Vážení zákazníci, v době státních svátků 29. 3. a 1. 4. bude otevřena pouze prodejna na Praze 4, a to od 9:30 do 18:00. Těšíme se na Vaši návštěvu.
0
shop, který máte rádi
0 Kč

Váš košík je prázdný.

Sapphire PULSE RX 6700 XT

Sapphire PULSE RX 6700 XT / 2321 MHz / 12GB D6 / 192-bit / 1x HDMI + 3x DP / 230W (6+8)
Kód: 92452606
oblíbené produkty do seznamu
hlídací pes hlídací pes
AMD Radeon RX - 6700 XT @ 2321MHz / Boost 2581MHz / 2560 shaderů / 12GB GDDR6 16000MHz 192bit / Architektura AMD - RDNA 2.0 (7 nm) / DisplayPort, HDMI / Délka 260mm / PCI-Express 4.0 x16 / TDP 230W (6+8 pin)

Tento produkt již bohužel není v nabídce. Vyberte si prosím jiný produkt z této kategorie.
Výrobce: Sapphire P/N: 11306-02-20G

Související produkty

Doporučujeme
Herní příslušenství
Monitory
Video kabely
Mohlo by Vás zajímat

O produktu

Popis

Výkon v benchmarku Passmark

V grafu níže můžete snadno porovnat výpočetní výkon aktuálně prohlíženého čipu grafické karty (zvýrazněného modrou barvou) s ostatními čipy grafických karet.
Rychle tak můžete zjistit, zda vámi vybraná grafická karta bude rychlejší či nikoliv. Hodnota skóre se může s dalšími získanými měřeními mírně lišit.


Potřebujete silnější kartu?

Stačí vám slabší karta?




Špička pro opravdové hráče


Herní grafická karta vyšší třídy je určena pro nejnáročnější uživatele, kteří chtějí nejvyšší možný grafický výkon bez ohledu na cenu. Vychutnejte si dokonalý herní zážitek ve vysokém rozlišení až 4K (2160 p). Tato grafická karta se hodí i pro hraní ve virtuální realitě (VR), kterou si tak budete moci užít úplně naplno! Všechny ostatní běžné úkoly zvládne s velikým přehledem – surfování na internetu, přehrávání nebo zpracování videa či jen kancelářskou práci.



Určení grafické karty
Herní vyšší třída






Červený tým AMD


AMD je kalifornská hardwarová společnost zaměřující se na výrobu procesorů, grafických čipů a čipsetů. Největšími konkurenty společnosti AMD jsou společnosti Intel (zabývající se výrobou procesorů a čipsetů) a NVIDIA (zabývající se výrobou grafických čipů). Firma AMD je také významným výrobcem herních a konzolových APU a GPU. Například pro PlayStation 4 / Pro a XBOX One / One S. Také nesmíme zapomenout zmínit profesionální a serverové grafické karty FirePro, Radeon SKY a Radeon PRO.


Výrobce čipu GPU
AMD






Pro dokonalý herní zážitek i nejnáročnější pracovní nasazení


Kapacita grafické paměti je důležitý údaj, který ovlivňuje celkový výkon grafické karty. Čím více paměti máme k dispozici, tím vyšší výkon nám nabídne. Grafická paměť u této karty má velikost 12 GB. Je tedy vhodná pro multimédia - přehrávání filmů, prohlížení internetu, hraní her, zpracování videa nebo i jen běžnou kancelářskou činnost. Doporučené rozlišení pro tuto kapacitu grafické paměti je QHD (1440 p) až 4K (2160 p).


Kapacita paměti Typ paměti Frekvence paměti
12 GB GDDR6 16000 MHz






I šířka paměťové sběrnice rozhoduje o výkonu…


Paměťová sběrnice propojuje grafický čip s pamětí. Její šířka nám říká, jaké množství dat je možné za jeden takt z paměti přenést. Sběrnice této karty má šířku 192 bit a nabídne propustnost paměti rovných 384 GB/s. To oceníte například při práci s velkými datovými objemy nebo renderingu fotografií či videa, kdy to výrazně urychlí práci. Obecně platí: čím širší sběrnice, tím větší propustnost.


Šířka sběrnice Propustnost sběrnice
192 bit 384 GB/s




Otevři pro zobrazení grafu závislosti propustnosti na šířce sběrnice


V níže zobrazeném grafu je uvedena závislost propustnosti paměťové sběrnice na její šířce. Graf je určený pro rychlé vizuální srovnání. Nebere v potaz rozdíly mezi jednotlivými paměťovými čipy a jejich rychlostmi. Uvedené výsledky jsou průměrné z mnoha aktuálních modelů.



Pokud vás ovšem tento graf pro rychlé srovnání neuspokojuje, můžete si přesnou paměťovou propustnost spočítat sami doma. Stačí jen použít následující vzorec: takt grafických pamětí * šířka sběrnice a dostanete výsledek v Gb/s. Pokud tento výsledek vydělíte 8, dostanete výsledek v GB/s, kdy už máte reálnější představu o propustnosti paměti.







PCI Express čtvrté generace


PCI Express 4.0 x16 je nové nejmodernější rozhraní použité u vybraných herních grafických karet. Rozhraní má stále formu rozšiřujícího slotu, aby byla zajištěna modularita celého systému (je také zpětně kompatibilní s PCI-E 3.0). Slouží k připojení grafické karty ke zbytku počítače. Obecně platí, že čím vyšší verze a širší rozhraní, tím vyššího výkonu a propustnosti dosáhne. Tato grafická karta pro osazení do rozšiřujícího slotu vyžaduje 172 mm volného místa (na délku).


Specifikace rozhraní Obsazení slotů Délka karty
PCI-Express 4.0 x16 2 260 mm




Grafické výstupy


Připojení k LCD monitoru nebo televizi bude hračka. Podívejte se na souhrn konektorů, které najdete ve výbavě grafické karty Sapphire PULSE RX 6700 XT:


DisplayPort - moderní rozhraní pro přenos nekomprimovaného digitálního obrazu ve vysoké kvalitě a vícekanálového zvuku. Ve specifikaci 1.4 podporuje rozlišení až 8K (7680 x 4320 px) a umožňuje přenos až 32 audio kanálů. Je tak vhodný pro nejnáročnější uživatele, nebo hráče. Je částečně zpětně kompatibilní s konektory typu DVI a HDMI.



HDMI – grafický výstup, který je vhodný k současnému přenosu obrazu a zvuku v nejvyšší digitální kvalitě. Podpora vysokého rozlišení až 4K (60 Hz) a prostorového audia s až 32 kanály. HDMI je univerzální výstup, který používají grafické karty v počítačích, notebooky a mnohá další zařízení.
Upozornění: Pro 60Hz 4K UHD obraz přes HDMI je nutná podpora verze HDMI 2.0 na obou zařízeních.




Funkce a technologie


Grafická karta disponuje mnoha funkcemi a pokročilými technologiemi. Podívejte se na souhrn, co vše najdete ve výbavě grafické karty Sapphire PULSE RX 6700 XT:


AMD CrossFire je technologie umožňující propojení více grafických karet tzv. CrossFire můstkem tak, aby se 2 či více karet (limitem jsou 4 čipy) podílely na vykreslování jedné scény. Cílem CrossFire zapojení je vyšší rychlost renderování obrazu, díky paralelnímu zpracování. Společnost AMD nám dokonce umožňuje vytvořit tzv. hybridní CrossFire – propojení dedikované a integrované grafiky v AMD APU. S procesory Intel hybridní CrossFire nefunguje. Od uvedení modelů řady RX se nedoporučuje párovat více než 2 grafické čipy.



AMD FreeSync je technologie vyvinutá společností AMD. Využívá dynamickou obnovovací frekvenci, a proto může nabídnout maximální obnovovací frekvenci až 240 Hz. S touto technologií můžete eliminovat trhání a lag (zpoždění) obrazu. S touto technologií si tak můžete vychutnat neuvěřitelně rychlý a plynulý obraz. Novinkou je podpora technologie HDR. Ta nám nabídne ještě kvalitnější obraz, čistější barvy až o 25 %, vyšší jas i kontrast. Pro správnou funkci vyžaduje kompatibilní AMD FreeSync monitor s DisplayPort nebo HDMI obrazovým vstupem.



AMD Mantle je aplikační rozhraní (API) od společnosti AMD, podobné rozhraní DirectX API od Microsoftu. Toto rozhraní nabídne vyšší herní výkon u her s podporou Mantle, než při použití konkurenčního DirectX. Pro využívání tohoto rozhraní musíte mít grafickou kartu od AMD s architekturou GCN a nejnovější ovladače. Rozdíl ve výkonu je přibližně 13 %. Použitím této technologie si tak můžete vychutnat plynulejší obraz a lepší herní zážitek.



