0
Váš nákupní košík je prázdný.

+420 383 369 131

Po–Čt 8–16:30, Pá 8–16 hod.

Všechny kategorie
 

Zboží bylo vyřazeno z nabídky

Pokud máte o produkt zájem, kontaktujte prosím emailem manažera:Martin Gebel

ADSL router TP-Link Deco X20-DSL VDSL/ADSL MODEM 4xGLAN, WIFI 2,4/5GHz

 
Mesh systém, podpora Wi-Fi 6 a VDSL2, 2,4 / 5GHz pásmo, přenosová rychlost až 1,8 GB/s, 4 GbE RJ-45 porty pro WAN/LAN, WPA3, MU-MIMO, Beamforming, OFDMA, BSS Coloring, management přes aplikaci Deco, hlasové ovládání skrze Amazon Alexa. Bílá.
 
Výrobce
TP-Link
Kód
22020012
Part No.
Deco X20-DSL(1-pack)
Popis produktu

Popis produktu

Wi-Fi a ADSL Mesh systém TP Link Deco X20-DSL představuje kompletní řešení pro kabelové i bezdrátové pokrytí v domácnostech i firmách, kdy eliminuje slabé oblasti signálu jednou provždy. S pokročilou technologií Deco Mesh spolupracují všechny jednotky na vytvoření jednotné domácí či firemní sítě s jednotným názvem, kdy automaticky zvolí nejlepší možné spojení, když se právě pohybujete po dané oblasti o maximální rozloze až 200 m². Moderní standard Wi-Fi 6 pak zajistí přenosovou rychlost až 574 MB/s v 2,4GHz pásmu a až 1 201 MB/s při 5GHz.

Díky 4 souběžným streamům můžete přenosovou rychlost navýšit až na 1,8 GB/s při souběžném 2pásmovém připojení (Dual-band), což je ideální pro pokrytí datových potřeb všech vašich zařízení – zejména pro náročné aplikace, jako je streamovaní videí v rozlišení 4K a hraní náročných cloudových her. Navíc velice snadno připojíte až 150 různých zařízení bez jakéhokoliv snížení výkonu pomocí revoluční technologie OFDMA, takže je tento Mesh systém ideální také pro společnosti s větším počtem zaměstnanců či pro domácnosti s vyšším poměrem zařízení na osobu.

Dále budete mít k dispozici také plně gigabitový ethernet, kdy vám hned 4 GbE porty WAN/LAN poskytnou flexibilní přístup k internetu. Hlavní devízou tohoto přístroje je podpora VDSL2 připojení s technologií Profile 35b, která poskytuje skvělý downstream o rychlosti až 350 MB/s, díky čemuž si užijete internetové aktivity bez zpoždění, od streamování ve 4K kvalitě přes hraní v cloudu až po realizaci videohovorů.

Výkonný 4jádrový 1,5GHz procesor Broadcom BCM6755 pak generuje minimální latenci i při vysokém přenosovém zatížení. Na každé kliknutí na odkazy na webové stránky a online přehrávání na vašem notebooku a telefonu tak reaguje mnohem rychleji než běžné směrovače. Správa vaší domácí sítě bude velmi snadná s pomocí všestranných vestavěných nástrojů – rodičovská kontrola, hostující síť, QoS a další.

Rodičovská kontrola zajistí osobní a odpovídající přístup k internetu pro každého člena rodiny. Úrovně filtrů a časové limity pomohou s kontrolou těch nejmenších, kdy můžete blokovat určité URL adresy nebo naplánovat časy, kdy se zařízení pro děti může připojit k internetu. Síť pro hosty oddělí vaší vlastní primární sít a přináší tak větší bezpečí pro vás i vaše data. Pomocí QoS (Quality of Service) zase vyberete zařízení nebo činnosti, které chcete upřednostnit ve své síti. Pouhými několika klepnutími se ujistíte, že váš notebook nebo streamovaný film je na prvním místě v rámci vaší sítě.

Šifrování WPA3 a TP-Link HomeShield poskytují přizpůsobené funkce, včetně rodičovských kontrol, antivirů a kvality služeb (QoS). Vaše síť je tak absolutně chráněná a vy i vaše data jste v bezpečí. Aplikace Deco vás provede krok za krokem při instalaci a nastavení systému. Mezi další výhody patří také kompatibilita s hlasovým ovládáním Amazon Alexa, takže vás Deco X20-DSL poslouchá na slovo.

Nejmodernější bezdrátové technologie

Na internetu se již objevují zdroje dostupné pouze pomocí IPv6, který postupně nahrazuje dosluhující protokol IPv4. Přináší zejména otevřenou konektivitu mezi všemi zařízeními, která s IPv4 kvůli nedostatku adres nebyla možná. Protokol IPv6 hravě zvládne masivní rozšíření adresního prostoru a přidělí všem zařízením jejich vlastní IPv6 adresu. To zaručí vysokorychlostní přenos dat a umožní naplno využívat všech možností internetu.

MU-MIMO několikanásobně zvýší kapacitu přípojek, kdy za pomoci prostorových streamů obslouží paralelně několik klientů díky tvarování paprsků (beamformingu) vysílaného signálu. Beamforming sleduje díky soustavě antén umístění bezdrátových zařízení v síti a vždy usměrní WiFi signál přímo na tato zařízení. Tato chytrá distribuce signálu cíleně zesiluje bezdrátový signál a zvyšuje jeho stabilitu.

Technologie OFDMA současně přenáší signál do více zařízení a tudíž i k většímu počtu uživatelů bez ztrát na cestě k přístupovému bodu a zpět. Dále je tu technologie nazvaná BSS Coloring, která umožňuje hustší umístění AP pracujících na stejné frekvenci, kdy se rozlišuje mezi 63 „barvami“ AP. Díky BSS Coloringu je možno efektivněji využívat techniku CSMA/CA v hustých sítích, kdy stále někdo vysílá.

Kvadraturní amplitudová modulace (QAM) s konstelací 1024 potlačuje ISI a zároveň zvyšuje úroveň spektrální účinnosti, což je parametr dávající do vztahu hodnotu přenosové rychlosti a potřebnou šířku kmitočtového pásma. Digitalizace pozemního vysílání s principy OFDM dovoluje realizovat monofrekvenční sítě a tím šetřit kmitočtové pásmo. Pokrýt stejné geografické území je totiž možné při použití menšího počtu nosných kmitočtů (vysílačů), než kolik by jich bylo zapotřebí u klasického analogového vysílání.

WPA3 - nová úroveň kybernetické bezpečnosti

Současné Wi-Fi sítě jsou vesměs považovány za velmi nebezpečné, pokud nepoužívají silné zabezpečení heslem. Kavárny, restaurace, knihovny i různé organizace chtějí nabídnout pohodlnou cestu k internetu, ale použití nezaheslované sítě přináší řadu problémů – možnost odposlechu mezi uživateli nebo třeba snadný únos konektivity pomocí uložené nezabezpečené sítě.

Nejnovější bezpečnostní protokol WPA3 přináší nové funkce pro zlepšení kybernetické bezpečnosti v osobních sítích. Bezpečnější šifrování v zabezpečení hesel Wi-Fi a zvýšená ochrana před agresivními útoky zajistí perfektní ochranu vaší domácí Wi-Fi. Nový standard používá neprůstřelný 192bitový šifrovací algoritmus CNSA, který byl původně určen pro průmyslové, vládní či vojenské nasazení.

WPA3 nahrazuje původní WPA2 Pre-Shared Key (PSK) za Simultaneous Authentication of Equals (SAE) pro ochranu před útokem s reinstalací klíče, jako je jako například KRACK. Udrží vaše zařízení zabezpečené při připojování k bezdrátovému přístupovému bodu, kdy je SAE účinnou ochranou proti offline dictionary útokům.

Zajímavou novinkou je možnost použít jedno zařízení ke konfiguraci druhého, což se hodí zejména v situacích, kdy 1 ze zařízení nemá displej ani klávesnici. V současné době je nutné připojit k zařízení počítač pomocí kabelu a nastavit mu parametry připojení k síti, což je pracné a nepohodlné. Nově bude stačit použít mobilní telefon nebo tablet a údaje tomuto zařízení předat pomocí WPA3, čímž se výrazně zjednoduší nastavování různých IoT zařízení, chytrých hodinek, žárovek, teplotních čidel a podobných přístrojů.

IPTV

IGMP Snooping optimalizuje poskytování multimediálního provozu, aby zajistil lepší zážitek ze sítě, zejména pro aplikace jako je IPTV. Tato funkce se dozví, jaké skupiny vícesměrového vysílání jsou potřebné na konkrétních portech. Tím pádem vícesměrové vysílání směřuje pouze tam, kam má. Pokud se k tomuto portu nic nepřipojí, přepne jej sám přepínač. V kaskádovém prostředí se tak výrazně sníží provoz mezi přepínači.

Pokročilé funkce překladu adres (NAT)

Mesh systém TP-Link Deco X20-DSL s sebou přináší i pokročilé funkce překladu adres (NAT) - Port Forwarding a UPnP.

Port Forwarding, česky přesměrování portů, je metoda směrování portů z jednoho síťového uzlu na druhý. Typickým použitím je umožnění vnějšímu uživateli připojit se na port na soukromé adrese v lokální síti prostřednictvím směrovače, který podporuje technologii překladu síťových adres.

Termín UPnP je odvozen od plug-and-play, což je technologie pro automatickou konfiguraci hardwarových zařízení připojených k počítači. Cílem UPnP sady protokolů je umožnit jednoduché připojení periferních součástí počítače a zjednodušit zavádění sítí v domácnostech i podnicích. UPnP definuje řídicí protokol zařízení postavených na komunikačních standardech.

Hlavní přednosti

  • Mesh systém TP-Link Deco X20-DSL se postará o kompletní domácí i firemní připojení ADSL a Wi-Fi
  • Využívá více jednotek k dosažení celoplošného Wi-Fi pokrytí, čímž eliminuje slabé oblasti signálu jednou provždy
  • 4jádrový procesor Broadcom s taktem 1,5 GHz zajistí hladkou komunikaci za každé situace
  • TP-Link Deco X20-DSL je vybavený nejmodernější bezdrátovou technologií Wi-Fi 6 (802.11ax)
  • Zpětně kompatibilní – podporuje všechny předchozí standardy 802.11 a všechna zařízení Wi-Fi
  • Rychlost přenosu dat přes Wi-Fi dosahuje až na 574 MB/s v 2,4GHz pásmu a až 1,2 GB/s při 5GHz
  • Dual-band provedení – přístroj poskytuje rychlost až 1,8 GB/s při souběžném 2pásmovém připojení
  • Tento Mesh systém pokryje oblast až o maximální rozloze až 200 m² – vhodné pro velké budovy a pozemky
  • Wi-Fi 6 přináší vyšší rychlost, větší kapacitu a snížené přetížení sítě oproti předchozí generaci
  • Tento Mesh systém je zaměřen na dramatické zlepšení kapacity a efektivity v prostředích s hustým provozem
  • Připojit můžete až 150 zařízení díky revoluční technologie OFDMA bez jakéhokoliv snížení výkonu
  • Plynulé streamování, stahování a hraní her se obejde bez ukládání na vyrovnávací paměť
  • Kombinace technologií Beamforming a BSS coloring poskytuje soustředěný příjem vzdáleným zařízením
  • Podpora protokolu IPv6 pro rozšíření adresního prostoru otevírá všechny možnosti internetu
  • Deco X20-DSL se pyšní 4 konektory pro WAN/LAN připojení – 4 GbE RJ-45 porty
  • Kabelové připojení je mnohem spolehlivější než Wi-Fi, takže je vhodné pro náročné aplikace
  • Lokální síť poslouží pro rychlé a stabilní připojení vašeho PC, Smart TV či herní konzole k internetu
  • Mesh systém podporuje IGMP Proxy / Snooping, Bridge a Tag VLAN pro optimalizaci streamování IPTV
  • HomeShield udržuje vaši síť v bezpečí díky nejmodernějším funkcím pro ochranu sítě a připojených zařízení
  • Rodičovská kontrola zajistí osobní a odpovídající přístup k internetu podle zařízení – vhodné pro firmu i domácnost
  • Guest Network poskytne vašim hostům oddělený přístup při zabezpečení hostitelské sítě
  • Nejvyšší stupeň ochrany – bezpečnostní protokol WPA3 používá neprůstřelný 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA
  • Algoritmus slibuje bezpečnější zabezpečení heslem WiFi i vylepšenou ochranu proti útokům hackerů
  • 192-bitový šifrovací algoritmus CNSA byl původně určen pro průmyslové, vládní či vojenské nasazení
  • Snadné nastavení vaší sítě proběhne během několika minut pomocí přehledné aplikace TP-Link Deco
  • Hlasové ovládání pomocí virtuální asistentky Amazon Alexa maximálně usnadní provoz tohoto Mesh systému

Specifikace

  • Značka: TP-Link
  • Řada: Deco
  • Model: X20-DSL
  • Určení: Wi-Fi router, DSL router, Mesh systém
  • Certifikace: CE, EAC, ROHS, RCM

Hardware

  • Model CPU: Broadcom BCM6755
  • Počet jader: 4
  • Frekvence CPU: 1 GHz
  • Paměť RAM: 512 MB
  • Anténa: 2x interní všesměrová anténa

Software

  • Vlastní operační systém: bez OS
  • Management: mobilní aplikace Deco
  • Požadovaný mobilní OS: Android 4.4+, iOS/PadOS 10+
  • Podpora hlasového ovládání: Amazon Alexa

Připojení

  • Pásma Wi-Fi: 2,4 GHz / 5 GHz
  • Wi-Fi standardy: IEEE 802.11ax/ac/n/a (5 GHz), IEEE 802.11ax/n/b/g (2,4 GHz)
  • MU-MIMO: Ano
  • Vysílací výkon CE: < 20dBm (2,4GHz), < 23dBm (5GHz pásmo)
  • Přenosové rychlosti pro WLAN / Wi-Fi: 1201 + 574 MB/s
  • DSL standardy: VDSL2 / ADSL2+ / ADSL2 / ADSL
  • Fyzické rozhraní: 4x GbE RJ-45, 1x DSL RJ-11
  • Maximální přenosová rychlost LAN: 350 MB/s

Funkce a protokoly

  • Podpora IPv6: Ano
  • Šifrování: WPA, WPA2-PSK, WPA3
  • Zabezpečení sítě: SPI Firewall, Řízení přístupu, Vazba IP a MAC, Brána aplikační vrstvy
  • VPN server: OpenVPN, PPTP
  • Typy WAN: Dynamická IP, Statická IP adresa, PPPoE, L2TP, PPTP, IPoA, DS-Lite
  • DHCP: server, klient
  • Pokročilé technologie: Parental Controls, QoS (Quality of Service), Anti-virus, Address Reservation, Port Forwarding, UPnP, TP-Link DDNS, IPTV, IPv6, LED Control, Smart Connect,Optional Ethernet backhaul,1024-QAM, BSS Color

Napájení a spotřeba energie

  • Vstup: 100 až 240 V / 0,6 A
  • Výstup: 12 V / 1,5 A
  • Frekvence: 50 / 60 Hz
  • Maximální spotřeba energie: 16,07 W

Prostředí

  • Provozní teplota: 0 až 40 ℃
  • Skladovací teplota: -40 až +70 ℃
  • Provozní vlhkost: 10 až 90 %
  • Skladovací vlhkost: 5 až 90 %

Fyzické vlastnosti

  • Barva: bílá
  • Čistá hmotnost: 990 g
  • Rozměry (Š x V x H): 10,5 x 16,7 x 10,5 cm
  • Hmotnost balení: 1,09 kg
  • Rozměry balení (Š x V x H): 29 x 38,5 x 12 cm

Obsah balení

  1. 1x DECO X20-DSL
  2. 1x ethernetový kabel RJ45
  3. 2x DSL kabel RJ11
  4. 1x externí rozbočovač DSL
  5. 1x napájecí adaptér
  6. 1x uživatelská příručka

Parametry

Parametry

Bezdrátové vlastnosti

WiFi specifikace
802.11a/b/g/n/ax (WiFi 6)
Pracovní pásmo
2.4 + 5 GHz
Max. přenosová rychlost 5 / 2,4 GHz (Mb/s)
1201 + 574
Vysílací výkon 2,4 GHz (dBm)
20
Vysílací výkon 5 GHz (dBm)
23
Operační módy
AP, Router
Počet interních antén
Ne

Konektory a rozhraní

Počet portů LAN
4
Počet portů WAN
1
Rychlost LAN portů
10/100/1000 Mbps
Typ LAN konektoru
RJ-45
Typ WAN konektoru
RJ-11
Typ WAN spojení
ADSL/VDSL
Slot pro SIM kartu
Ne
USB port
Ne
Konektor pro externí anténu
Ne
Konektor pro GPS
Ne

Hardwarové vlastnosti

Chipset
Broadcom BCM6755

Softwarové vlastnosti

Management
mobilní aplikace
Šifrování
WPA3

Napájení a baterie

Napájení
12V/1,2A
Baterie
Ne

Fyzické vlastnosti

Provedení
stolní
LED indikace
ano
Barevné provedení
bílá
Provozní prostředí
Vnitřní
Provozní teplota (°C)
0 až 40
Rozměry š x v x h (mm)
105 x 167 x 105
Hmotnost (kg)
0,99
Obsah balení
zařízení, spliter, telefonní kabel, LAN kabel, napájecí adaptér

Záruka

Délka záruky (měsíce)
36