, pokud chcete disk využívat jako úložiště a archiv dat – pro filmy, hudbu, fotky a další soubory. Tomu nahrává i obvykle vysoká úložná kapacita, výjimkou nejsou ani několikaterabajtové disky. Nespornou výhodou běžných HDD je nižší cena. Více o HDD zjistíte v tomto samostatném článku.


Kompletní nabídka SSD zde | Kompletní nabídka HDD zde 


        SAMSUNG 870 QVO 1TB



SSD = rychlost a vysoký výkon


Disk SAMSUNG 870 QVO 1TB na rozdíl od klasických pevných disků neobsahuje žádné pohyblivé části a díky tomu nabízí nejen mnohonásobně vyšší rychlost a odolnost, ale i nižší spotřebu a naprosto tichý chod. Tento rozdíl se projeví při každodenním použití, ať už se to týká startování operačního systému, surfování po internetu, úpravy fotek a videa nebo hraní her.


Typ disku     Hlavní výhoda
SSD     Vysoká rychlost






Nenechte se omezovat místem


Prostor pro nepřeberné množství dat skýtá v disku SAMSUNG 870 QVO 1TB úložná kapacita 1 TB. Ukládejte vše, co potřebujete bez obav o zbývající místo. Na disk uložíte vše potřebné od dokumentů, hudby, fotek a videí přes kamerové záznamy až po „nenažrané“ hry s instalačními soubory o velikosti desítek gigabajtů. Velkorysý úložný prostor mimo jiné ocení i tvůrci videí a zapálení fotografové. Disk vás přímo vybízí k archivaci a zamezí zbytečnému mazání či přesouvání souborů.


Kapacita disku
1 TB






Poznejte, co znamená rychlost


Díky disku SAMSUNG 870 QVO 1TB a jeho fantastické rychlosti si budete při libovolné činnosti užívat doslova každý okamžik. Ať už jde o mimořádně krátký start počítače, svižné načítání nových úrovní ve hrách nebo okamžité otevírání programů, SSD Samsung vás nezklame.

Varování: Poté, co si zvyknete na mimořádnou rychlost disku SAMSUNG 870 QVO 1TB, už nikdy se nebudete chtít vrátit zpět k pomalejším diskům!


Sekvenční čtení Sekvenční zápis
560 MB/s 530 MB/s





Rychlost disku je kromě sekvenčního zápisu a čtení udávána také hodnotou náhodného zápisu a čtení, které se udávají v jednotce IOPS. Říkají nám, kolik čtecích a zapisovacích operací je disk schopen provést za jednu vteřinu a zjednodušeně také vypovídají o celkovém výkonu disku.


Náhodné čtení Náhodný zápis
98000 IOPS 88000 IOPS






Doporučené použití 


Moderní disky už se obvykle neomezují pouze na jediné použití a lze je často využít pro širší spektrum činností. Samotným výrobcem Samsung i námi je pro tento disk SAMSUNG 870 QVO 1TB primárně doporučeno níže uvedené použití.


Určení disku:




Pro notebooky – tento mobilní disk je díky své velikosti a konstrukci vhodný pro přenosné počítače (notebooky a ultrabooky). Disponuje pokročilou správou spotřeby energie, čímž zamezí vysoké spotřebě, a tím i vyššímu zahřívání.




Pro počítače – disk je vhodný pro instalaci do stolního počítače nebo pracovní stanice, kde bude každý den spolehlivě pracovat. Nabídne konzistentní výkon a dlouhou životnost, tedy vlastnosti, které od disku vyžadujete.






Malý, ale výkonný


Disk SAMSUNG 870 QVO 1TB si díky standardizovanému formátu 2.5 palce zachovává malé rozměry při zachování vysokého výkonu. V počítačové skříni nebo uvnitř notebooku vám tudíž nezabere příliš místa a navíc se blýskne nižší spotřebou oproti 3.5" diskům. Uplatnění kromě notebooků nalezne mimo jiné v menších Mini-ITX skříních stolních počítačů nebo domácích slim NAS serverech.


