0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G

MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G / 1575-1830MHz / 8GB GDDR6X / 256-bit / 1x HDMI+3x DP / 310W (8+8)
Kód: 92454950
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
NVIDIA GeForce RTX - 3070Ti @ 1575MHz / Boost 1830MHz / 6144 shaderů / 8GB GDDR6X 19000MHz 256bit / Architektura NVIDIA - Ampere (8 nm) / DisplayPort, HDMI / Délka 323mm / PCI-Express 4.0 x16 / TDP 310W (8+8 pin)

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: MSI P/N: RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G

Související produkty

Herní příslušenství
Monitory
Napájecí zdroje
Video kabely
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis

Výkon v benchmarku Passmark

V grafu níže můžete snadno porovnat výpočetní výkon aktuálně prohlíženého čipu grafické karty (zvýrazněného modrou barvou) s ostatními čipy grafických karet.
Rychle tak můžete zjistit, zda vámi vybraná grafická karta bude rychlejší či nikoliv. Hodnota skóre se může s dalšími získanými měřeními mírně lišit.


Potřebujete silnější kartu?

Stačí vám slabší karta?




Špička pro opravdové hráče


Herní grafická karta vyšší třídy je určena pro nejnáročnější uživatele, kteří chtějí nejvyšší možný grafický výkon bez ohledu na cenu. Vychutnejte si dokonalý herní zážitek ve vysokém rozlišení až 4K (2160 p). Tato grafická karta se hodí i pro hraní ve virtuální realitě (VR), kterou si tak budete moci užít úplně naplno! Všechny ostatní běžné úkoly zvládne s velikým přehledem – surfování na internetu, přehrávání nebo zpracování videa či jen kancelářskou práci.



Určení grafické karty
Herní vyšší třída






Zelený tým NVIDIA


NVIDIA je kalifornská hardwarová společnost zaměřující se hlavně na výrobu grafických čipů. Největším konkurentem je společnost AMD zabývající se výrobou procesorů, čipsetů a též grafických čipů. Firma NVIDIA je významným výrobcem herních i profesionálních pracovních grafických karet. Vyrábí například i SoC pro Nintendo Switch. Také nesmíme zapomenout zmínit profesionální řadu Quadro a špičkové výpočetní karty NVIDIA Tesla.


Výrobce čipu GPU
NVIDIA






Pro skvělý herní zážitek i pracovní nasazení


Kapacita grafické paměti je důležitý údaj, který ovlivňuje celkový výkon grafické karty. Čím více paměti máme k dispozici, tím vyšší výkon nám nabídne. Grafická paměť u této karty má velikost 8 GB. Je tedy vhodná pro multimédia - přehrávání filmů, prohlížení internetu, hraní her, zpracování videa nebo i jen běžnou kancelářskou činnost. Doporučené rozlišení pro tuto kapacitu grafické paměti je QHD (1440 p) až 4K (2160 p).


Kapacita paměti Typ paměti Frekvence paměti
8 GB GDDR6X 19000 MHz






I šířka paměťové sběrnice rozhoduje o výkonu…


Paměťová sběrnice propojuje grafický čip s pamětí. Její šířka nám říká, jaké množství dat je možné za jeden takt z paměti přenést. Sběrnice této karty má šířku 256 bit a nabídne propustnost paměti rovných 608.3 GB/s. To oceníte například při práci s velkými datovými objemy nebo renderingu fotografií či videa, kdy to výrazně urychlí práci. Obecně platí: čím širší sběrnice, tím větší propustnost.


Šířka sběrnice Propustnost sběrnice
256 bit 608.3 GB/s




Otevři pro zobrazení grafu závislosti propustnosti na šířce sběrnice


V níže zobrazeném grafu je uvedena závislost propustnosti paměťové sběrnice na její šířce. Graf je určený pro rychlé vizuální srovnání. Nebere v potaz rozdíly mezi jednotlivými paměťovými čipy a jejich rychlostmi. Uvedené výsledky jsou průměrné z mnoha aktuálních modelů.