DirectX 12 je sada knihoven poskytující aplikační rozhraní (DirectX API), která umožňuje softwaru – převážně hrám, interaktivním aplikacím i grafickému uživatelskému rozhraní pracovat přímo s hardwarem počítače. Použitím této technologie maximalizujete multimediální i herní zážitek.



HDCP je technologie vyvinutá společností Intel pro ochranu digitálního obsahu při přenosu obrazu a zvuku přes HDMI. Podporu HDCP ochrany má i DVI a DisplayPort port. Princip fungování je jednoduchý, v zásadě jde o zakódování obrazu na výstupu a rozkódovat ho umí zase jen HDCP kompatibilní zobrazovací zařízení.



OpenCL je rozhraní používané v průmyslu pro paralelní programování počítačových systémů, jako jsou například počítače vybavené procesorem, grafickým čipem, audio procesorem nebo APU (procesor a grafický čip v jednom pouzdře).



OpenGL je multiplatformní aplikační rozhraní (API) pro vykreslování 2D a 3D grafiky. Využívá se pro tvorbu aplikací, počítačové grafiky, her, CAD programů, virtuální reality VR nebo technické vizualizace.



Vulkan je nové multiplatformní aplikační rozhraní (API) pro vykreslování 2D i 3D grafiky. Je podobné OpenGL, avšak základem je rozhraní AMD Mantle. Hlavní výhodou nového Vulkanu je možnost přímějšího přístupu a kontroly nad hardwarem (procesoru, grafické kartě,…) počítače. Otevírá tak cestu k vyššímu výkonu. Podporu Vulkanu mají již ve svých ovladačích zahrnutou oba dva největší výrobci grafických čipů.





Parametry
Značka
Značka Sapphire
Určení a třída
Určení   Herní vyšší třída
Typ čipu (pro benchmark)   AMD Radeon RX - 6700 XT
Klasifikace
Výrobce čipu AMD
Typ čipu   AMD Radeon RX - 6700 XT
Architektura (výrobní proces)   AMD - RDNA 2.0 (7 nm)
Jádro
Základní frekvence [MHz]   2321
Maximální frekvence [MHz]   2581
Počet shaderů (CUDA, Stream)   2560
Počet texturovacích jednotek (TMUs)   160
Počet renderovacích jednotek (ROPS)   64
Paměť
Kapacita [GB]   12
Frekvence [MHz]   16000
Typ pamětí   GDDR6
Šířka sběrnice [bit]   192
Propustnost [GB/s]   384
Rozhraní a napájení
Rozhraní   PCI-Express 4.0 x16
Napájení   6+8 pin
Grafické výstupy
Maximální rozlišení [px] 7680 x 4320
Grafické výstupy   DisplayPort , HDMI
DisplayPort   Počet - 3 , Typ - DisplayPort 1.4
HDMI   Počet - 1 , Typ - HDMI 2.1
Chlazení
Typ chlazení   Aktivní s ventilátorem
Počet ventilátorů   2
Model chlazení   Nereferenční
Provozní vlastnosti
Maximální spotřeba (TDP) [W]   230
Doporučený minimální výkon zdroje: (W)   550
Funkce a výbava
Funkce a technologie   AMD CrossFireX , AMD Eyefinity , AMD FreeSync , AMD Mantle , DirectX , HDCP , OpenCL , OpenGL , Vulkan
Podpora verze DirectX 12
Podpora verze OpenGL 4.6
Podpora verze OpenCL 2.0
Rozměry
Obsazení slotů   2
Délka [mm]   260
Nízko-profilové Ne
Stav zboží
Stav zboží Jen nové



Diskuse
Starfield
Jan 11.07.2023, 15:40

Bude u vás možné získat kód na hru Starfield u grafik a procesorů AMD?

RE: Starfield
Mironet - Kuchař 11.07.2023, 16:10

Dobrý den, u nás tato akce není. Děkujeme za pochopení.




Jméno: *
E-mail:
Předmět: *
Vyplněním emailové adresy dáváte souhlas se zpracováním tohoto osobního údaje za účelem zaslání odpovědi na Váš dotaz.
Text vašeho příspěvku/dotazu pro produkt Sapphire PULSE RX 6700 XT:

Technické specifikace pro produkt Sapphire PULSE RX 6700 XT se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky pro produkt Sapphire PULSE RX 6700 XT mají pouze informativní charakter.

Nalezli jste chybu v informaci o Sapphire PULSE RX 6700 XT ?





Vyberte seznam

zobrazit Seznam