Menu
CZKMěna
Vyberte si kategorii

Apple iPad mini Wi-Fi 64GB 2021 - Space Grey

Popis
Nejmenší iPad mini je tady a je lepší než kdy dřív. Ultra výkonný čip A15 Bionic s celodenní výdrží baterie, podporou Apple Pencil 2 je vybaven 8,3” Liquid Retina displejem s True Tone zobrazením po celé ploše, Touch ID, 12Mpx ultraširokoúhlou přední kame
Zeptejte se
16 584 Kč
13 705,79 Kč bez DPH
Skladem 2 ks, expedice dnes
Záruka 24 měsíců
Značka:
Apple
Výrobní číslo:
mk7m3fd/a
EAN:
194252527351
Náš kód:
1362657

Tablet Apple iPad Mini 6 (2021) jako obvykle přináší ty nejvyspělejší technologie, jak je dobrým zvykem již po celé roky model po modelu. Současný iPad Mini se může pochlubit super-výkonným čipem A15 Bionic s Neural Enginem, bleskurychlým operačním systémem iPadOS i naprosto úžasným Liquid Retina displejem s True Tone technologií, která vám poskytne realistické zobrazení barev v širokém spektru. Baterie iPadu vydrží až 10 hodin používání, takže iPadem můžete pracovat po celý den na jediné nabití. Tento výkonný tablet si pak pořídíte ve variantě s 64GB nebo s 256GB interní pamětí.

Pro práci všeho druhu oceníte praktický stojan Smart Cover a kreativní umělci zase ocení stylus Apple Pencil 2, kdy si toto příslušenství můžete dokoupit za velice příznivou cenu. iPad Mini má velký 8,3″ Liquid Retina displej, přitom váží pouhých 297 g a je tenký 6,3 mm. Je až neuvěřitelné, kolik síly se v tak tenkém těle ukrývá, takže člověk rychle zapomene, kolik výkonu má vlastně v ruce. O maximální bezpečnost vašich údajů se pak postará precizní snímač otisků prstů Touch ID, takže se do systému nedostane nikdo nepovolaný.

iPad Mini 6 má velký 8,3? Liquid Retina displej, přitom váží pouhých 297 g a je tenký 6,3 mm.

Apple iPad Mini (2021) si můžete vybrat ze 4 barevných variant – hvězdná bílá, vesmírná šedá, fialová a růžová, takže si svůj tablet dokonale sladíte se svým outfitem i s kompatibilním příslušenstvím.

Apple iPad Mini (2021) si můžete vybrat ze 4 barevných variant – hvězdná bílá, vesmírná šedá, fialová a růžová

Omračující výkon

Apple A15 Bionic pratří mezi nejrychlejší čipy ve světě telefonů a tabletů, který je až o 40 % výkonnější než A12 Bionic, který naleznete v iPad Mini 5. Špičkový výkon v kombinaci s velice nízkou úsporou tkví ve 2 výkonnostních jádrech Avalanche o frekvenci až 2,93 GHz a ve 4 úsporných jádrech Blizzard s taktem až 1,8 GHz, které odebírají o 25 % méně energie než u předchozího modelu. Se 6jádrovým CPU, 4GB RAM pamětí typu LPDDR5 a 64GB ROM je spuštění aplikací, hraní her, focení i natáčení neskutečně rychlé a plynulé za každé situace.

Až 50% vylepšení grafického výkonu oproti přímé konkurenci se dočkal také integrovaný 5jádrový čip A15 Bionic GPU, což se projeví při složitých grafických úkonech, jako je streamování videa či hraní online her. Grafické jádro A15 Bionic dodává ohromný výkon pro neuvěřitelné zážitky v rozšířené realitě, fotorealistické efekty ve 3D hrách a fantastickou grafiku v aplikacích.

Pomyslnou třešničkou na dortu je jako obvykle tradiční NPU společnosti Apple – Neural Engine. Tento 16jádrový neurální procesor zvládne zpracovat neuvěřitelných 11 biliónů operací za sekundu. Jeho strojové učení je až 10krát rychlejší, díky čemuž fungují jednotlivé funkce naprosto spolehlivě, takže se vám nikdy nestane, že by se vám iPad Mini zasekl.

Apple iPad Mini 6 se pyšní procesorem A15 Bionic, který pratří mezi nejrychlejší čipy ve světě telefonů a tabletů, kdy slibuje až o 40 % větší výkon než A12 Bionic.

Uživatelsky přívětivé prostředí

Ke špičkovému výkonu dopomůže také vyladěný iPadOS 15, bez kterého by to nebylo zařízení značky Apple. Do puntíku promyšlený iOS je plný zkratek, které vám ulehčí každou operaci, ať už budete dělat cokoliv. Tento střelhbitý operační systém nabízí špičkovou optimalizaci, bezkonkurenční sbírku aplikací a maximální provázanost s celým ekosystémem Apple. V App Storu najdete aplikace na cokoliv, co vás napadne dělat – kancelářská práce, fotografování, natáčení a střih videí, kreslení, psaní, programování, hraní her a mnoho dalších aktivit. App Store je totiž aktualizován každý den a navíc vám dává doporučení na zajímavé aplikace, které jsou ušité na míru přímo pro vás.

V nové nabídce multitaskingu máte na výběr celoobrazovkový režim, Slide Over, Split View a okno uprostřed obrazovky, takže můžete velice snadno pracovat s několika aplikacemi najednou. Knihovna aplikací pak automaticky třídí aplikace do užitečných kategorií, jako je Produktivita či Hry. Většina widgetů je dostupná ve větší velikosti pro lepší přehlednost a aplikace Najít, Kontakty, Game Center, App Store a Mail mají zcela nových vzhled těchto interaktivních prvků. Další příjemnou novinkou je poznámkový blok vytažitelný z pravého spodního rohu displeje při téměř jakékoliv činnosti, takže již neztratíte žádnou důležitou myšlenku či nápad.

Ke špičkovému výkonu iPadu Mini 6 přispívá iPadOS 15, který nabízí špičkovou optimalizaci, bezkonkurenční sbírku aplikací a maximální provázanost s celým ekosystémem Apple.

Zpřístupnění

Funkce zpřístupnění pomáhají lidem s postižením při práci na iPadu Air, čímž výrazně zjednodušují jejich život. iPad Mini obsahuje funkce zpřístupnění, které vycházejí vstříc lidem se specifickým zrakovým, sluchovým, motorickým omezením pro různorodé potřeby. Od VoiceOveru, který nahlas popisuje obsah obrazovky, až po Switch Control, přes který ovládáte iPad Mini bez dotýkání. Každý se může bavit, každý má šanci něco vytvořit a dokázat ohromné věci.

Vaše informace patří jenom vám

Čtečka otisků prstů Touch ID zajistí, že se do zařízení dostanete jenom vy! Instrukční sada ARMv8.3 čipu A15 Bionic přináší významné zlepšení zabezpečení ve formě Pointer Authentication, což je funkce, ve které jsou horní bity ukazatele použity k uložení autentizačního kódu ukazatele (PAC). V instrukční sadě byly totiž zavedené speciální pokyny pro přidání ověřovacího kódu k ukazateli, ověření PAC a obnovení původní hodnoty ukazatele. To dává systému způsob, jak vytvořit kryptograficky silné záruky o pravděpodobnosti, že kyberútočníci manipulují s určitými daty, což nabízí výrazné zlepšení zabezpečení aplikací.

Čtečka otisků prstů Touch ID zajistí, že se do iPadu dostanete jenom vy!

Liquid Retina Displej

Na 8,3palcovém Liquid Retina displeji se širokým barevným gamutem P3 vás fotky, videa a hry pohltí realistickými barvami i titěrnými detaily díky rozlišení 2266 x 1488 pixelů, které znamená úctyhodných 327 obrazových bodů na 1 palec. Ať si iPad Mini 6 vezmete kamkoliv, díky True Tone zobrazení, vysokému jasu 500 nitů a antireflexní povrchové úpravě uvidíte všechno v tom nejlepším světle.

Technologie True Tone dynamicky upraví rovnováhu bílé barvy podle světelných podmínek v okolním prostředí, což zaručí fantastický vizuální vjem. Výsledný obraz vypadá přirozeně a je šetrný k vašim očím. Váš zrak je tak v bezpečí, ať už si čtete knížku v autobuse nebo surfujete na webu. Tohle všechno z něj dělá nejvyspělejší mobilní displej na světě. Stačí se ho jen dotknout.

 Ať si Apple iPad Mini 6 vezmete kamkoliv, tak vše uvidíte v tom nejlepším světle díky True Tone zobrazení, širokému barevnému gamutu P3, vysokému jasu až 500 nitů a antireflexní povrchové úpravě.

Apple Pencil 2 a iPad Mini 6 jsou nejlepší přátelé!

Stylus Apple Pencil 2 skvěle padne do ruky a má přirozenou odezvu jako tradiční psací potřeby, díky čemuž si z iPadu Mini velice snadno uděláte poznámkový blok, plátno nebo cokoliv jiného, co si dokážete představit. Apple Pencil se chlubí nejnižší latencí a maximální přesností do posledního pixelu. Ať už kreslíte jednoduchou skicu, malujete akvarel, nebo jen tak píšete poznámky, vše je jednoduché, jako když píšete obyčejnou tužkou. Rychlá výměna nástrojů dvojitým klepnutím usnadní ovládání, kdy si jednoduše změníte štětce nebo přepnete na zmizík. Svoje zápisky můžete i prohledávat a převádět na text, rovněž můžete vkládat kresby do poznámek nebo načrtávat svoje postřehy do snímků obrazovky.

Stylus Apple Pencil 2 skvěle padne do ruky a má přirozenou odezvu jako tradiční psací potřeby, díky čemuž si z iPadu Mini 6 velice snadno uděláte poznámkový blok, plátno nebo cokoliv jiného, co si dokážete představit.

Fantastická fotosoustava

Vylepšena byla také zadní 12MPx kamera s ultra-širokoúhlým objektivem se světelností f/1,8, která společně s výkonným procesorem otevírá uživateli pokročilé funkce – zaostření klepnutím, panorama, video až ve 4K @ 60 fps, slow-motion video v 1080p se snímkovou frekvencí až 240 fps, časosběrná videa či samospouště. Přední strana je vybavena FaceTime HD kamerou se širokoúhlým 12MPx snímačem, díky čemuž dosáhnete lepších výkonů při pořizování Selfie fotografií.

Apple iPad Mini 6 se pyšní zadní 12MPx kamerou s ultra-širokoúhlým objektivem se světelností f/1.8.

Rozšířená realita

Pomocí kamerové soustavy vytvoříte nové světy v rozšířené realitě. Rozšířená realita (AR) spojuje digitální objekty a informace se skutečností a dotváří tak dechberoucí scény a mnoho nových zážitků. Na iPadu s kvalitní kamerou vepředu i vzadu, čipem A15 Bionic s Neural Enginem, ohromným displejem Retina a pohybovými senzory je AR dokonale spolehlivá a působí naprosto uvěřitelným dojmem.

Nižší uhlíková stopa

Tělo je kompletně vyrobeno ze 100% recyklovaného hliníku a reproduktory tvoří recyklované vzácné nerosty, jak jinak než ze 100 %. Apple se drží svého přesvědčení zmírňovat ekologickou stopu během výroby. A jde mu to na jedničku. V obalech jsou také obsažena dřevěná vlákna z recyklovaných dřevin, které pocházejí z rozumně udržovaného lesa.

Úspora emisí společnosti Apple při výrobě iPad Mini vyjde nastejno, jako by ze silnic zmizelo několik stovek tisíc aut ročně. U všech nových iPhonů odebral Apple napájecí adaptér a sluchátka z balení. Dle jejich statistik toto příslušenství nejčastěji končí v šuplíku a po čase tvoří zbytečný elektroodpad.

Místo toho Apple přibalil pouze rychlonabíjecí USB-C/Lightning kabel s příslušným adaptérem, který většina lidí opravdu využije. Každá krabička je díky tomu podstatně menší, tím pádem se jich vejde víc do jedné zásilky. Tím se samozřejmě sníží množství spotřebovaného paliva a emisí CO2. Apple také spolupracuje se svými výrobními partnery na přechodu na obnovitelnou energii. Celkově tak omezuje emise oxidu uhličitého o víc než 2 milióny tun ročně.

Apple do balení přibalil pouze rychlonabíjecí USB-C/Lightning kabel s příslušným adaptérem, takže se do jedné zásilky vejve více balení = snížené množství spotřebovaného paliva a emisí CO2.

Hlavní přednosti

  • Jedinečný Apple iPad Mini s 8,3" Liquid Retina obrazovkou znovu přináší ty nejvyspělejší technologie
  • Optimalizace barev TrueTone upraví rovnováhu bílé barvy dle světelných podmínek v daném prostředí
  • Široký barevný rozsah (P3) obrazovky zprostředkuje neuvěřitelně realistické podání barev
  • Uživatelsky přívětivé prostředí operačního systému iPadOS 15 zajistí snadné použití i skvělou odezvu
  • Knihovna aplikací automaticky přetřídí aplikace do užitečných kategorií, jako je Produktivita či Hry
  • Poznámkový blok je vytažitelný z pravého spodního rohu displeje při téměř jakékoliv činnosti
  • Většina widgetů prošla vylepšením designu a je dostupná ve větší velikosti pro lepší přehlednost
  • iPadOS 15 nabízí bezkonkurenční sbírku aplikací a maximální provázanost s celým ekosystémem Apple
  • S A15 Bionic, 4GB RAM LPDDR5 a 64GB ROM je spuštění aplikací neskutečně rychlé a plynulé
  • Maximální výkon garantuje čip Apple A15 Bionic – 2 jádra pro špičkový výkon a 4 pro úsporu energie
  • 16jádrový neurální procesor (NPU) zvládne zpracovat neuvěřitelných 11 biliónu operací za sekundu
  • Až 50% vylepšení grafického výkonu oproti svému předchůdci zajistí 5jádrové GPU A15 Bionic
  • Bezproblémová synchronizace s Apple Pencil 2 potěší všechny manažery, spisovatele i umělce
  • Čtečka otisků prstů Touch ID zajistí, že se do zařízení dostanete jenom vy
  • Funkce zpřístupnění usnadní život lidem se zrakovým, sluchovým nebo motorickým postižením
  • Lithium-iontová baterie vydrží až 10 hodin přehrávání videí či surfování na internetu
  • iPad Mini 2021 podporuje celou řadu příslušenství, jako je Apple Magic Keyboard či Apple Pencil 2
  • Standard Wi-Fi 6 stahuje data až o 38 % rychleji než předchozí Wi-Fi 5
  • Apple u všech nových iPhonů odebral napájecí adaptér a sluchátka z balení
  • Roční úspora emisí společnosti Apple vyjde nastejno, jako kdyby zmizelo ze silnic celkem 450 000 aut

Specifikace

  • Značka: Apple
  • Model: iPad Mini 6 (2021)
  • PN: MK7M3FD/A
  • Určení: tablet
  • Operační systém: iPadOS 15

Hardware

  • Čipová sada: A15 Bionic
  • Výrobce čipové sady: TSMC
  • Instrukční sada: ARMv8-A
  • Litografie: 5 nm
  • Proces: FinFET
  • Počet jader: 6x
  • Výkonnostní jádra: 2x 2,93GHz Avalance
  • Úsporná jádra: 4x 1,8GHz Blizzard
  • Počet vláken: 6x
  • Mezipaměť: 12 MB
  • ISP: Ano
  • FPU: M15 koprocesor
  • Šifrování AES-NI: Ano
Grafické jádro
  • GPU: Apple A15
  • Počet jader GPU: 5x
  • Podpora API: OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.0, OpenCL 2.0, DirectX 12
Neurální procesor (NPU)
  • Název: Apple Neural Engine
  • Počet jader: 16x
  • Počet operací za sekundu: 11,8 biliónu operací
Operační paměť
  • Typ paměti: LPDDR5
  • Frekvence paměti: 5500 MHz
  • Velikost RAM: 4 GB
Interní paměť
  • Vnitřní paměť: 64 GB
  • Paměťové karty: Ne

Displej

  • Název displeje: Liquid Retina
  • Úhlopříčka displeje: 8,3"
  • Typ displeje: IPS
  • Podsvícení displeje: LED
  • Poměr stran: 3 : 2
  • Poměr obrazovky k tělu: 77,4 %
  • Rozlišení: 2266 x 1488 px
  • Maximální obnovovací frekvence displeje: 60 Hz
  • Jemnost: 327 ppi
  • Běžný jas: 500 nitů
  • Odrazivost: 1,8 %
  • Barevná hloubka (RGB): 24–bit
  • Barevný gamut: široký barevný rozsah P3
  • Technologie displeje: True Tone
  • Úprava proti šmouhám: oleofobní
  • Plně laminovaný displej: Ano
  • Antireflexní vrstva: Ano
  • Podpora Apple Pencil: Ano

Fotoaparát / kamera

  • Počet předních fotoaparátů: 1x
  • Počet zadních fotoaparátů: 1x
Přední fotoaparát
  • Typ objektivu: širokoúhlý
  • Rozlišení: 12 MPx
  • Clona f/2,4
  • Retina Flash: Ano
  • Auto HDR: Ano
  • Snímač se zadním osvitem: Ano
  • Sekvenční režim: Ano
  • Ovládání expozice: Ano
  • Režim samospouště: Ano
  • Maximální rozlišení videa: 1080p @ 60 fps
Zadní fotoaparát
  • Typ objektivu: ultra-širokoúhlý
  • Zorné pole: 122°
  • Rozlišení: 12 MPx
  • Clona: f/1,8
  • Digitální zoom: 5x
  • Filtr: hybridní infračervený
  • Snímač se zadním osvitem: Ano
  • Live Photos: Ano
  • Automatické zaostřování: Ano
  • HDR: Ano (Smart HDR 3)
  • Ovládání expozice: Ano
  • Panorama: Ano
  • Sekvenční režim: Ano
  • Zaostřování klepnutím: Ano
  • Režim samospouště: Ano
  • Automatická stabilizace obrazu: gyro-EIS
  • Inteligentní korekce červených očí: Ano
  • Ukládání fotek s údajem o poloze: Ano
  • Časosběrné video: Ano
  • Formát pro fotografie: HEIF, JPEG
  • Formát pro video: HEVC, H.264
  • Maximální rozlišení videa: 1080p @ 240 fps / 4K @ 60 fps

Dostupné funkce zpřístupnění

  • VoiceOver
  • Zvětšení
  • Lupa
  • Diktování
  • Switch Control
  • Skryté titulky
  • AssistiveTouch
  • Předčítání obsahu obrazovky

Aplikace

  • Předinstalované: AppStore, Books, Calendar, Camera, Clock, Contacts, FaceTime, Files, Find My, Home, iTunes Store, Mail, Maps, Measure, Messages, Music, News, Notes, Photo Booth, Photos, Podcast, Reminders, Safari, Settings, Shortcuts, Siri, Stocks, Tips, TV, Voice Memos
  • Ke stažení zdarma: Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, iTunes U, Apple Store, Trailers, Remote, Music Memos, Clips, Swift Playgrounds, Support

Audio

  • Počet reproduktorů: 2
  • Stereo: Ano
  • Počet mikrofonů: 2
  • Audio: 32-bit / 384kHz
  • Zvukové formáty / kodeky: FLAC, MP3, MP4, WAV, AC-3, E-AC-3, AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, PAAC, Linear PCM, Apple Lossless, Dolby Digital, Dolby Digital+, Dolby Atmos, Audible, Audible Enhanced Audio, AAX, AAX+, AIFF, CAF

Připojení a rozhraní

  • Podpora mobilních sítí: Ne
  • Verze Bluetooth: 5.0
  • Profily Bluetooth: A2DP, LE, aptX
  • Podpora Wi-Fi: Ano
  • Nejmodernější Wi-Fi standard: 802.11ax
  • Pásma WiFi: 2,4GHz, 5GHz
  • Wi-Fi Hotspot: Ano (v2.0)
  • Integrované rádio: Ne
  • Lokalizace: iBeacon, A-GPS, GLONASS
  • Podpora NFC: Ne
  • USB: 1x USB-C 3.1 / Lightning
  • Audio 3,5mm mini-jack: Ne

Senzory a zabezpečení

  • Bezpečnostní funkce: snímač otisků prstů Touch ID
  • Další senzory: G-senzor, senzor přiblížení, senzor okolního světla, digitální kompas, gyroskopický senzor, barometr

Baterie

  • Typ baterie: Li-Ion
  • Kapacita baterie: 19,3 Wh
  • Výdrž baterie až 10 hodin

Požadavky na prostředí

  • Provozní teplota prostředí: 0 až 35 °C
  • Neprovozní teplota: –20 až 45 °C
  • Relativní vlhkost: 5 až 95 % bez kondenzace
  • Provozní nadmořská výška: testováno až ve 3 000 m

Fyzické vlastnosti

  • Materiál: hliník, vzácné nerosty
  • Recyklované materiály: Ano
  • Barva: vesmírná šedá (Space Grey)
  • Hmotnost: 297 g
  • Rozměry (Š x V x H): 13,48 x 19,54 x 0,63 cm
  • Hmotnost balení: 487 g
  • Rozměry balení (Š x V x H): 28 x 20 x 10 cm

Obsah balení:

  1. 1x tablet iPad Mini 6 (2021)
  2. 1x 20W napájecí adapter
  3. 1x USB kabel s konektorem Lightning
  4. 1x příslušná dokumentace
Displej
Úhlopříčka 8,3 "
Technologie displeje IPS
Rozlišení displeje 2266 x 1488 px
Výkon
Operační systém iPadOS 15
Verze operačního systému iPadOS
Operační paměť 4 GB
Velikost uložiště 64 GB
Design
Barva Šedá
Hmotnost 293 g
Fotoaparát
Rozlišení fotoaparátu 12 MPx MP
Funkce
Připojení k internetu Wi-Fi síť
Slot na paměťovou kartu Ne
GPS Ne