Formát disku Provedení Výška
2.5" Interní 7 mm






Snadné a rychlé zabezpečení dat


V současné době je zabezpečení dat důležitější než kdy dříve. Data jsou to nejcennější, co digitální a kybernetický svět nabízí, proto jsou oblíbeným terčem útočníků a zlodějů. Z toho důvodu disponuje disk SAMSUNG 870 QVO 1TB možností moderního softwarového šifrování, které umožňuje pomocí specializovaného nástroje zabezpečit vaše cenná data. Volba, zda šifrovat jen určité soubory, nebo rovnou celý disk, je pouze na vás.


Typ šifrování  Úroveň šifrování 
Softwarové AES 256-bit






Rozhraní


Disky v současnosti nejčastěji disponují jedním rozhraním, kterým se připojují k požadovanému zařízení. Výjimkou ale nejsou ani disky s více než jedním rozhraním, které zvyšují variabilitu použití. U tohoto disku SAMSUNG 870 QVO 1TB najdete následující rozhraní:



SATA III – v současnosti patří k nejrozšířenějším rozhraním pro připojení disků. Díky tomu se můžete spolehnout na kompatibilitu s téměř každou moderní základní deskou i zdrojem. Nabízí přenosovou rychlost až 6 Gb/s. Je také zpětně kompatibilní s rozhraním SATA II.

Otevři pro ilustrační obrázek rozhraní SATA III



Ilustrační obrázek rozhraní SATA.




Vlastnosti a speciální funkce


Disk SAMSUNG 870 QVO 1TB se může pochlubit mnoha moderními technologiemi a pokročilými funkcemi. Podívejte se, co vše najdete v jeho výbavě.


Funkce:



JBOD - technologie velmi podobná technologii RAID 0, avšak s několika rozdíly. RAID 0 spojuje pouze disky o nejvyšší kapacitě jednoho z disků. JBOD jednoduše vezme jeden a druhý disk a spojí je dohromady.



RAID - technologie používaná k zabezpečení dat při selhání pevného disku. Zabezpečení je realizováno ukládáním dat na více nezávislých disků. Úroveň zabezpečení se liší podle zvoleného pole RAID, které je označováno čísly. Například RAID 0 je rozšíření svazku ze dvou disků na jeden, RAID 1 je zrcadlení (oba dva mají shodný obsah) apod.



RoHS - disk SAMSUNG 870 QVO 1TB splňuje směrnici Evropského parlamentu a Rady o omezení používání některých nebezpečných látek. Díky tomu přispívá k ochraně lidského zdraví i k ochraně životního prostředí.



TRIM - technologie, která účinně bojuje proti postupnému zpomalování SSD disku a zároveň prodlužuje jeho životnost. TRIM je u SSD disků používán i ke zrychlení zápisu dat a zajištění rovnoměrného opotřebení datových buněk.




Typ NAND pamětí:


QLC NAND (4 bit MLC) - typ paměťových buněk, kdy se v každé buňce uchovávají maximálně čtyři bity. To způsobuje nižší přenosové rychlosti a kratší životnost buněk než paměti typu SLC nebo MLC. Tyto problémy naštěstí řeší pokročilý řadič a ultrarychlá SLC vyrovnávací paměť. Obrovskou výhodou QLC pamětí jsou podstatně levnější výrobní náklady, což se pozitivně projevuje na koncové ceně disku.





Parametry
Značka
Značka Samsung
Určení a typ
Provedení Interní
Typ   SSD
Použití   Interní - Notebook , Interní - Počítač
Záruka [měsíců] 36
Kapacita
Kapacita disku [GB]   1000
Základní specifikace
Barva   Šedá
Formát   Klasický - 2.5" Interní
Rozhraní   SATA III (6 Gbit/s)
Výška (mm) 7
Šířka (mm) 69.85
Hloubka (mm) 100
Rychlosti
Sekvenční čtení SSD [MB/s]   560
Náhodné čtení SSD [IOPS]   98000
Sekvenční zápis SSD [MB/s]   530
Náhodný zápis SSD [IOPS]   88000
Pokročilé specifikace
Funkce   JBOD , RAID , RoHS , TRIM
Materiál   Hliník
Výchozí formátování   Bez formátování
Specifikace rozhraní AHCI
Typ NAND pamětí QLC
Šifrování   Softwarové (AES 256-bit)
Spolehlivost (MTBF) [hodin] 1500000
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt SAMSUNG 870 QVO 1TB:

Technické specifikace pro produkt SAMSUNG 870 QVO 1TB se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt SAMSUNG 870 QVO 1TB mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o SAMSUNG 870 QVO 1TB ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam