Vážení zákazníci, v době státních svátků 1. 5. a 8. 5. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks)

Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks) / MESH AX3000 / Dual-band / 2.4GHz - 574Mbps / 5GHz - 2402Mbps / 1x GWAN + 3x GLAN
Kód: 91414292
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
MESH AX3000 / Dual-band / 2.4GHz - 574Mbps / 5GHz - 2402Mbps / 1x GWAN + 3x GLAN

1 477 Kč
1 221 Kč bez DPH


Koupit na splátky
měsíčně od 139 Kč
Nakupte teď, plaťte později
Výrobce: XIAOMI Záruka: 24 měsíců P/N: 6934177755507

O produktu

Popis

Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks)

Výkonný dvoupásmový Wi-Fi 6 Mesh systém (1 jednotka), který je určený pro kompletní pokrytí vašeho domova. V pásmu 2,4 GHz dosahuje přenosových rychlostí až 574 Mbit/s a v pásmu 5 GHz až 2402 Mbit/s. Technologie Beamforming a antény s vysokým ziskem zajistí silný a spolehlivý Wi-Fi signál v celé domácnosti. S technologií OFDMA a MU-MIMO poskytuje vyšší kapacitu a propustnost v hustém provozu, což výrazně zvyšuje počet připojených zařízení. Na zadní straně disponuje třemi RJ-45 gigabit LAN porty a jedním RJ-45 gigabit WAN portem. Pro snadné nastavení a použití lze využít mobilní aplikaci Mi Home nebo webové rozhraní.

Tento Mesh systém lze rozšířit o další stejnojmenné jednotky či router Xiaomi Mi Router AX9000 a postupně tak navyšovat rozsah bezdrátového pokrytí vašeho domova.

SPECIFIKACE:

  • Standard sítě: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax
  • Rychlost datového přenosu: 2,4 GHz - 574 Mbps, 5 GHz - 2402 Mbps
  • Porty: 1x 1GbE RJ-45 WAN, 3x GbE RJ-45 LAN
  • Zabezpečení: WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA3-SAE, SSID hiding
  • Podpora PoE: ne
  • Rozměry: 222 x 97 x 97 mm






O společnosti Xiaomi


Společnost Xiaomi byla založena v roce 2010. Ačkoliv jde o velmi mladou společnost, tak již po třech letech od vzniku patřila mezi top trojku technologických firem. Proto se může řadit k uznávaným dodavatelům mobilních telefonů, tabletů, aplikací, spotřební elektroniky, síťových zařízení pro podnikatele a spotřebitele. V nabídce síťových produktů společnosti můžeme najít Wi-Fi zařízení, routery, extendery či prosté access pointy a další.



Výrobce
Xiaomi







Pro práci i zábavu


Xiaomi Mesh System AX3000 je spolehlivé zařízení určené pro vnitřní použití. V případě použití venku - za deště či zvýšené vlhkosti může dojít k poškození nejen tohoto zařízení, ale i dalších síťových prvků. Jedná se o multifunkční zařízení, kdy jediným tlačítkem můžete snadno přepínat mezi síťovými módy. Přehled jeho funkcí si můžete přečíst níže. Xiaomi Mesh System AX3000 tedy můžeme doporučit pro:



Použití Pokrytí vhodné pro
Vnitřní Velká domácnost





Více dostupných operačních módů v jednom zařízení zvyšuje variabilitu použití, a tím i uživatelský komfort. Níže můžete nalézt podrobný popis dostupných operačních módů.


Dostupné operační módy:




Access Point – mód access pointu je jednoduchý mód, který se ve většině případů používá pro pokrytí větších prostor, kde není potřeba funkce routeru – například vytvářet další podsíť. Jednoduše řečeno, access point převádí kabelový internet na bezdrátový - zprostředkovává tak připojení k internetu.





Extender – režim extenderu slouží pro rozšíření stávající Wi-Fi sítě. Funguje tak, že přijme vysílaný signál a znovu ho odešle. Jde o snadné a jednoduché řešení, jak rozšířit vaši stávající Wi-Fi síť do nepokrytých prostor. Pracuje tedy velmi podobně jako repeater (opakovač signálu).





Router – mód routeru (směrovače) pracuje tak, že procesem zvaným routování přeposílá data směrem k jejich cíli. Jednoduše řečeno, zpracovává příchozí data z LAN nebo WAN portu a přerozděluje je jiným LAN portům (zařízením k nim připojeným). Dokáže oddělit 2 různé sítě – místní (LAN) a internet (WAN). Hodí se tak, pokud třeba chcete domácí síť oddělit od internetu.





Wireless Router – mód bezdrátového routeru je hodně rozšířený, pracuje v něm většina síťových zařízení. Jde o spojení routeru a přístupového bodu (AP) dohromady, jež zprostředkovává přístup k internetu pro všechna připojená zařízení. A to buď pomocí kabelového připojení (LAN), nebo bezdrátovým připojením (WLAN).







Budoucnost s 802.11ax alias Wi-Fi 6


Xiaomi Mesh System AX3000 disponuje Wi-Fi rozhraním s podporou standardu 802.11a/b/g/n/ac/ax, což umožňuje pokrýt frekvenční pásma 2.4 + 5 GHz závratnou rychlostí a s vysokým výkonem. Jde tedy o tzv. Dual-Band provoz, kdy zařízení zvládne pracovat v obou frekvenčních pásmech najednou, aniž by se pásma navzájem omezovala. Právě nejrychlejší standard 802.11ax běží na frekvenci 5 GHz, kde může nabídnout velmi vysokou rychlost přenosu až 4,8 Gbps. Ani 2,4 GHz pásmo nepřijde zkrátka, nabídne maximální rychlost přenosu až 1,1 Gbps. Přesná hodnota rychlosti se odvíjí od počtu a typu bezdrátových antén. A díky přenosové rychlosti až 10 Gb/s se můžeme těšit na mnohem vyšší rychlosti, než které nám nabízeli stávající technologie.


Wi-Fi standardy Frekvenční pásmo Bližší specifikace
802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4 + 5 GHz Dual-Band






Rychlost Wi-Fi není jen o počtu antén


Velikost pokrytí Wi-Fi signálem závisí na vysílacích anténách - typu, počtu a zejména jejich zisku. Tyto parametry pak společně s počtem a typem překážek (např. zdivem) ovlivňují dosah signálu. Proto je doporučeno situovat vysílací zařízení do středu prostoru, který chceme bezdrátovým signálem pokrýt. Se zařízením Xiaomi Mesh System AX3000 se ovšem ničeho obávat nemusíme, protože disponuje 4x interní anténou se ziskem . Můžete se tak spolehnout na bezproblémový provoz Wi-Fi.



Umístění antény Počet antén
Interní 4






Gigabitový přenos po kabelu


Xiaomi Mesh System AX3000 má ve své portové výbavě drátové připojení o maximální rychlosti dat až 1 Gbps (jeden gigabit za vteřinu). Port(y) jsou zpětně kompatibilní i s nižšími rychlostmi 10/100 Mbps. Právě díky gigabitovému rozhraní Xiaomi Mesh System AX3000 perfektně zapadne do vaší sítě, přičemž těšit vás budou zejména bleskově rychlé řenosy dat.


Rychlost LAN Počet LAN Počet WAN
10/100/1000 Mbps 3 1




Pokročilé vlastnosti a funkce


Toto zařízení disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše ve výbavě Xiaomi Mesh System AX3000 najdete:


Nastavení mobilní aplikací – toto zařízení je možné nastavit a ovládat přes mobilní telefon či tablet pomocí SMART aplikace. Můžete tak pohodlně nastavit nové heslo k Wi-Fi, nastavit řízení provozu, restartovat zařízení apod.




Podpora IPv6 – jde o označení nastupujícího protokolu pro komunikaci v současném internetu. IPv6 nahrazuje dosluhující protokol IPv4. Přináší zejména masivní rozšíření adresního prostoru (možnost přidělit všem zařízením jejich IPv6 adresu) a dokonalejší schopnost přenášet vysokorychlostně data.




QoS – funkce, která umožňuje uživateli přesně rozdělit datové toky pro jednotlivá zařízení v síti, ale i pro jednotlivé služby. Používá se tedy pro dělení dostupné přenosové kapacity, aby nedocházelo k zahlcení sítě.




Rodičovská kontrola – máte děti a chcete zamezit přístupu na nevhodné weby? V nastavení Xiaomi Mesh System AX3000 to nebude problém. Můžete nastavit stránky, jež je možné navštívit a také v jakou denní dobu – stačí jednoduše nastavit večerku.




Síť pro hosty – Xiaomi Mesh System AX3000 umožňuje vytvořit síť pro hosty. Tuto šikovnou věc určitě oceníte – hostům totiž poskytnete přístup k internetu, ale zároveň jim zabráníte v připojení k vaší soukromé síti.






Parametry
Značka
Značka XIAOMI
Určení a typ
Použití   Vnitřní
Doporučeno pro   Velká domácnost
Funkce / módy zařízení
Funkce / módy zařízení   Access Point , Extender , Router , Wireless Router
Rozhraní Wi-Fi
Wi-Fi Standardy   802.11 a/b/g/n/ac/ax
Frekvenční pásmo Wi-Fi   2.4 + 5 GHz
Bližší specifikace Wi-Fi provozu   Dual-Band
Bezdrátové Wi-Fi rozhraní Ano
Rychlost Wi-Fi
Rychlost pásma [Mbps] 574 + 2402
Rychlost celkem [Mbps]   2976
Zabezpečení Wi-Fi
Zabezpečení Wi-Fi   WPA , WPA2 , WPA3
podpora WPS   Ano
Anténa
Umístění antény   Interní
Počet antén   4
Rozhraní LAN / WAN
Rychlost LAN / WAN [Mbps]   10/100/1000
Počet LAN   3
Počet WAN   1
Pokročilé vlastnosti a funkce
Pokročilé vlastnosti a funkce   Nastavení mobilní aplikací , Podpora IPv6 , QoS , Rodičovská kontrola , Síť pro hosty
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse
Kapacita Routru
Roman 07.10.2023, 17:23

Dobrý den chtěl jsem se zeptat převádí síťový adapter 12v nebo 9v a kolik ma watů dekuji Dvořák.

RE: Kapacita Routru
Mironet - Krátký 09.10.2023, 14:06

Dobrý den,
dle dodavatelů, má mesh system napájení 12 V / 1 A.
Děkujeme za dotaz, budeme se těšit na případnou objednávku.




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks):

Technické specifikace pro produkt Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks) se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks) mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Xiaomi Mesh System AX3000 (1 ks) ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam