0
Váš nákupní košík je prázdný.

+420 383 369 131

Po–Čt 8–16:30, Pá 8–16 hod.

Všechny kategorie

Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z 14-30mm f/4S

Doprava zdarma

 
Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z 14-30mm f/4S
Objektiv FX Nikkor Z 14-30 mm f/4 S značky Nikon má kompaktní provedení a plochý přední optický člen. Můžete na něm používat 82mm filtry a snadno ho uložit do malé brašny. Kdekoli můžete pořizovat působivé snímky i filmy.
 
Výrobce
Nikon
Kód
5456645
Part No.
JMA705DA
DPH
21%
Vaše cena s DPH
36 990 Kč s DPH a s RP
Vaše cena bez DPH
30 570 Kč bez DPH
  
S účtem Penta Family ušetříte 737 Kč
Vytvořit účet
Recyklační poplatek
2,00 Kč , DPH:  21%  (Příslušenství ke kamerám a fotoaparátům kvadrátor)
Vaše cena  s RP*
30 570 Kč
Dostupnost na pobočkách
Záruka
24 Měsíce
Objednat
other
Skladové číslo 5456645 Part No. JMA705DA EAN 18208200702
Popis produktu

Popis produktu

Objektiv FX Nikkor Z 14-30 mm f/4 S značky Nikon má kompaktní provedení a plochý přední optický člen. Můžete na něm používat 82mm filtry a snadno ho uložit do malé brašny. Kdekoli můžete pořizovat působivé snímky i filmy. Ponořte se do scény s extrémně širokoúhlým objektivem s obrazovým polem ve formátu kinofilmu a zoomem řady S, který vám dodá tvůrčí výhodu.

Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z

Díky bajonetu Nikon Z s velkým průměrem dokáže tento objektiv zachytit více světla v celém obrazovém poli. Řada S má kompaktní provedení a plochý přední optický člen. Můžete používat 82mm filtry a snadno ho uložíte do malé brašny. Kdekoli můžete pořizovat působivé snímky i filmy.
Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z

Působivý pomocník


Plochý přední optický člen objektivu NIKKOR Z 14–30 mm f/4 řady S vám pomůže zachytit zdůrazněné perspektivy a detailní portréty zahrnující okolí. Můžete snímat různorodé scény od vyhlídek až po ulice. Výjimečnou ostrost a minimální zkreslení po celém rozsahu zoomu zaručuje pokročilá optická konstrukce a rychlejší komunikace mezi objektivem a fotoaparátem.

Vodící linie a odvážné úhly


Užijte si bezproblémové fotografování objektů v těsných prostorách i úzkých uličkách. Nejkratší zaostřitelná vzdálenost činí v celém rozsahu zoomu pouze 0,28 m. Díky tomu bude scéna celá vaše od blízkých objektů až po nekonečno. Hvězdy i pouliční lampy fotoaparát reprodukuje jako rovnoměrné kruhové plošky.

Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z

Výjimečné rozlišovací schopnosti tohoto objektivu se zoomem umožňují věrně reprodukovat každý prvek zachycené scény. Pro zajištění rovnoměrného jasu v celém obrazovém poli se minimalizovala vinětace. Výsledkem je ostrý obraz s živými barvami a vysokým kontrastem až do krajů obrazového pole.

Stvořený pro film


Pohodlné přechody z jasných exteriérů do potemnělých interiérů vás nepřestanou bavit. Systém kombinovaného zaostřování objektivu a konstantní světelnost f/4 zaručují výjimečný výkon za nízké hladiny osvětlení a poskytují konzistentní expozice v celém rozsahu ohniskových vzdáleností.

Nepostradatelné funkce


Antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat potlačují výskyt reflexů a závoje, což zvyšuje brilanci snímku i při fotografování v protisvětle. Díky minimalizaci sagitální komy je možné dosáhnout prvotřídní reprodukce bodových zdrojů světla, například pouliční osvětlení v noci. Živé barvy a vysoký kontrast jsou samozřejmostí díky asférickým optickým členům a optickým členům ze skla ED.

Zaostřete


Systém kombinovaného zaostřování objektivů NIKKOR Z a použití více zaostřovacích motorů zaručují perfektní a stabilní zaostření objektů. Objektiv zaostřuje plynule a bezhlučně, takže se ideálně hodí pro statické snímky i videosekvence. Plovoucí optické členy mají na starost přesné zaostření na krátké vzdálenosti a elektromagnetická clona zajišťuje přesné expozice při rychlém sériovém snímání.

Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z

Objektiv využívá redukci vibrací zabudovanou ve fotoaparátu a vy tak můžete fotografovat s časy závěrky až o 5 EV delšími, než by bylo jinak možné. Zachyťte brilantněji snímky při ubývajícím denním světle i filmové scény bez nežádoucích efektů chvění fotoaparátu.

Potichu a přesně


Velice tichý krokový motor umožňuje téměř neslyšitelné automatické zaostřování. Tichý je i zoom a díky bezhlučnému příkazovému kroužku budete moci nastavovat clonu bez jakéhokoli cvakání. Systém kombinovaného zaostřování objektivu umožňuje neuvěřitelně plynulé a přesné přeostřování. Minimalizovali pro vás změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování a změny zaostření při zoomování.

Odolný kompaktní lehký


Vroubkovaný příkazový kroužek umožňuje přesné a intuitivní ovládání. Při fotografování v režimu AF přiřaďte příkazovému kroužku ovládání korekce expozice nebo citlivosti ISO. Při fotografování v režimu manuálního zaostřování můžete příkazový kroužek používat jako kroužek zaostřovací. Rychlost přeostřování je úměrná rychlosti otáčení kroužku (optimální kontrola nad přesným zaostřením).

Objektiv Nikon FX Zoom-Nikkor Z

Díky mechanismu teleskopického tubusu zabírá tento extrémně širokoúhlý objektiv s obrazovým polem ve formátu kinofilmu se zoomem při transportu minimum místa. Všechny pohyblivé součásti tubusu objektivu jsou utěsněné proti prachu a vodním kapkám. Fluorová vrstva aktivně odpuzuje vodu, prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.



Vlastnosti:


Extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem 14 - 30 mm
Kvalita řady S a pevná světelnost f/4
Optické členy z ED skel (skla s extrémně nízkým rozptylem světla)
Nano crystal coat povrch a fluorová vrstva
Zaostřování automatické i manuální
Fotoaparát umožňuje montáž polarizačního nebo NC filtru

Specifikace:


Značka: Nikon
Model: Z 14-30Â mm f/4 S NIKKOR
Bajonet: Nikon Z

Formát: FX / kinofilm
Ohnisková vzdálenost: 14–30 mm
Světelnost: f/4
Nejvyšší clonové číslo: f/22
Konstrukce objektivu: 14 čoček / 12 členů (včetně 4 optických členů ze skel ED, 4 asférických optických členů a optických členů s antireflexními vrstvami Nano Crystal Coat a předního optického členu s fluorovou vrstvou)

Obrazový úhel:


Formát FX: 114 až 72 °
Formát DX: 90 až 50 °

Nejkratší zaostřitelná vzdálenost: 0,28 m (od obrazové roviny ve všech pozicích zoomu)
Stupnice ohniskových vzdáleností: v milimetrech (14, 16, 20, 24, 30)
Zaostřovací systém: vnitřní zaostřování
Počet lamel clony: 7 (kruhový otvor clony)
Vrstvy: antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat, fluorová vrstva
Průměr filtrového závitu: 82 mm (P = 0,75 mm)

Barva: černá
Hmotnost: cca 485 g
Rozměry (průměr x délka): cca 89 x 85 mm (od dosedací plochy bajonetu při zasunutém objektivu)

Dodávané příslušenství:


Sluneční clona HB-86
Pouzdro na objektiv CL-C1
Krytka objektivu LC-82B
Zadní krytka LF-N1 pro objektivy s bajonetem Nikon Z


Stránky o produktu:

www.nikon.cz

Parametry

Parametry

Fyzické vlastnosti

Barevné provedení
černá
Hmotnost (g)
485
Typ objektivu
Zoom objektiv
Délka objektivu (mm)
85
Průměr objektivu (mm)
89

Světelnost
F4.0
Bajonet
Nikon Z
Optická stabilizace
Ne
Průměr filtru (mm)
82
Konstrukce - počet skupin
12
Konstrukce - počet členů
14
Min. zaostřitelná vzdálenost (cm)
28
Nejvyšší clonové číslo
F22
Ostření
Automatické (AF)
Světelnost - nejkratší ohnisko
4,0
Světelnost - nejdelší ohnisko
4,0
Max. ohnisková vzdálenost (mm)
30
Min. ohnisková vzdálenost (mm)
14
Kategorie objektivu
Širokoúhlý
Možnost upevnění na stativ
Ne
Objektiv pro formát
Full frame
Rozměry objektivu (D x V) mm
89 x 85
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko
3.0 - 4.5

Příslušenství