Pokud vás ovšem tento graf pro rychlé srovnání neuspokojuje, můžete si přesnou paměťovou propustnost spočítat sami doma. Stačí jen použít následující vzorec: takt grafických pamětí * šířka sběrnice a dostanete výsledek v Gb/s. Pokud tento výsledek vydělíte 8, dostanete výsledek v GB/s, kdy už máte reálnější představu o propustnosti paměti.







PCI Express čtvrté generace


PCI Express 4.0 x16 je nové nejmodernější rozhraní použité u vybraných herních grafických karet. Rozhraní má stále formu rozšiřujícího slotu, aby byla zajištěna modularita celého systému (je také zpětně kompatibilní s PCI-E 3.0). Slouží k připojení grafické karty ke zbytku počítače. Obecně platí, že čím vyšší verze a širší rozhraní, tím vyššího výkonu a propustnosti dosáhne. Tato grafická karta pro osazení do rozšiřujícího slotu vyžaduje 172 mm volného místa (na délku).


Specifikace rozhraní Obsazení slotů Délka karty
PCI-Express 4.0 x16 3 323 mm




Grafické výstupy


Připojení k LCD monitoru nebo televizi bude hračka. Podívejte se na souhrn konektorů, které najdete ve výbavě grafické karty MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G:


DisplayPort - moderní rozhraní pro přenos nekomprimovaného digitálního obrazu ve vysoké kvalitě a vícekanálového zvuku. Ve specifikaci 1.4 podporuje rozlišení až 8K (7680 x 4320 px) a umožňuje přenos až 32 audio kanálů. Je tak vhodný pro nejnáročnější uživatele, nebo hráče. Je částečně zpětně kompatibilní s konektory typu DVI a HDMI.



HDMI – grafický výstup, který je vhodný k současnému přenosu obrazu a zvuku v nejvyšší digitální kvalitě. Podpora vysokého rozlišení až 4K (60 Hz) a prostorového audia s až 32 kanály. HDMI je univerzální výstup, který používají grafické karty v počítačích, notebooky a mnohá další zařízení.
Upozornění: Pro 60Hz 4K UHD obraz přes HDMI je nutná podpora verze HDMI 2.0 na obou zařízeních.




Funkce a technologie


Grafická karta disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše najdete ve výbavě grafické karty MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G:


DirectX 12 je sada knihoven poskytující aplikační rozhraní (DirectX API), která umožňuje softwaru – převážně hrám, interaktivním aplikacím i grafickému uživatelskému rozhraní pracovat přímo s hardwarem počítače. Použitím této technologie maximalizujete multimediální i herní zážitek.



HDCP je technologie vyvinutá společností Intel pro ochranu digitálního obsahu při přenosu obrazu a zvuku přes HDMI. Podporu HDCP ochrany má i DVI a DisplayPort port. Princip fungování je jednoduchý, v zásadě jde o zakódování obrazu na výstupu a rozkódovat ho umí zase jen HDCP kompatibilní zobrazovací zařízení.



NVIDIA Ansel je speciální technologie, která umožňuje vytvářet sofistikované snímky obrazovky ve hrách. Umí ukládat i 3D scény pro virtuální realitu. Tato technologie vám dovolí pozastavit hru a pomocí jednoduchého editoru vytvořit snímek obrazovky, u kterého můžete ihned při vytváření doladit pohled, barvy, filtry, atd., a následně ho pak ve vysokém rozlišení uložit. Nevýhodou je podpora pouze v několika málo hrách a samozřejmě kompatibilní grafická karta.



NVIDIA CUDA je technologie vyvinutá společností NVIDIA. Jedná se o speciální hardwarovou a softwarovou architekturu, která nám umožní spouštět programy napsané v různých programovacích jazycích. Výhodou CUDA jader je mnohem rychlejší zpracování než při použití procesoru. Grafické karty s podporou této technologie najdou využití hlavně v serverech a profesionálních stanicích pro vývoj.



NVIDIA G-SYNC je technologie vyvinutá společností NVIDIA. Využívá dynamickou obnovovací frekvenci, a proto může nabídnout maximální obnovovací frekvenci až 240 Hz. S touto technologií můžete eliminovat trhání i lag (=zpoždění) obrazu. Díky tomu si tak můžete vychutnat neuvěřitelně rychlý a plynulý obraz. Novinkou je podpora technologie HDR. Ta nám nabídne ještě kvalitnější obraz, čistější barvy až o 25 % a vyšší jas i kontrast. Pro správnou funkci tato technologie vyžaduje kompatibilní G-SYNC monitor s DisplayPort obrazovým vstupem.



