Atera Strada E-Bike M

Výrobce: Atera

Kód: AR022686

Záruka: 3 roky

Hodnocení:

Hodnocení: 5.00 / 5

Velmi lehký nosič kol na TZ Atera Strada Sport E-bike M pro přepravu 2 elektrokol. Rozšířený rozestup kol na 23 cm umožní přepravit robustní elektrokola nebo sjezdová kola se širokou vidlicí. Možnost rozšíření kapacity na 3 kola pomocí adapteru.

Zobrazit více

skladem u dodavatele

11.490 Kč vč. DPH

Dárek zdarma: ADAPTER ZÁSUVKY

Nosič kol na tažné zařízení německého výrobce Atera Strada E-bike M vhodný pro přepravu 2 elektrokol. Zvětšený rozestup mezi koly pro převoz robustních jízdních kol. Velmi lehký hliníkový nosič s vysokou nosností a možností rozšíření na 3 kola pomocí adapteru Atera 022624. Držák rámu 3. kola je uchycen k rámu 2. kola. Nosnost pro 3 kola je 68 kg! Nosnosti je nadřazeno svislé zatížení čepu TZ uvedené ve velkém Technickém průkazu vozidla!!!!


Atera Strada E-Bike M
přepraví kola s maximální hmotností 30 kg, celková nosnost pro 2 kola je 60 kg! Rozestup mezi koly je 23 cm a nosič tak pohodlně přepraví sjezdová kola se širokými vidlicemi nebo elektrokola s naloženými bateriemi. Úchyt rámů kol je pomocí pryžových pásek vyztužených zalisovaným kovovým páskem bránícím přestřihnutí nebo přeřezání a tím snadné krádeži kola. Možnost uchycení rámů kol v průměrech 25-80 mm, dotažení pásku ráčnou s přepěťovou ochranou bránící přetažení rámu kola. Možnost standardně upnout také karbonové rámy kol! Bezpečné uchycení kola díky obejmutí celého rámu. Držáky rámů kol jsou posuvné po hrazdě, nesnímatelné. Každý držák rámu kola je vybavený zámkem.

Nosič vhodný i pro kola 29" a všechny velikosti pneumatik. Možnost nastavení klínových žlábků pro pneumatiky dle velikosti kola, dotažení pásku pomocí páčky ráčnovým způsobem. Hrazdu je možné po povolení 2 excentrických páček sklopit na základnu nosiče pro snadné uložení do kufru nebo skladovacích prostor aniž by nosič vyžadoval velký prostor. Díky šířce 100 cm se vejde do kufru většiny vozidel.


Upínání pomocí pákového mechanismu s pojistkou. Nastavení síly dotažení se provádí stlačením uzamykatelné páky ve 4 možných úrovních, ve většině případů je dostatečný první stupeň stlačení. Správné dotažení signalizuje nosič klapnutím a vysunutím indikátoru na upínacím mechanismu. Pokud není páka správně dotažena v některé z úrovní, nelze nosič uzamknout. V případě velkého opotřebení čepu TZ je možné objednat distanční podložku AR095611.


Nosič se odklápí klasickým způsobem od zádi vozidla a umožňuje tak pohodlný přístup do zavazadlového prostoru. Odjištění odklápění se provádí zatáhnutím za madlo mezi svítilnami.


Lze zakoupit nájezdovou rampu pro nakládání robustních kol - AR022635. Nosiče jsou vybaveny 13-ti pólovou elektro zástrčkou. Redukci na 7-pólovou zásuvku lze zakoupit v příslušenství níže uvedeném - adaptér 9901.

Hmotnost nosiče 14 kg, nosnost až 60 kg, v případě použití adapteru pro 3. kolo až 68 kg!! Záruka 3 roky.

Zamykání jízdních kol: ano
Zamykání k tažnému zařízení: ano
Sklápění: ano
Rychloupínací systém k připevnění na TZ: ano
Rozměry: 100x59x20 cm
Hmotnost: 14 kg
Maximální nosnost: 60 kg
Nosnost pro 1 elektrokolo: 30 kg
Počet kol: Pro 2 kola
Převoz elektrokol: Ano

© OMNIPULS spol. s r.o. [https://www.stresni-nosice.cz/]