NVIDIA PhysX je název pro provádění výpočtů fyziky pomocí grafického čipu. Základem této technologie je softwarová vrstva CUDA. Technologii PhysX lze použít u podporovaných aplikací a her pro akceleraci výpočtů postav, látek, kapalin, výbuchů, destrukcí.



OpenCL je rozhraní používané v průmyslu pro paralelní programování počítačových systémů, jako jsou například počítače vybavené procesorem, grafickým čipem, audio procesorem nebo APU (procesor a grafický čip v jednom pouzdře).



OpenGL je multiplatformní aplikační rozhraní (API) pro vykreslování 2D a 3D grafiky. Využívá se pro tvorbu aplikací, počítačové grafiky, her, CAD programů, virtuální reality VR nebo technické vizualizace.



VR Ready je certifikace od společnosti NVIDIA, která schvaluje grafickou kartu pro virtuální realitu. Pro nejlepší herní zážitek jsou doporučené grafické karty série GTX 20 s architekturou Turing, procesory Intel Core 8. generace Coffee Lake nebo procesory AMD Ryzen 2. generace Pinnacle Ridge, nejméně 8GB RAM, Windows 10 a aktuální ovladače NVIDIA GeForce Game Ready.



Vulkan je nové multiplatformní aplikační rozhraní (API) pro vykreslování 2D i 3D grafiky. Je podobné OpenGL, avšak základem je rozhraní AMD Mantle. Hlavní výhodou nového Vulkanu je možnost přímějšího přístupu a kontroly nad hardwarem (procesoru, grafické kartě,…) počítače. Otevírá tak cestu k vyššímu výkonu. Podporu Vulkanu mají již ve svých ovladačích zahrnutou oba dva největší výrobci grafických čipů.





Parametry
Značka
Značka MSI
Určení a třída
Určení   Herní vyšší třída
Typ čipu (pro benchmark)   NVIDIA GeForce RTX - 3070Ti
Klasifikace
Výrobce čipu NVIDIA
Typ čipu   NVIDIA GeForce RTX - 3070Ti
Architektura (výrobní proces)   NVIDIA - Ampere (8 nm)
Jádro
Základní frekvence [MHz]   1575
Maximální frekvence [MHz]   1830
Počet shaderů (CUDA, Stream)   6144
Počet texturovacích jednotek (TMUs)   192
Počet renderovacích jednotek (ROPS)   96
Paměť
Kapacita [GB]   8
Frekvence [MHz]   19000
Typ pamětí   GDDR6X
Šířka sběrnice [bit]   256
Propustnost [GB/s]   608.3
Rozhraní a napájení
Rozhraní   PCI-Express 4.0 x16
Napájení   8+8 pin
Grafické výstupy
Maximální rozlišení [px] 7680 x 4320
Grafické výstupy   DisplayPort , HDMI
DisplayPort   Počet - 3 , Typ - DisplayPort 1.4a
HDMI   Počet - 1 , Typ - HDMI 2.1
Chlazení
Typ chlazení   Aktivní s ventilátorem , S backplatem
Počet ventilátorů   3
Model chlazení   Nereferenční
Provozní vlastnosti
Maximální spotřeba (TDP) [W]   310
Doporučený minimální výkon zdroje: (W)   700
Funkce a výbava
Funkce a technologie   DirectX , HDCP , NVIDIA 3D Surround , NVIDIA Adaptive V-Sync , NVIDIA Ansel , NVIDIA CUDA , NVIDIA GPU Boost , NVIDIA G-Sync , NVIDIA PhysX , OpenCL , OpenGL , Podpora Virtuální Reality , Vulkan
Podpora verze DirectX 12
Podpora verze OpenGL 4.6
Podpora verze OpenCL 2.0
Rozměry
Obsazení slotů   3
Délka [mm]   323
Nízko-profilové Ne
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse



Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G:

Technické specifikace pro produkt MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o MSI RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam